Zdrávka ve vyšším věku

Anonymní
21.1.23 07:57

Zdrávka ve vyšším věku

Zdravím a rovnou se ptám.. studoval někdo zdrávku ve vyšším věku? Myslím 40+ a má to smysl? Nejsem úplně mimo obor. Mám zdrávku SŠ oboru Zdravotnický asistent a následně VOŠku Nutriční terapeut. Dělám terapeutku v nemocnici na zkrácený úvazek (mám malé děti), vůbec mě to nenaplňuji, ale ta pracovní doba k malým dětem je super, takže to ještě pár let vydržím.
Ráda bych ale jednou byla všeobecná sestra, ale to přichází v úvahu, až děti budou větší, protože zdravotnické asistenty moc nechtějí a pokud ano, tak by mi nevyšlo vstříc zkráceným úvazkem.
Takže studium až někdy 40+. A problém jsou taky finance, protože prý mi nemůžou na sestru započítat odpracované roky jako Nutriční terapeut, protože to je jiný obor a ty roky praxe by se krátili. Takhle to měla i kamarádka, co šla z lékárny dělat sestru. Prostě je to jiného než sestra a nemůžou to započítat. Hodně si tím tehdy pohoršila.
Tak nevím, jestli do toho pak mám na stará kolena jít anebo spíš zůstat na klidném čistém místečku :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.1.23 08:11

Ahoj, jsem sestra. Praxe je náročná celkem. Oni vám neodpustí ani hodinu. Jiná věc je, kdyby jsi pracovala jako asistent v nemocnici, tak by ti tu praxi „odpustili“…Práce sestry je náročná, takže si pak budeš říkat, práce super, ale budeš vyřízená kolikrát. Záleží ale kde budeš… :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.23 08:12

A zažila jsem paní, co studovala výšku na sestru a měla kolem 50.

• Citovat
  • Upravit
42358
21.1.23 08:41

Není teď zdravotnický asistent praktická sestra? Řekla bych, že je o ně docela zájem. Jen u nás v nemocnici jich hledají 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 08:48
@Havlova píše:
Není teď zdravotnický asistent praktická sestra? Řekla bych, že je o ně docela zájem. Jen u nás v nemocnici jich hledají 15.

Ano, je to teď praktická sestra, ale stejně musíš dělat pod dohledem. U nás taky by vrali, ale nevyjdou mi tam vstříc zkráceným uvazkem, takže teď to nehrozí. Až by děti trochu odrostli, mohla bych jít dělat u toho toho asistenta a u toho si dodělat vš

• Citovat
  • Upravit
11064
21.1.23 08:57

@Havlova V naší FN třeba visí pro praktickou sestru jen jedno volné místo, nedávno ještě ani to ne. Nevím, jak je to v ostatních nemocnicích u nás tedy. Ty už jsou soukromé a ty platy horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42358
21.1.23 09:02
@citlivaduse píše:
@Havlova V naší FN třeba visí pro praktickou sestru jen jedno volné místo, nedávno ještě ani to ne. Nevím, jak je to v ostatních nemocnicích u nás tedy. Ty už jsou soukromé a ty platy horší.

Ono státní jsou v podstatě jen fakultky a pár léčeben. Proto mě vždycky fascinuje, když v televizi hlásí - stát přidal tolik a tolik. Ano. V pár nemocnicích. V ostatních vyhádají odbory taky něco, ale nikdy ne tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42358
21.1.23 09:03
@Anonymní píše:
Ano, je to teď praktická sestra, ale stejně musíš dělat pod dohledem. U nás taky by vrali, ale nevyjdou mi tam vstříc zkráceným uvazkem, takže teď to nehrozí. Až by děti trochu odrostli, mohla bych jít dělat u toho toho asistenta a u toho si dodělat vš

To je hloupé. U nás chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11064
21.1.23 09:11

@Havlova Mně tu právě v jedný soukromý nabízeli dle jejich slov zajímavé finanční ohodnocení celých 25 000 hrubého. Ale nebylo to na směny. Ale od známé, která tam pracovala i na ty směny, vím, že oproti státní prostě nebe a dudy. Ne všude se snaží bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11064
21.1.23 09:16
@Anonymní píše:
Ano, je to teď praktická sestra, ale stejně musíš dělat pod dohledem. U nás taky by vrali, ale nevyjdou mi tam vstříc zkráceným uvazkem, takže teď to nehrozí. Až by děti trochu odrostli, mohla bych jít dělat u toho toho asistenta a u toho si dodělat vš
Škoda, že nevyjdou vstříc s tím zkracenym uvazkem :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 09:30
@citlivaduse píše: Škoda, že nevyjdou vstříc s tím zkracenym uvazkem :?

