Pupeční kýla u štěněte

Anonymní
16.1.16 14:06

Pupeční kýla u štěněte

Ahoj holky. Od včerejška máme doma psíka. Paní chovatelka říkala, že nemá pupeční kýlu. Já nevím zda ji má nebo nemá, nevím jak to poznat. Mají štěnda pupík? Nemá tam viditelnou bouličku. Když na to sáhnu cítím takový milimetrový, možná ani ne, záhyb pod kůží. Tak mne zajímá jak to poznat (nechce se mi tak malé štěndo tahat hned k vetovi). Má 8 týdnů. Přikládám fotku. A jestli je tu někdo, kdo má chovnou stanici, tak prosím o info, zda i v případě pupeční kýly může jít pejsek do chovu, či ne.

Z pochopitelných důvodů anonymní. Prosím o zachování anonymity. Nechci kvůli své blbosti poškodit chovku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.1.16 14:14

PS:Tak fotku teď nedám, chlap mi odešel a nemá mi ho kdo přidržet. Tak za chvíli.

• Citovat
  • Upravit
59516
16.1.16 14:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Od včerejška máme doma psíka. Paní chovatelka říkala, že nemá pupeční kýlu. Já nevím zda ji má nebo nemá, nevím jak to poznat. Mají štěnda pupík? Nemá tam viditelnou bouličku. Když na to sáhnu cítím takový milimetrový, možná ani ne, záhyb pod kůží. Tak mne zajímá jak to poznat (nechce se mi tak malé štěndo tahat hned k vetovi). Má 8 týdnů. Přikládám fotku. A jestli je tu někdo, kdo má chovnou stanici, tak prosím o info, zda i v případě pupeční kýly může jít pejsek do chovu, či ne.Z pochopitelných důvodů anonymní. Prosím o zachování anonymity. Nechci kvůli své blbosti poškodit chovku.

fotku nevidim ale tohle kýla dle popisu bude, měla být na štěně sleva. chovatel kýlu pozná. otázka jestli je od porodu nebo až věkem? Dobrý chovatel takového psa do chovu nedá, pokud je dědičná tak to můžou mít i štěnata :? ale zákaz tam neni, jen se to asi bude muset řešit chirurgicky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.16 14:17

@Markéta80 A jak to vypadá když kýla není? Jak je to cítit pohmatem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.16 14:18

@Markéta80 A nemůže to ještě zmizet, když má 8 týdnů a není to ani okem vidět? Nemůže to být prostě jen místo toho srůstu té břišní stěny? Ona říkala, že prostě kýlečku nemá.

• Citovat
  • Upravit
8921
16.1.16 14:20

Nech štěně vyšetřit vetem, stejně tam budeš muset na očkování atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.16 14:23

Tak co?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.16 14:28

@Markéta80 Mám tady ty fotky

• Citovat
  • Upravit
4132
16.1.16 14:31

Mně to přijde jako úplně normální pupik, žádnou boulicku nevidím. Ale stejně ti nejlépe poradí veterinář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1676
16.1.16 14:32

Já mám chovku, ale z fotky to moc poznat není, jak je špatně osvětlená. Podle mě to ale kýla není, to by měl na pupíčku bouličku, která se dá zamáčknout a za chvíli se zase objeví. Tohle je podle mě jen jizvička po pupíku ne kýla. Kýla se ale u malých štěňat vyskytuje hodně, úplně se neuzavře branka po pupeční šňůře a kolikrát se sama zatáhne a pokud ne tak se dá operativně branka zašít. Není to zas tak velký zákrok pro štěně. A s pupeční kýlou mohou do chovu, uchovnit se nemůžou akorát pokud mají vrozenou tříselnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.1.16 14:35
@Anonymní píše:
Tak co?
Štěňata pupík mají, protože stejně jako u lidí je u psů pupeční šňůra a placenta. Tohle mi přijde jako normální pupík, viděla jsem pupeční kýlu u sestřičky naší fenky a vypadalo to teda úplně jinak. Až půjdete k vetovi, tak bych se na to zeptala, ale nemyslím, že by kýlu měl.
Jen k tvé poznámce, že nechceš malé štěně tahat k vetovi, tak zrovna štěně bys měla k vetovi vzít, jednak v tomhle věku už se pomalu dává očkování a odčervení a taky ho prohlídne, jestli mu nic nechybí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.1.16 15:06

Tady jde kýla vidět…
http://www.warrant-bulik.estranky.cz/…ce-kyly.html
Myslím, že váš prcek má normální pupík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.16 15:18

@Hoa Mai Je s PP, takže je očkovaný a na další očko máme jít za čtyři týdny. Odčervovací tabletku pro něj máme :) Ale díky za reakci :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.16 15:18

@klariiss Moc děkuji za reakci, jsi moc hodná. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4316
16.1.16 16:04

Podle mě nejet hned se štěnětem ke svému vet. obrovská chyba. Vždy i z chs je třeba nechat štěně prohlédnout. Než si člověk na psa zvykne. My tak odhalili vadu srdce a druhý den jeli psa vrátit, neboť vada srdce se dle vet kardiologa neslučovala s životem do dospělosti. Prostě by srdce i přes léky neutáhlo to velké tělo. Tak já Radim jet k vetovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný