Život po rozvodu

5837
1.5.23 07:43

Život po rozvodu

Téma nevěry a co bude po rozvodu je tady dost často.
Reaguju na to ze své zkušenosti (a co znám z okolí) Bolelo to, byl to šok a byla jsem schopná se ponížit, odpustit :roll: ale díkybohu mi brzo došlo, že rozvod je únik a můj nový, lepší začátek a měla jsem chuť mu potom i poděkovat, že to udělal…že ten „štastný“ život praktikuje u nějaké jiné.
A jak u vás? s odstupem můžete říct, že je váš život po rozvodu lepší? nebo litujete odchodu nevěrného partnera, chybí vám?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33037
1.5.23 08:24

Podnět jsem dala já, a nelitovala jsem nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.23 08:55

Rozchodu nelituji, život je o osmdesát procent lepší, svobodnější.. Ale - brutálně jsme zchudli. A nejsem na to zvyklá. Hází mě to zpátky. Z dejme tomu vyšší životní úrovně (dvě dovolené u moře ročně), jsme se dostali do úrovně, kdy musím péct perník, protože si nemůžu koupit sladké pečivo. A dovolená není prostě žádná. To je velká škola života.

• Citovat
  • Upravit
33037
1.5.23 09:39
@Anonymní píše:
Rozchodu nelituji, život je o osmdesát procent lepší, svobodnější.. Ale - brutálně jsme zchudli. A nejsem na to zvyklá. Hází mě to zpátky. Z dejme tomu vyšší životní úrovně (dvě dovolené u moře ročně), jsme se dostali do úrovně, kdy musím péct perník, protože si nemůžu koupit sladké pečivo. A dovolená není prostě žádná. To je velká škola života.

Jo, někdy musíš zaplatit nějakou cenu.
Já už nejsem sama, a i tak víc peču, protože ty ceny jsou šílené, a na dovolenou u moře nemáme, natož na dvě. Ale já jsem na vyšší úroveň nebyla zvyklá nikdy, a za ten klid a možnost začít znova to stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.5.23 10:38

Život po rozvodu je vždy lepší. Jinak by k rozvodu nedošlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
1.5.23 12:25
@Pavlas1234 píše: Život po rozvodu je vždy lepší. Jinak by k rozvodu nedošlo :nevim:

Tohle podle mě platí pro ty, kteří požádají o rozvod, protože hodně trpí. Od muže jsem s dětmi odešla, můj život šel záhy velmi rychle nahoru, jeho naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
1.5.23 12:44

To byla taková úleva, když jsem se rozvedla :lol:
Jedno z nejlepších rozhodnutí v mém životě. Životní úroveň mi nespadla, vydělávala jsem víc než ex.

• Citovat
  • Upravit
5837
1.5.23 13:02
@Pavlas1234 píše: Život po rozvodu je vždy lepší. Jinak by k rozvodu nedošlo :nevim:
…Většinou je jeden postaven před hotovou věc (a většinou necítí, že vše bude lepší) Když partner oznámí milenku nebo rozvod, tak jsou vyhlídky spíše smutné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.5.23 13:40

Můj život je teď je v mnohém lepší, v dalším ale horší. Nahoru šla psychika, vnitřní klid, nálada i vzhled, domácí práce zaberou mnohem míň času. Dolů šla svoboda, volný čas, zvýšila se všeobecná zátěž, mám nějaké dítě na krku skoro pořád, musím je denně vozit do školy a odpo vyzvedávat malého ze školky (to se od září významně zlepší), mám vyšší úvazek v práci plus přivýdělek.
Finančně mě odchod stál dost peněz, ale víc mě zasahuje inflace, všeobecné zdražení a stagnace mého platu.
Celkově ale za to ten vnitřní klid a psychické zdraví rozhodně stály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8551
1.5.23 13:41
@Anonymní píše:

Na druhou stranu takový život může být šťastnější a zdravější, než ten předchozí. Kvalita života a životní štěstí často nebývá úměrné finančním prostředkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
2.5.23 13:52
@Zoe1 píše:
Tohle podle mě platí pro ty, kteří požádají o rozvod, protože hodně trpí. Od muže jsem s dětmi odešla, můj život šel záhy velmi rychle nahoru, jeho naopak.
…já zase po rozvodu…je to dávno…začal vidět svět o hodně barevněji, stal se lepším, ano rozvod doporučuji, než se trápit s ženou co je zahleděná do sebe a má kamarádky radilky s pos…ným životem, je pro muže daleko lepší podstoupit rozvod.

Zajímavých žen je hodně, hlavně se nebát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna