Kdo máte dlažbu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1726
2.11.12 09:52

Ahoj, máme všechnu dlažbu (50 m2) od firmy Rako, stála cca 250-300,–kč za metr. Někde je pod ní podlahovka, někde ne. Dlažba je samozřejmě mrazuvzodrná a nikde se zatím žádný problém nevyskytl. Jsem s ní moc spokojená :palec: Dlažbu za 159,–kč bych dala, pokud by byla od renomované firmy, což tedy Opoczno není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.12 09:55

@j.a.n.i1 a to mě říkaly že 3 úplně stačí :roll: Chtěla jsem vícezátěžovou č.4 - když jsou malé děti - něco spadne sem něco tam, tak proto č.4. Dlažba se líbí i mě, ale bojím se jen té ceny. Mrazuvzdorná je, hladká-pololesk a otěruvzdornost je 4. Normálně v katalogu stojí 209kč, teď ji dávají v akci za 159kč. V koupelně máme za 500kč m, ale je tam položeno 9m2, když počítám do všech místností, kam by se měla dát dlažba tak je to cca 62m2 :?

• Citovat
  • Upravit
11689
2.11.12 10:09

Holky z vlastní zkušenosti radím nekupovat levnou dlažbu od neznámých značek, chtěli jsme ušetřit na dlažbě v kuchyni, a je to fakt hrůza, jen co něco většího upadne, hned je na zemi černá dírka, nebo jen popotáhnu stůl a jsou tam stopy. :roll: :roll: :zed: Ničím to nejde vyčistit, něco jde až do hloubky té dlažky.
Jinak třeba v koupelně máme dlažbu od sika, pod tím topení a je to vážně paráda, dlažba se krásně udržuje a nikde žádný škrábanec prostě nic a to už jí máme 5 let. V obýváku máme kvalitní plovoucí podlahy s korkem a taky super :palec: škrábaneček se semtam objeví, ale přetřu to takovým speciálním voskem a krásně se to zacelí a není nic vidět.

Ale z té hrůzy v kuchyni jsem úplně na nervy, myslím, že jí co nejdříve vyměníme, až finance dovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
2.11.12 10:10

Tyfle mramor za 4000,– m2 závist :lol:
miluju mramor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
2.11.12 10:12

My máme doma dlažbu úpně všude za 300,–Kč/metr a nepraská i když mi spadne v kuchyni třeba sklenička, ale toto je hodně závislé od položení, každá dlaždice se musí položit, znovu utrhnout, podívat se zda je všude lepidlo a znovu položit, pokud pod dlažbou zůstanou nepodmazaná místa lepidlem, je tam větší riziko, že v tom místě dlažba praskne. A pak pokud se pokládá na beton je potřeba na velkých plochách udělat dilatace. Volila jsem tenkrát ohledně ceny zlatou střední cestu, protože to do celého RD byla darda. Dnes trochu lituji, volila bych dnes dražší a vzhlednější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
2.11.12 11:22

Do levné noname dlažby bych nešla. Hlídala bych otěruvzdornost, povrch jako takový, máme lehce plastický, být to ještě o chlup plastičtější, byl by problém s vytíráním. A hlavně radím zvážit barevnost, máme slonovou kost a jsem otrokem vlastních podlah.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.12 13:28
@Naima píše:
Do levné noname dlažby bych nešla. Hlídala bych otěruvzdornost, povrch jako takový, máme lehce plastický, být to ještě o chlup plastičtější, byl by problém s vytíráním. A hlavně radím zvážit barevnost, máme slonovou kost a jsem otrokem vlastních podlah.

Co si pod pojmem plastičtější mám představit? :think: A slonovou kost jsem právě chtěla všude-takže je na ní vše vidět, nebo co? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4132
2.11.12 13:48

Máme dlažbu v podlahovým vytápěním na chodbě, v koupelně a na WC. Cena dlažeb byla 200-300kč/metr, máme je 3 roky a zatím všechno dobré, i roztloukání ořechů kladívkem vydržely 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.12 14:02
@Vlkoška píše:
Máme dlažbu v podlahovým vytápěním na chodbě, v koupelně a na WC. Cena dlažeb byla 200-300kč/metr, máme je 3 roky a zatím všechno dobré, i roztloukání ořechů kladívkem vydržely 8)

a značku by jste nevěděla? Prosím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4132
2.11.12 14:03

Tak to už bohužel nevím, jak píšu je to už tři roky, co jsme ji pokládali :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
2.11.12 15:15
@Anonymní píše:
Co si pod pojmem plastičtější mám představit? :think: A slonovou kost jsem právě chtěla všude-takže je na ní vše vidět, nebo co? Děkuji :kytka:

Není hladká, ale má jakoby vroubky - vzor, nevím, jak to lépe popsat :). Na slonové kosti je vidět absolutně všechno - prach, kočičí chlup, můj vlas, drobky, rozšlapaná voda. Dlažba je krásná, ale to je vše, je absolutně nepraktická a byl to velký přehmat dát na výběr manžela - on ji nevytírá :D.

• Citovat
  • Upravit
NabellaVF
15.9.13 14:06

levná dlažba

@terinka4444
Klidně si kup levnou, kvalitu odhadneš otěruvzdorností alespoň 4. Taky máme drahou a levnou dlažbu v baráku a na tu levnou (200,–) nedám dopustit, zatímco za 650,– je už dnes se škrábanci a má křehkou a tenounkou vrstvu glazury, takže jakmile něco tvrdšího spodne, hned je na ní :mrgreen: zobanec. Radši levnou bytelnou, než parádní drahou a ku ničemu.

• Citovat
  • Upravit
lednova.jita
6.4.14 16:49

Bauhaus, Siko… Hledáte dlažbu? A vybíráte podle prodejce? Vybírejte podle výrobce, ne? Řeknete, že například dlažbu v Bauhaus, Baumax ne, a přitom tam můžete koupit od jednoho a toho samého dodavatele jako Siko aj!
Myslete. ;)
PS: pracuji v podniku, který obklady a dlažbu vyrábí a vím že naše zboží je k mání u mnoha-prodejců. Tudíž bych hlídala výrobce konkrétní dlažby-kvalita ano/ne a pak zjišťovala kde se dá sehnat. ;)

• Citovat
  • Upravit
13331
20.9.14 08:29

Holky já jsem také měla dlažbu v kuchyni a chtěla bych ji mít také v novém bytě. Ale nelíbil se mě usazující bordel mezi spárami, máte někdo typ co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
20.9.14 08:52

@chipsa já bych už do dlažby nešla, mám v plánu, jestli to tu budem někdy předělávat tak vynil…je to příjemněšjší, lehce se udržuje a dělá se i bez spár :pankac:

já mám tedy spáry udělané tmavě hnědé, aby ladily s dlažbou, a bordel tam tolik vidět není, jako v těch světlých v koupelce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný