Život s vaginismem

Anonymní
14.6.23 21:44

Život s vaginismem

Zdravím, najdu tady nějakou slečnu/ženu/maminku se zkušeností s vaginismem?
Setkali jste se s pochopením a účinnou léčbou u lékaře?
Všude píšou, že léčba je dlouhodobá a náročná :? Ráda bych se tohoto „dárečku“ zbavila…

Prosím o anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.6.23 22:31

Vaginismem trpím také, bohužel nemohu poradit, co s tím :(

• Citovat
  • Upravit
181
17.6.23 22:20

Také stín bojují už dlouho dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.23 22:22
@Kejtty33 píše:
Také stín bojují už dlouho dobu

A vidíš nějaké změny? Řešila jsi to na gynde?

• Citovat
  • Upravit
181
31.12.24 09:33
@Anonymní píše: Více

Po porodu se to zlepšilo, je tomu cca 4 měsíce co jsem musela porodit v 19 tydnu :cry:
Ale pomohlo mi to dnes žiju normální sexuální život i když stoho nic moc nemam, začátek ještě trochu bolí, ale jde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.1.25 15:22

@Kejtty33 Ahoj, chci se zeptat, jak jsi to měla s plánovaným přirozeným porodem nebo císařem? Protože mě gynekoložka řekla, že s vaginismem (navíc v mém případě primárním) půjdu rovnou na císaře, ale kdyby to šlo jinak, rodila bych raději normálně. Ty jsi i s vaginismem rodila přirozeně? Děkuju moc z aodpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
8.1.25 16:03
@elisfox píše: Více

Ano rodila ale v 5 měsíci, a vaginismus není problém pri porodu alespoň me to říkali jen vyžaduje větší pozornost… A co jsem četla skoro žádná nemela problém s vaginismem,
Protože tělo je připraveno na ten porod instinktivně a ta mysl je u porodu úplně jinde.
A ne ten porod pomohl po 12 letech mam normální sex začátek ještě bolí ale pak to jde normálně přeju hodně sil :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.25 17:01

Holky, co bojujete s vaginismem, doporučuji IG profil Odsebeksobe, je tam hodně informací o vaginismu a co víc, vede ho psycholožka, která si tím sama prošla (a tuším, že i těhotenstvím). Ten profil mě doslova odrazil ode dne, když jsem hledala možnosti, co dál. Teď je tam i možnost uzavřené skupiny, ve které jsou ženy, které se s vaginismem podílejí a je tam možnost sdílení čehokoliv ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.25 17:02
@Anonymní píše: Více

*Potýkají - oprava

• Citovat
  • Upravit
2
8.1.25 17:34

Díky, @odsebeksobe znám a sleduju :) Těch profilů a informací je docela hodně, jen prostě za mě je to hrozně individuální a každému pomůže se zaměřit na něco jiného, respektive skoro vždycky na víc oblastí… psychická i fyzická stránka. Ale děsí mě na tom ta komplexita a to jak složitě se toho zbavuje, ale už to tak holt asi je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.25 17:46
@elisfox píše: Více

Jasně, vaginismus je především psychický problém ;) Psychoterapie je za mě základ, ale její profil mi dost pomáhal v tom, že nejsem jediná… Přeci jenom je to problém, o kterém se moc nemluví a mnohdy o jeho léčbě (existenci) neví ani samotní odborníci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa