Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den mám 2 měsíční hočičku a dnes ráno jsem si všimla že jí zčernaly náušnice (jsou zlaté 14k) ale jen ten kousek co má v oušku slyšela jsem že když takto zčernají může být dítě nemocné ale to se mi nějak nezdá
holčička je spokojená dobře papá i v klidu spinká tak nevím co si mám myslet
prosím o radu díky ![]()
Malé taky často černalo zlato, ve zlatnictví mi řekli, že je to agresivním potem či mýdlem..vyčistili to leaserem a je klid ![]()
My na to měli takovej hadřík ze zlatnictví.. nebo pastu a kartáček, tím to taky vyčistíš;)
@niki13 udělalo to oběma mým holčičkám, není to na závadu, jde to vyčistit, ale nedělám to, bo to zreaguje znovu ![]()
Dceři taky zčernaly náušničky po pár týdnech nošení. Taky jsem to neřešila.
@niki13 Dobry den sice to neni presne k tematu ale kdyz ctu ze holcice jsou dva mesice, to vam doporucila doktorka? Jde mi o to ze mali budou 3 a kdyz sem se zeptala doktorky kdy ji to muzu nechat pichnout tak mi rekla ze az po druhe Hexa vakcine a to mi prijde nejak dlouho…Dekuji
@BaEi
To si nevyberete. Naše doktorka říká po prvním očkování, někdo říká po 6 týdnech věku dítěte a někde píchají ouška už v porodnici.
Já jsem nechala dceři píchnout ouška ve 3 měsících a kousek na ORL a žádný problém nebyl, ani jí to nehnisalo. Ale spokojená jsem nebyla, píchli jí to křivě.
Podle me neni zadny duvod cekat na druhou hexu, to s tim nesouvisi.
@BaEi My měly náušnice taky až ve 3.měsíci, po hexa, ale někde to píchají i dřív. Záleží asi na názoru každého doktora ![]()
Taky nám náušnice v uchu černají a někdy byly i červené. Myslela jsem, že jsem koupila šunt a ne zlato
![]()
@BaEi
Nám doporučovali po čtvrtém měsíci. Šli jsme po třetím, ptali se jestli není holčička nějaká „malá“, když jsme to domlouvali přes telefon. Doktor ouška měřil na ty akupunkturní body či co. Ale naše byla normální, příště bych šla stejně tak, možná bych počkala i do toho čtvrtého, pátého max.
A nevite za jak dlouho po ockovani muzem jit nechat pichnout ouska?:)
@BaEi
Myslíte za kolik dnů po očkování? To je, myslím si, úplně jedno. Ale pro Váš klid to můžete píchnout třeba za týden nebo za dva, tedy v polovině mezi jednotlivými dávkami očkování.
@BaEi
Není zač. Hlavně ať to malou moc nebolí a ouška pak nehnisají (dostanete kapičky na prokapávání a čištění - kápne se to na ouško a lehce se protočí náušničkou, aby kapička „zalezla“ do té dírky a náušnička se uvolnila a nepřischla k oušku). A hlavně ať holčičce náušničky sluší
.