Zelená rýma, kašel a teplota

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7947
20.8.20 14:59
@Hrozina píše:
Zelená rýma je infekční, aspoň na ten Pamycon bych to viděla ať je CRP jakýkoliv. Nebolí ho dutiny? Necítí při předklonu někde v čele nebo pod očima tlak nebo bolest?

a vodnatá rýma není infekční?

jinak pokud jsou týden teploty 38 tak bych zvážila spíš celková ATB než Pamycon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.20 15:01

Nevím, jestli ho bolí i dutiny, jsou mu 2,5 roku a moc nemluví, takže mi to neřekne, ale už je protivný, nechce léky, odsávat rýmu nic, je ubrečený. Uplně mi to vysiluje a jeho to musí vysilovat taky… nevím, asi budu muset zkusit orl, pediatr na to napsat nechce nic.

• Citovat
  • Upravit
9636
20.8.20 15:39

CRP může být při lokálním zánětu (i bakteriálním) nízké. Rozhodně neplatí, že jakákoliv virová infekce = CRP nízké a naopak jakákoliv bakteriální infekce = CRP vysoké. Zašla bych na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
20.8.20 16:56
@Lucka1111 píše:
a vodnatá rýma není infekční?jinak pokud jsou týden teploty 38 tak bych zvážila spíš celková ATB než Pamycon.

Vodnatá může být alergická, zelená je vždycky infekční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
20.8.20 16:58
@Anonymní píše:
Nevím, jestli ho bolí i dutiny, jsou mu 2,5 roku a moc nemluví, takže mi to neřekne, ale už je protivný, nechce léky, odsávat rýmu nic, je ubrečený. Uplně mi to vysiluje a jeho to musí vysilovat taky… nevím, asi budu muset zkusit orl, pediatr na to napsat nechce nic.

Trvej na ORL. Dutiny by u něho poznali z RTG, ale pokud to trvá tak dlouho, už by asi bylo lepší rovnou přeléčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
20.8.20 18:13
@Hrozina píše:
Vodnatá může být alergická, zelená je vždycky infekční.

tak i vodnatá rýma je často infekční. A infekční neznamená vždy nutnost antibiotik. Převážná většina rýmy je virová. Dokonce ani pokud je rýma zelená, tak se většinou antibiotiky neléčí. Já třeba pamycon na rýmu prakticky nedávám. V případě zakladatelky ke zvážení budou vzhledem k těm přetrvávajícím teplotám, ale jak jsem psala výše spíše bych dala celková antibiotika + vyšetřit dutiny a uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
20.8.20 19:38
@Lucka1111 píše:
tak i vodnatá rýma je často infekční. A infekční neznamená vždy nutnost antibiotik. Převážná většina rýmy je virová. Dokonce ani pokud je rýma zelená, tak se většinou antibiotiky neléčí. Já třeba pamycon na rýmu prakticky nedávám. V případě zakladatelky ke zvážení budou vzhledem k těm přetrvávajícím teplotám, ale jak jsem psala výše spíše bych dala celková antibiotika + vyšetřit dutiny a uši.
Každej to má jinak. U mně když se objeví zabarvená rýma, letím na ORL aspoň pro ten Pamycon, protože vím, že mě chytly dutiny.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.24 20:14

Holky poraďte. Ve čtvrtek náznak rýmy, večer jsem dala nurofen kvůli teplotě. Pak až do včera teplota žádná, rýma malá, nic velkého. Od včera večer zelená ulepená rýma, vysoká teplota a dnes pokračujeme. Zítra budu volat dětskému, ale jen mě zajímá, jak dlouho můžou teploty k zelené rýmě trvat?

Nurofen jsem dávala včera večer, dnes dopoledne a i dnes v podvečer a tuším, že dám i v noci. Byl úplně vyřízený a teplota 38,5 - 38,8. Dala jsem nurofen hlavně, aby si trochu odpočinul a vyspal se aspoň trochu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA