Žena ve fabrice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
paprika20
20.9.22 23:01

@Tichošlápek Budu to mít právě na rok a něco, příští rok máme svatbu a po svatbě začneme zadelavat na miminko, takže budu mít i větší mateřskou a pustí mě domu i dřív než z obchodu.. U linky nebudu moct dělat do 8. měsíce v takových podmínkách, navíc mám velkou šanci na rizikové těhotenství tak aspoň budu mít klid a dobré peníze.

• Citovat
  • Upravit
14376
20.9.22 23:26

Já teda zkušenost z fabriky mám a nikdy bych se tam nevrátila, to by mě fakt musela donutit nějaká životní situace. Práce pro cvičené opice(neříkám že všude a že to někomu nemůže vyhovovat), neustálý tlak na plnění norem, kontrola toho, kolikrát jde člověk na záchod. Čas se neskutečně vlekl, o noční jsem padala na hubu. A to jsem na směny zvyklá. Díky, fakt nikdy víc. Ale to jsem já, mám ráda samostatnou práci a zodpovědnost a navíc celý život jsem jinak pracovala v úplně jiné pozici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paprika20
20.9.22 23:29

@Aduš8 Já třeba mám známého a vím že ho tam nikdo nehlídá kolikrát jde na záchod.. Ano fyzicky náročné to nejspíš bude to neříkám že ne ale já si radši máknu 8 hodin, než 12 hodin poslouchat klepy od zaměstnankyň co asi nemají co na práci. Ale děkuji za názor. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14376
20.9.22 23:31

@paprika20 tak nás taky nehlídali vyloženě okatě, jenže dveře od dílny se otvíraly na kartu, která sloužila jako píchačky. Takže pokaždé věděli, kdy jsme místnost opustili. Mně se tam třeba ze začátku líbilo, právě proto, že tam byl klid a pohoda a nikdo mě nestresoval. No, vydržela jsem tam rok a pak utekla. A drbárna je tam úplně stejná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paprika20
20.9.22 23:34

@Aduš8 Ano to je asi všude ale myslím si že mezi chlapama to nebude zas tak hrozné.. U nás teď v práci je na prvním místě faleš, ať už k zákazníkům tak mezi zaměstnanci.. Ráno vstávám s totální nechutí že se cely den budu muset jen přetvařovat a to mě tak vyčerpává..

• Citovat
  • Upravit
72725
21.9.22 00:59

@paprika20 2× jsem dělala ve fabrice, pokaždé jsem to dala 3 měsíce. A vím, že to pro mě není. Ale na druhou stranu, člověk je mechanický stroj, po i hodinách prostě papá, nemusí na nic myslet. Odejít můžeš vždycky :think: můj muž šel taky z manažerské pozice na podrztazku.. někdy člověk potřebuje pauzu, no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.9.22 04:55
@paprika20 píše:
@Nicole 1234 A mužu se zeptat proč psychicky? Mě třeba nevadí dělat jednu a tu samou věc pořad dokola protože mám aspoň čistou hlavu jestli ti vadilo tohle.

Jestli po dvou letech s lidmi cítíš, že to nedáváš, tak si nemyslím, že jsi adept na monotónní práce. S čistou hlavou stejně chodit nebudeš, zkraje budeš nejspíš dost nestíhat a budeš unavená. Jestli je to navíc trojsměnný režim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42280
21.9.22 05:28

Byla jsem ve fabrice několik let, za mě néééé. Ten stereotyp na mě měl zhoubný vliv, po několika hodinách se mi chtělo ječet a mlátit hlavou do zdi. A ještě víc mi vadila ta slepičárna, a to myslím doslova. Vedení úmyslně obsazovalo na pozice vedoucích směn a parťaček loajální sle…bez inteligence a rozhledu, rozdmýchavalo žabomyší války a podporovalo drbárnu až šikanu, aby se kolektiv na lince nebavil a každá si načuřeně hleděla své práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.9.22 06:45
@paprika20 píše:
@Aduš8 Ano to je asi všude ale myslím si že mezi chlapama to nebude zas tak hrozné.. U nás teď v práci je na prvním místě faleš, ať už k zákazníkům tak mezi zaměstnanci.. Ráno vstávám s totální nechutí že se cely den budu muset jen přetvařovat a to mě tak vyčerpává..

Víš, ono ve finále stejně záleží na tom, v jakém kolektivu skončíš. Jak si sednete.

V první fabrice jsem měla skvělý kolektiv. Práce v nepřetržitém provozu, 12 h směny, fyzicky velmi náročné.

Odešla jsem po roce, protože se uvolnilo místo veterinární sestřičky, po kterém jsem toužila. Odešla jsem po 2,5 měsících ještě ve zkušebce. Katastrofální kolegyně to zabila.

Šla jsem do jiné fabriky a opět super kolektiv, práce na normy, v rychlém tempu, třísměnný provoz. Zde jsem byla až do MD. S dětmi jsme se pak přestěhovali, takže hledání jiné práce.