Jj, to je blbé, musím hold počkat, až děti trochu odrostou. Budu si muset dodělávat i školu a to s takhle malými dětmi a prací nedala. Jinak u nás ve fakultce v Plzni jsou nutriční asistenti v 9.platové třídě (stejně jako laboranti, farm. asistenti, praktické sestry), plat dle tabulky pro rok 2023 26290 Kč (pak samozřejmě záleží ještě na praxi). Všeobecné sestry jsou o třídu víc.

• Citovat
  • Upravit
11064
21.1.23 09:33
@Anonymní píše:
Jj, to je blbé, musím hold počkat, až děti trochu odrostou. Budu si muset dodělávat i školu a to s takhle malými dětmi a prací nedala. Jinak u nás ve fakultce v Plzni jsou nutriční asistenti v 9.platové třídě (stejně jako laboranti, farm. asistenti, praktické sestry), plat dle tabulky pro rok 2023 26290 Kč (pak samozřejmě záleží ještě na praxi). Všeobecné sestry jsou o třídu víc.

A v Plzni ve FN hledají? Já na to právě jen zběžně mrkla na ofiko stránkách, ale jinak jsem nějaký ten pátek z FN pryč..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 09:47
@citlivaduse píše:
A v Plzni ve FN hledají? Já na to právě jen zběžně mrkla na ofiko stránkách, ale jinak jsem nějaký ten pátek z FN pryč..

Ve FN Plzeň jsem se ptala. Pracuji tady jako ta nutriční terapeutka

• Citovat
  • Upravit
11064
21.1.23 10:02
@Anonymní píše:
Ve FN Plzeň jsem se ptala. Pracuji tady jako ta nutriční terapeutka

Já koukala jen na stránky, kde visí to jedno místo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9211
21.1.23 14:22
@Anonymní píše:
Zdravím a rovnou se ptám.. studoval někdo zdrávku ve vyšším věku? Myslím 40+ a má to smysl? Nejsem úplně mimo obor. Mám zdrávku SŠ oboru Zdravotnický asistent a následně VOŠku Nutriční terapeut. Dělám terapeutku v nemocnici na zkrácený úvazek (mám malé děti), vůbec mě to nenaplňuji, ale ta pracovní doba k malým dětem je super, takže to ještě pár let vydržím.
Ráda bych ale jednou byla všeobecná sestra, ale to přichází v úvahu, až děti budou větší, protože zdravotnické asistenty moc nechtějí a pokud ano, tak by mi nevyšlo vstříc zkráceným úvazkem.
Takže studium až někdy 40+. A problém jsou taky finance, protože prý mi nemůžou na sestru započítat odpracované roky jako Nutriční terapeut, protože to je jiný obor a ty roky praxe by se krátili. Takhle to měla i kamarádka, co šla z lékárny dělat sestru. Prostě je to jiného než sestra a nemůžou to započítat. Hodně si tím tehdy pohoršila.
Tak nevím, jestli do toho pak mám na stará kolena jít anebo spíš zůstat na klidném čistém místečku :think:

Ahoj, no budeš muset mít hodně praxe, jinak si myslím, že bys studium zvládla. Já šla na VOŠ všeobecná sestra ve 26 letech, na denní studium tedy a měly (byly jsme jen holky) jsme tam dvě paní, kterým bylo cca kolem 40ti a 50ti let. Tehdy to ještě nešlo kombinovaně, tak měly individuální studijní plán a dostudovaly to. Ale myslím, že to měly hodně náročné. Nevím, na jakou VŠ/VOŠ bys šla, předpokládám, že na kombinovanou formu. Př. VOŠ Mills v Čelákovicích u Prahy má školu jednou měsíčně pátek odpoledne - neděle, což bys mohla dát, ale pak je tam těch hodně hodin praxe, což musíš splnit všude. Každopádně moc držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze