Zelená rýma, kašel a teplota

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
72
5.1.15 10:36

Zelena rýma, kašel a teplota

Ahoj, malé je pul roku a uz druhy den ma v noci teplotu 37, kašle a ma zelenou rýmu. V noci nespí, protoze nemůže dýchat a chrci, poradíte neco čím bych ji mohla ulevit nebo pomoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
5.1.15 10:40

@Jitumila 37 není teplota. jinak se zelenou rýmou chodíme k dr pro kapky Pamycon (ATB na předpis). Jinak neporadím, nevím, co se v 6m smí. Zavolej si k dr, ona ti poví. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.1.15 10:41

Se zelenou rymou bych sla k doktorovi, obzvlast kdyz je to jeste mimino.
Jinak odsavacku na lux, morskou vodu ve spreji, kapky do nosu. A kasel lecit dle doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
5.1.15 10:47

Se zelenou rymou chodim k doktorovi. dostala uz podruhe pamycon antibiotika.musi se odsavat, nam ale bohuzel to nejde, je moc husta a nevytahne to ani vysavac.co se tyce te teploty, tak tech 37 neni jeste teplota, me bylo receno, ze do 37,5 se nejedna o teplotu vubec a nejake leky na teplotu mam podavat nejdriv az kdyz je to 38 a vyse.ted tech bacilu lita hrozne moc.ale je fakt, ze u moji male ted diky kasli, ktery trval uz tri tydny, prisli na rentgenu na skryty zapal plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.1.15 10:51

@gabka1988 chudinka :kytka: m, y jsme byli na RTG plic před mesicem, syn kaslal 2m v kuse. Nastesti RTG normální a krev taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
5.1.15 11:32

@atominnka nastesti je jdn v uplnem zacatku, takze nasadili antibiotika a poslali nas domu. v nemocnici je hodne infekcnich deti, tak aby nedostala neco dalsiho jeste od nich.ale prijit o par dni pozdeji, tak by to mohlo uz vypadat uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
5.1.15 11:35

@Jitumila 37 teda neni teplota, ale s kaslem s teplotou k lekari chodim na poslech. Se zelenou rymou u tak maleho decka bych sla urcite taky. Jinak zelena je s otaznikama, ja to jako nemoc neberu, ale ve skolkach obvykle bohuzel ano, takze jim ta antibiotika - za me zbytecne - ale preci jen do nosu kapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
5.1.15 11:37
@gabka1988 píše:
Se zelenou rymou chodim k doktorovi. dostala uz podruhe pamycon antibiotika.musi se odsavat, nam ale bohuzel to nejde, je moc husta a nevytahne to ani vysavac…

kdyz je to huste,. tak tam leju vincentku a odsavam 3×- mam vincentku v kapatku, nakapu, vysaju, nakapu, vysaju, nakapu vysaju. Dite samozrejme jeci. kdyz se tam ta ryma ale necha, tak ty lecivy kapky nemaj sanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
5.1.15 11:44

@Pudloslava ja prave prolevam nosanek morskou vodu. koupila jsem morskou vodu v takovych jednorazovych ampulkach, dam jednu, ktera vyjde na obe nosni dirky.pak odsaju. ale stejne pak slysim jeste, ze to nekde hluboko vzadu ma.ze kdyz treba pije a dycha nosem, tak jako by ji tam jeste neco „litalo“,ale nos ma cisty… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.1.15 12:22

37 je v pohodě, s kašlem a rýmou bych asi zašla s takto malým zítra nebo pozítří za doktorkou. S kašlem na poslech a na zelenou pravděpodobně dostanete Pamycon. Já teda ty zelený rýmy už ani neřeším, kluk ji měl za rok svého života snad 4×, na Pamycon měl podruhé šílenou reakci, takže to necháváme být a dostane se z toho taky. Jinak při těchto virózách nedělám v podstatě nic. Na vlhký kašel se mi osvědčil ACC, když to mají takový všelijaký nebo suchý, tak dávám jitrocelák a na rýmu kapu max. Vincentku nebo mořskou vodu. Odsávám dle situace. Pokud ječí, že nemůže dýchat, na noc… pokud je dítě v pohodě a sopel teče sám, tak to nechávám být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.20 13:59

Zelená rýma, teploty

Dobrý den, prosím o radu, mám 2 deti, starší syn má zarazenou rýmu už 12 den teploty kolem 37,5 dle doktora prostrikavat nos a davat 3× denně sinupret. Mladší syn má zelenou rýmu, kterou má i manžel, trvá to už přes týden a teplotu 37-38, dle doktora je to virové crp nízké, zkoušela jsem neustále prostrikavat a odsavat nos, zkoušela jsem i sterimar s mědi, taky nic, už jsem z toho unavená. Myslela jsem, že nám dá doktor alespoň pamycon na tu rýmu, ale prý to není nutné, když je crp nízké, mám tedy čekat nebo zkusit Orl nebo kdo by to napsal? Sestřička mi řekla ať jim dávam preventivně nurofen aby jim to nesedlo na uši, ale děti už nic nechtějí a já se nedivím trvá to už dlouho. Poradíte mi? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
3198
20.8.20 14:10
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu, mám 2 deti, starší syn má zarazenou rýmu už 12 den teploty kolem 37,5 dle doktora prostrikavat nos a davat 3× denně sinupret. Mladší syn má zelenou rýmu, kterou má i manžel, trvá to už přes týden a teplotu 37-38, dle doktora je to virové crp nízké, zkoušela jsem neustále prostrikavat a odsavat nos, zkoušela jsem i sterimar s mědi, taky nic, už jsem z toho unavená. Myslela jsem, že nám dá doktor alespoň pamycon na tu rýmu, ale prý to není nutné, když je crp nízké, mám tedy čekat nebo zkusit Orl nebo kdo by to napsal? Sestřička mi řekla ať jim dávam preventivně nurofen aby jim to nesedlo na uši, ale děti už nic nechtějí a já se nedivím trvá to už dlouho. Poradíte mi? Děkuji

Nevím, co ti poradit. U nás se zelená rýma léčí kapkama do nosu a mořskou vodou… Když to po týdnu nemá výsledky, doktor píše pamycon :nevim: zkusila bych zavolat na orl, když vám doktor zřejmě nechce pomoct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.8.20 14:50

Při takovéhle trvající rýmě jsme dostali pamycon i bez CRP. A to naše doktorka antibiotiky spíš šetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
20.8.20 14:50

Zelená rýma je infekční, aspoň na ten Pamycon bych to viděla ať je CRP jakýkoliv. Nebolí ho dutiny? Necítí při předklonu někde v čele nebo pod očima tlak nebo bolest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.8.20 14:53

A to ORL bych klidně zkusila. Vleklá hustá rýma a max. zvýšená teplota u mě byl pravidelně příznak zánětu dutin a fasovala jsem na týden antibiotika. Jaké bylo CRP nevím, v době mého dětství se to nezjišťovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí