Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Téma nevěry a co bude po rozvodu je tady dost často.
Reaguju na to ze své zkušenosti (a co znám z okolí) Bolelo to, byl to šok a byla jsem schopná se ponížit, odpustit
ale díkybohu mi brzo došlo, že rozvod je únik a můj nový, lepší začátek a měla jsem chuť mu potom i poděkovat, že to udělal…že ten „štastný“ život praktikuje u nějaké jiné.
A jak u vás? s odstupem můžete říct, že je váš život po rozvodu lepší? nebo litujete odchodu nevěrného partnera, chybí vám?
Rozchodu nelituji, život je o osmdesát procent lepší, svobodnější.. Ale - brutálně jsme zchudli. A nejsem na to zvyklá. Hází mě to zpátky. Z dejme tomu vyšší životní úrovně (dvě dovolené u moře ročně), jsme se dostali do úrovně, kdy musím péct perník, protože si nemůžu koupit sladké pečivo. A dovolená není prostě žádná. To je velká škola života.
@Anonymní píše:
Rozchodu nelituji, život je o osmdesát procent lepší, svobodnější.. Ale - brutálně jsme zchudli. A nejsem na to zvyklá. Hází mě to zpátky. Z dejme tomu vyšší životní úrovně (dvě dovolené u moře ročně), jsme se dostali do úrovně, kdy musím péct perník, protože si nemůžu koupit sladké pečivo. A dovolená není prostě žádná. To je velká škola života.
Jo, někdy musíš zaplatit nějakou cenu.
Já už nejsem sama, a i tak víc peču, protože ty ceny jsou šílené, a na dovolenou u moře nemáme, natož na dvě. Ale já jsem na vyšší úroveň nebyla zvyklá nikdy, a za ten klid a možnost začít znova to stálo.
@Pavlas1234 píše: Život po rozvodu je vždy lepší. Jinak by k rozvodu nedošlo
Tohle podle mě platí pro ty, kteří požádají o rozvod, protože hodně trpí. Od muže jsem s dětmi odešla, můj život šel záhy velmi rychle nahoru, jeho naopak.
To byla taková úleva, když jsem se rozvedla ![]()
Jedno z nejlepších rozhodnutí v mém životě. Životní úroveň mi nespadla, vydělávala jsem víc než ex.
@Pavlas1234 píše: Život po rozvodu je vždy lepší. Jinak by k rozvodu nedošlo…Většinou je jeden postaven před hotovou věc (a většinou necítí, že vše bude lepší) Když partner oznámí milenku nebo rozvod, tak jsou vyhlídky spíše smutné.
Můj život je teď je v mnohém lepší, v dalším ale horší. Nahoru šla psychika, vnitřní klid, nálada i vzhled, domácí práce zaberou mnohem míň času. Dolů šla svoboda, volný čas, zvýšila se všeobecná zátěž, mám nějaké dítě na krku skoro pořád, musím je denně vozit do školy a odpo vyzvedávat malého ze školky (to se od září významně zlepší), mám vyšší úvazek v práci plus přivýdělek.
Finančně mě odchod stál dost peněz, ale víc mě zasahuje inflace, všeobecné zdražení a stagnace mého platu.
Celkově ale za to ten vnitřní klid a psychické zdraví rozhodně stály.
@Anonymní píše:
Na druhou stranu takový život může být šťastnější a zdravější, než ten předchozí. Kvalita života a životní štěstí často nebývá úměrné finančním prostředkům.
@Zoe1 píše:…já zase po rozvodu…je to dávno…začal vidět svět o hodně barevněji, stal se lepším, ano rozvod doporučuji, než se trápit s ženou co je zahleděná do sebe a má kamarádky radilky s pos…ným životem, je pro muže daleko lepší podstoupit rozvod.
Tohle podle mě platí pro ty, kteří požádají o rozvod, protože hodně trpí. Od muže jsem s dětmi odešla, můj život šel záhy velmi rychle nahoru, jeho naopak.
Zajímavých žen je hodně, hlavně se nebát ![]()