Teď sedím v kanclu, práce pestrá, vyžaduje jistou dávku samostatnosti, přijdu do kontaktu většinou jen se zaměstnanci, což jsou fajn lidé. Ale nějak mi chybí smysl toho, co dělám. Pořád jen papíry, faktury, papíry, skartování a další papíry. V podstatě tu mám celkem leháro oproti kvaltu ve fabrikách, ale prostě to není ono. Zatím jsem tu 8 let a ještě chvíli tu zůstanu, ale jsem si jistá, že do důchodu bych se tu zbláznila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
21.9.22 08:01
@paprika20 píše:
@Aduš8 Já třeba mám známého a vím že ho tam nikdo nehlídá kolikrát jde na záchod.. Ano fyzicky náročné to nejspíš bude to neříkám že ne ale já si radši máknu 8 hodin, než 12 hodin poslouchat klepy od zaměstnankyň co asi nemají co na práci. Ale děkuji za názor. :srdce:

Tak to si na lince moc nepolepsis, fabriky jsou desny drbarny :mrgreen:

Jinak co se fyzicke narocnosti tyce, vetsina provozu ma rozdelene pozice na fyzicky vice ci mene narocne a podle toho na ne nabiraji muze ci zeny. Takze bych nemela strach, neco se tam najde.

Odvracenou strankou veci je ten stereotyp. Ja delala na lince brigadne par tydnu (automotive). Kolektiv docela pohoda, prace nebyla nejak extra narocna, ale absolutne me to ubijelo. Citila jsem, jak mi kazdou smenu odumiraji mozkove bunky :mrgreen: Nerikam, ze to tam budes mit taky. Ja v praci potrebuju resit problemy, protacet mozkove zavity, jinak me ta rutina desne ubiji.

Taky se priprav, ze te pristup vedeni muze zklamat. Pritel taky delal na lince nejakou dobu, kdyz v predchozi narocne praci vyhorel. Prace pry nebyla spatna, uzival si, ze chodi domu s cistou hlavou, zadna proaktivita se od nej necekala a mohl celou smenu krafat s kolegynemi :mrgreen: po case mu ta rutina zacala taky vadit, nejvic ho ale stval pristup k delnikum. Informovanost nulova, vsechno resili direktivne, vyuzivali toho, ze delnici moc nemeli prehled o svych pravech a bezne porusovali zákoník prace, narizovali neco, na co nemeli narok atd. Nakonec mu jednoho dne ruply nervy, skoncil na hodinu a vratil se ke svemu beznemu povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16188
21.9.22 08:25

Všechno je to hlavně o lidech. Že dělám 7,5 dokola to samé ve fabrice, to mi vůbec nevadí. Jak jsou fajn lidi, tak se u toho dá pokecat, hraje rádio a za chvíli je konec šichty. Byly týdny, kdy jsem ani nebyla unavená na noční, protože se kecalo, smálo a tělo tak ani nemělo potřebu být unavené :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
21.9.22 08:29

Tři roky jsem dělala ve fabrice, byla to moje první práce, a znovu už bych to dělat nechtěla, pokud by to nebylo nutný. Ale zkus si to, je ti dvacet, proč ne. Má to svý pro a proti, mně by vadily ty směny a rutina. Člověk z toho zakrní. Já jsem se cpala na jiný linky, aby to nebylo tak monotónní, a stejně bylo a musela jsem odejít, protože by mi z toho hráblo. Potřebuju něco tvořit, dělat, vymýšlet, ne jet jak robot na autopilota. Nevím taky, jak ve výrobě pneumatik - bude tam dle mě bordel a smrad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
21.9.22 09:43

Tak zkusit to můžeš. Když ti to nesedne vždycky můžeš jít jinam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16188
21.9.22 10:44
@Azeretereza píše:
Tři roky jsem dělala ve fabrice, byla to moje první práce, a znovu už bych to dělat nechtěla, pokud by to nebylo nutný. Ale zkus si to, je ti dvacet, proč ne. Má to svý pro a proti, mně by vadily ty směny a rutina. Člověk z toho zakrní. Já jsem se cpala na jiný linky, aby to nebylo tak monotónní, a stejně bylo a musela jsem odejít, protože by mi z toho hráblo. Potřebuju něco tvořit, dělat, vymýšlet, ne jet jak robot na autopilota. Nevím taky, jak ve výrobě pneumatik - bude tam dle mě bordel a smrad.

Já jsem ve fabrice 3,5 roku, po roce jsem už začala vést tým holek na lince. Sice starosti navíc, ale zase mi to vyhovuje, že mám nejen klasickou práci rukama, ale právě i ty úkoly navíc. Řešit poruchy a problémy, mít přehled o výrobě a holky ví, že je u nás pohoda, protože nejsem typ, co jede po lidech, na všem se domlouváme a vím, že nemusím nikomu nic říkat, každý ví, co má dělat. A když někoho něco zajímalo, nebo se nám něco nelíbilo, tak jsem to řešila. Vždy jsem komunikovala jak s mistrem, tak s vedoucím, atd

Potřebuju přehled a vědět vše co nejdřív :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
28.9.22 13:34
@Dahlia0409 píše:
Já jsem ve fabrice 3,5 roku, po roce jsem už začala vést tým holek na lince. Sice starosti navíc, ale zase mi to vyhovuje, že mám nejen klasickou práci rukama, ale právě i ty úkoly navíc. Řešit poruchy a problémy, mít přehled o výrobě a holky ví, že je u nás pohoda, protože nejsem typ, co jede po lidech, na všem se domlouváme a vím, že nemusím nikomu nic říkat, každý ví, co má dělat. A když někoho něco zajímalo, nebo se nám něco nelíbilo, tak jsem to řešila. Vždy jsem komunikovala jak s mistrem, tak s vedoucím, atdPotřebuju přehled a vědět vše co nejdřív :mrgreen:

Jasný, tak to je pak fajn :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat