Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Luminel ta je nádherná
já si dala klasiku, také jsem přemýšlela nad zelenou, ovšem bála jsem se, že mě brzy omrzí a vyjde brzy z mody, proto vyhrála klasika
@Janninka1 právě, já jsem se taky bála, že se to omrzí, takže budeme mít bílý skříňky, lamino švestku a místo tý zelený bude šedivá ale ne sklo ale lamino, který vyjde mnohem levnějc, tak že ho kdyžtak za pár let vyměníme, kdyby nás to nebavilo:) Koupím si teď jen nějaký zelený doplňky:)
Máme zelenou kuchyň v lesku - dvířka a korpusy v barvě tmavšího dřeva - třešně, pracovní deska světlá jemně kropenatá (tato deska i místo kachliček - opět kvůli snadné údržbě super). Vypadá krásně - do přírodna. Super se udržuje, lesklá dvířka se jen lehce přetřou a nemusí se nic drhnout… Oceňujeme automatický dojezd šuplíků a zavírání dvířek, špajzku se šuplíky a granitový dřez v barvě písku, není na něm nic vidět
. Kuchyň jsme si nechali dělat na míru a jsme velice spokojeni.
@Luminel já mám dvířka bělený dub, prac. desku černý mramor+ stejný i obklad(místo obkladů jsem chtěla také desku) a jsem spokojená ![]()
Dřez mám také rohový granitový+ baterii a neměnila bych. Žádné kapky jako ne nerezu ![]()
@Janninka1 tak to zní dobře:) já se už dva měsíce bojím, jak bude vypadat to tmavě šedý mezi dolníma a horníma skříňkama, jestli jsme to nepřehnali a nebude to moc tmavý:) nepohlcuje ti to nějak moc světlo, když máš černou desku i ty záda?
Mame kuchyn bilou a za ni zeleny lacobel, vyrazne je to akorat a jde to ‚lehce‘ vymenit, az se nam to nebude libit.
Tak my máme teda úplně jinou zelenou, než jaké se tu objevily ![]()
Mám taky ráda zelenou, ale snažím se myslet trochu dopředu a mít nábytek a ten základ neutrální a pak jen doplňky dobarvit. Zelenou do kuchyně neplánuji, ale snažím se ji mít v obýváku. Já jsem pro základ- bílé zdi, dřevěný a bílý (případně černý)nábytek. Zamilovala jsem do ořechu, mám už plné zuby obyčejného buku
. Já třeba teď lituji, že máme koupelnu a wc do modra. Nejradši bych měla vše jednoduché- bílé, béžové s dřevem. Pamatuji si jak " za mlada" jsme s manželem měli v garsonce vše do modra a teď už modrou nemůžu cítit. Už se těším až stáhnu z koupelny a wc modrou dlažbu a dám tam něco neutrálního a budu si pak zbytek života hrát s barevnými doplňky. I do kuchyně plánuji jen bílou a ořech a pak si tam šoupnu něco vínového, pak třeba za pár let zase černo-bílého, pak zase tyrkysového. Já potřebuji změny ![]()
@Bunnies
super..jednoduchý základ, který se dá doplňky oživit a také obměnit..každý rok jiná barva..taky mám tu představu a postupně ji doma realizujeme..:-)
@Bunnies já jsem taky dříve šla více do barev modrá koupelna a zelená kuchyň, před dvěma roky jsme zařizovali baráček a mám vše do přírodních barev, koupelnu mám hnědou s krémovou a jinak vše z borovice a kamene od podlahy po nábytek a vymalovali jsme na bílo jen v obyvácím pokoji máme ještě jednu stěnu červenou, zatím se mi to líbí i myslím přátelům, doufám, že se mi to bude líbit hooooodně dlouho ![]()
@Evulineek píše:
Ahojte všichni, chystáme se rekonstruovat kuchyň, já bych ráda nějakou zelenou, ale nemáme moc představu jak to bude vypadat, nemáte někdo doma kuchyň do zelena, jste spokojené, nebo by jste dali jinou barvu? A na jaké věci (skřínky šuplíky) nedáte dopustit a co naopak Vám přijde zpětně ve Vaší kuchyni zbytečné. Díky moc za tipy a rady.
jak to tak čtu.. viděla jsem zeleno bílou kuchyň v jednom časopisu.. a láska na první pohled.. to bylo fakt tak nádherný
zelená byla fakt pěkná, taková celkem zářivá, jasná, ale zase nic nevkusnýho. Prostě super.. brala bych to hned.
@Luminel píše:
Moc se mi líbí, když jsou zelené jen doplňky a třeba zelené sklo místo obkladů mezi dolní a horní skříňky. To se dá přinejhorším vyměnit, kdyby vás zelená omrzela:)http://www.opticolour.co.uk/…alled_19.jpg
já dost hodně uvažuju nad tímhle zeleným sklem, je to nádhera! moc se mi ty lamino desky nelíbí…
@Luminel Souhlasím s tebou, radši doplňky a když to za dva roky omrzí nebo se ti zalíbí něco jiného není tak nákladné to změnit, navíc ta fotka kuchyně je naprosto dokonalá ![]()
Jéé holky, já bych zařizovala, předělávala jak divá. Poslední dva dny chodím po baráku a sním. Máme starší domek po babičce. Základ je výborný, je tady spousta možností a není to klasika jako každá druhá novostavba. ALE prachy, prachy, prachy…Já vím přesně kam co bych dala. Už nikdy lesklou dlažbu do koupelny a wc. Tam bych dala krémovou velkoformátovou matnou dlažbu (i tu s rýhováním) a k tomu stejný v bílé barvě. Viděla jsem i kdysi bílou dlažbu se stříbrnými prvky, jakoby kamínky… jéé to bylo krásný. V patře máme terásku v hrozném stavu, tam bych dala zdobný kovové oplocení a nechala tam prorůst žíhaný břečťan jako živý plot. Těším se až to jednou zrealizujeme. Prostor na kuchyň s jídelnou máme připravenou ve velikosti 20m2. Kuchyň chci mít otevřenou, max. malý ostrůvek. Nejraději podlahové topení, radiátory mě tu štvou. Je tady dost práce. Mě by to i bavilo plánovat a realizovat, ale do úvěru prostě zatím nechceme jít. Třeba až se zapojím do pracovního procesu po rodičáku.