Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, prosím o radu. Od listopadu mám velkou klec - voliéru, kam jsem si koupila 8 žebřiček. Před měsícem umřela jedna samička a dnes umírá druhá. Už spadla z větve. Jsou ze zverimexu, takže se neodhadne stáří, ale zase se tam dlouho neudrží. Zajímá mne proč umírá už druhá. Vajíčko jsem občas dole našla, nemůžu vědět od koho.
To by bylo věštění z koule.. musela bys napsat víc a i tak by to byl spíš odhad… ![]()
Já právě četla o nenáročnosti a že jsou vhodné pro začátečníky. Každý den jsem u nich, furt jim něco kupuji a teď mám o druhou přijít. Četla jsem o těch snůškách a vyčerpání.. Mám ještě párek chůviček a ta už od Vánoc sedí na vajíčkách. Takže asi zbytečně.
Já vím, že ti asi nepomůžu. Veterináři se těmhle malým ptáčkům moc nevěnují. Kde máš voliéru? My máme andulky a dvě jsme otrávili výpary z teflonu, podruhé to bylo mou chybou. Tenkrát to sameček přežil, ale měl záchvaty, teď už je v pohodě a zpětně si myslím, že ho vysilovali čmelíci, kteří se k nám dostali při větrání z trusu holubů. Vím, že dokáží zabít mláďata.
Tak ho vem a jdu k vetináři, ať ti udělá pitvu.
Jinak zvířata ze zverimexu můžou mít cokoliv, příště bych brala od chovatele.
@ostlužina Voliéru mám v místnosti, kde není čím se otrávit.