Zdrávka ve vyšším věku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, jsem sestra. Praxe je náročná celkem. Oni vám neodpustí ani hodinu. Jiná věc je, kdyby jsi pracovala jako asistent v nemocnici, tak by ti tu praxi „odpustili“…Práce sestry je náročná, takže si pak budeš říkat, práce super, ale budeš vyřízená kolikrát. Záleží ale kde budeš… ![]()
- Citovat
- Upravit
A zažila jsem paní, co studovala výšku na sestru a měla kolem 50.
- Citovat
- Upravit
Není teď zdravotnický asistent praktická sestra? Řekla bych, že je o ně docela zájem. Jen u nás v nemocnici jich hledají 15.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Není teď zdravotnický asistent praktická sestra? Řekla bych, že je o ně docela zájem. Jen u nás v nemocnici jich hledají 15.
Ano, je to teď praktická sestra, ale stejně musíš dělat pod dohledem. U nás taky by vrali, ale nevyjdou mi tam vstříc zkráceným uvazkem, takže teď to nehrozí. Až by děti trochu odrostli, mohla bych jít dělat u toho toho asistenta a u toho si dodělat vš
- Citovat
- Upravit
@Havlova V naší FN třeba visí pro praktickou sestru jen jedno volné místo, nedávno ještě ani to ne. Nevím, jak je to v ostatních nemocnicích u nás tedy. Ty už jsou soukromé a ty platy horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@citlivaduse píše:
@Havlova V naší FN třeba visí pro praktickou sestru jen jedno volné místo, nedávno ještě ani to ne. Nevím, jak je to v ostatních nemocnicích u nás tedy. Ty už jsou soukromé a ty platy horší.
Ono státní jsou v podstatě jen fakultky a pár léčeben. Proto mě vždycky fascinuje, když v televizi hlásí - stát přidal tolik a tolik. Ano. V pár nemocnicích. V ostatních vyhádají odbory taky něco, ale nikdy ne tolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, je to teď praktická sestra, ale stejně musíš dělat pod dohledem. U nás taky by vrali, ale nevyjdou mi tam vstříc zkráceným uvazkem, takže teď to nehrozí. Až by děti trochu odrostli, mohla bych jít dělat u toho toho asistenta a u toho si dodělat vš
To je hloupé. U nás chybí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova Mně tu právě v jedný soukromý nabízeli dle jejich slov zajímavé finanční ohodnocení celých 25 000 hrubého. Ale nebylo to na směny. Ale od známé, která tam pracovala i na ty směny, vím, že oproti státní prostě nebe a dudy. Ne všude se snaží bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Škoda, že nevyjdou vstříc s tím zkracenym uvazkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@citlivaduse píše: Škoda, že nevyjdou vstříc s tím zkracenym uvazkem
Jj, to je blbé, musím hold počkat, až děti trochu odrostou. Budu si muset dodělávat i školu a to s takhle malými dětmi a prací nedala. Jinak u nás ve fakultce v Plzni jsou nutriční asistenti v 9.platové třídě (stejně jako laboranti, farm. asistenti, praktické sestry), plat dle tabulky pro rok 2023 26290 Kč (pak samozřejmě záleží ještě na praxi). Všeobecné sestry jsou o třídu víc.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jj, to je blbé, musím hold počkat, až děti trochu odrostou. Budu si muset dodělávat i školu a to s takhle malými dětmi a prací nedala. Jinak u nás ve fakultce v Plzni jsou nutriční asistenti v 9.platové třídě (stejně jako laboranti, farm. asistenti, praktické sestry), plat dle tabulky pro rok 2023 26290 Kč (pak samozřejmě záleží ještě na praxi). Všeobecné sestry jsou o třídu víc.
A v Plzni ve FN hledají? Já na to právě jen zběžně mrkla na ofiko stránkách, ale jinak jsem nějaký ten pátek z FN pryč..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@citlivaduse píše:
A v Plzni ve FN hledají? Já na to právě jen zběžně mrkla na ofiko stránkách, ale jinak jsem nějaký ten pátek z FN pryč..
Ve FN Plzeň jsem se ptala. Pracuji tady jako ta nutriční terapeutka
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ve FN Plzeň jsem se ptala. Pracuji tady jako ta nutriční terapeutka
Já koukala jen na stránky, kde visí to jedno místo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím a rovnou se ptám.. studoval někdo zdrávku ve vyšším věku? Myslím 40+ a má to smysl? Nejsem úplně mimo obor. Mám zdrávku SŠ oboru Zdravotnický asistent a následně VOŠku Nutriční terapeut. Dělám terapeutku v nemocnici na zkrácený úvazek (mám malé děti), vůbec mě to nenaplňuji, ale ta pracovní doba k malým dětem je super, takže to ještě pár let vydržím.
Ráda bych ale jednou byla všeobecná sestra, ale to přichází v úvahu, až děti budou větší, protože zdravotnické asistenty moc nechtějí a pokud ano, tak by mi nevyšlo vstříc zkráceným úvazkem.
Takže studium až někdy 40+. A problém jsou taky finance, protože prý mi nemůžou na sestru započítat odpracované roky jako Nutriční terapeut, protože to je jiný obor a ty roky praxe by se krátili. Takhle to měla i kamarádka, co šla z lékárny dělat sestru. Prostě je to jiného než sestra a nemůžou to započítat. Hodně si tím tehdy pohoršila.
Tak nevím, jestli do toho pak mám na stará kolena jít anebo spíš zůstat na klidném čistém místečku
Ahoj, no budeš muset mít hodně praxe, jinak si myslím, že bys studium zvládla. Já šla na VOŠ všeobecná sestra ve 26 letech, na denní studium tedy a měly (byly jsme jen holky) jsme tam dvě paní, kterým bylo cca kolem 40ti a 50ti let. Tehdy to ještě nešlo kombinovaně, tak měly individuální studijní plán a dostudovaly to. Ale myslím, že to měly hodně náročné. Nevím, na jakou VŠ/VOŠ bys šla, předpokládám, že na kombinovanou formu. Př. VOŠ Mills v Čelákovicích u Prahy má školu jednou měsíčně pátek odpoledne - neděle, což bys mohla dát, ale pak je tam těch hodně hodin praxe, což musíš splnit všude. Každopádně moc držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím a rovnou se ptám.. studoval někdo zdrávku ve vyšším věku? Myslím 40+ a má to smysl? Nejsem úplně mimo obor. Mám zdrávku SŠ oboru Zdravotnický asistent a následně VOŠku Nutriční terapeut. Dělám terapeutku v nemocnici na zkrácený úvazek (mám malé děti), vůbec mě to nenaplňuji, ale ta pracovní doba k malým dětem je super, takže to ještě pár let vydržím.
Ráda bych ale jednou byla všeobecná sestra, ale to přichází v úvahu, až děti budou větší, protože zdravotnické asistenty moc nechtějí a pokud ano, tak by mi nevyšlo vstříc zkráceným úvazkem.
Takže studium až někdy 40+. A problém jsou taky finance, protože prý mi nemůžou na sestru započítat odpracované roky jako Nutriční terapeut, protože to je jiný obor a ty roky praxe by se krátili. Takhle to měla i kamarádka, co šla z lékárny dělat sestru. Prostě je to jiného než sestra a nemůžou to započítat. Hodně si tím tehdy pohoršila.
Tak nevím, jestli do toho pak mám na stará kolena jít anebo spíš zůstat na klidném čistém místečku