Životní prostředí a soused

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.6.22 08:16

Životní prostředí a soused

Ahoj.
Můžete mi někdo říct k čemu je Životní prostředí, když přes ni nemůžu řešit spor se sousedem?
Podali mi jen informace co všechno soused porušuje - to vím i bez nich, ještě googlit umim. A tím to prý pro ně konci, že pokud se nedohodneme mezi sebou, tak jedině soudní spor 8o

Soused má bambus u plotu, který je mezi námi. Bambus si zasazel ani ne metr od něj a samozřejmě to leze i k nám a ve velkém a mě už opravdu tohle nebaví, včetně listí z jeho stromů, spadaných plodů… Stromy nikdy neudržoval a neudržuje. Domluva s ním žádná, že jsme na vsi, a že ho to nezajímá ( žádný starý usedlík, aby bylo jasno ).

A životní mi řekne, že si to máme vyřešit spolu??? Nebo soudně???

Myslela jsem, že přes ně mohu podat žádost nebo podnět, přijedou se podívat, udělají závěr a případně sousedovi nařídí co a jak. :nevim:
Vedle jiní sousedi, spolu, to hnali až na Městský úřad skrz to, že syn ( postižený ) jedné z rodiny sahal na jablka souseda a trhal je 8o 8o 8o 8o Spor prohráli a platili 8o 8o 8o
Přitom lidí z úřadu přijeli, mluvili s oběma stranami

Prosím anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5063
17.6.22 08:22

Mě lítá na zahradu listí z obecního. To je přece neovlivnitelný procec. Vše co ti leze na tvůj pozemek ustříhni a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
17.6.22 08:23

By mě teda zajímalo co soused porušuje v rámci životního prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
17.6.22 08:27
@AstraG píše:
Mě lítá na zahradu listí z obecního. To je přece neovlivnitelný procec. Vše co ti leze na tvůj pozemek ustříhni a je to.

Pozor. Byl medializovaný proces, kdy dotyčný proti obci vyhrál a jeho úklidová četa mu musí chodit uklízet pozemek :D

A větve ustřihnout sice můžeš co ti lezou přes plot, ale NESMIS ten strom poškodit. Je to tam nějak kulantne napsaný, takže aby u soudu neskončila ona, že sousedovi poškodila stromy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
17.6.22 08:30

Odbor životního prostředí fakt není oprávněn řešit sousedské spory.
U sousedů mohlo jít o přestupek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
17.6.22 08:30

@Cenarius tady nejsme v usa :lol: a můžu sníst borůvky a třešně, co sahají přes plot ke mě? Obávám se, abych nedostala přer ruku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.6.22 08:40

Tak do toho sporu jděte soudně, ale obávám se, že mu nikdo nenakáže tu zeleň zlikvidovat. Já bych zkrátka ostříhala to, co leze k nám a víc neřešila.
Připomíná mi to naší sousedku, která se rozčiluje, že jim padá listí z našeho stromu (5 metrů od hranice pozemku) na jejich chodník (zametáme jim to vždy, když zametáme u nás, ale evidentně je to málo :roll: ) a zahradu a chtěla po nás strom pokácet :zed: Jediný vzrostlý a krásný strom v celé ulici :zed: To jsou ti „trávníčkáři tújkaři“, kteří hrabou na podzim těch šest listů ještě pomalu na stromě, aby jim nezaneřádili zahradu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14590
17.6.22 08:41
@Cenarius píše:
Pozor. Byl medializovaný proces, kdy dotyčný proti obci vyhrál a jeho úklidová četa mu musí chodit uklízet pozemek :DA větve ustřihnout sice můžeš co ti lezou přes plot, ale NESMIS ten strom poškodit. Je to tam nějak kulantne napsaný, takže aby u soudu neskončila ona, že sousedovi poškodila stromy.

Díky za tip! :palec: :D
Tak si asi všichni vylejeme zahrady betonem, do toho trošku zámkovky pro oživení a bude vyřešeno… Máme úplně stejné „problémy“ se sousedy a oni s námi, naštěstí to tady nikdo jako problém nevidí :nevim: Jediné, co bych řešila, jsou staré vzrostlé stromy, které by mohly někoho / něco ohrozit pádem nebo ulomenou větví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14590
17.6.22 08:42
@unuděná píše:
Tak do toho sporu jděte soudně, ale obávám se, že mu nikdo nenakáže tu zeleň zlikvidovat. Já bych zkrátka ostříhala to, co leze k nám a víc neřešila.
Připomíná mi to naší sousedku, která se rozčiluje, že jim padá listí z našeho stromu (5 metrů od hranice pozemku) na jejich chodník (zametáme jim to vždy, když zametáme u nás, ale evidentně je to málo :roll: ) a zahradu a chtěla po nás strom pokácet :zed: Jediný vzrostlý a krásný strom v celé ulici :zed: To jsou ti„trávníčkáři tújkaři“,kteří hrabou na podzim těch šest listů ještě pomalu na stromě, aby jim nezaneřádili zahradu :roll:

Jj, přesně… Ti ať si zůstanou v satelitech a nechají nám naše vzrostlé / zarostlé zahrady v klidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14590
17.6.22 08:42
@AstraG píše:
@Cenarius tady nejsme v usa :lol: a můžu sníst borůvky a třešně, co sahají přes plot ke mě? Obávám se, abych nedostala přer ruku :lol:

Když tě nikdo nevidí, tak ano :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.6.22 08:43
@Michelle_M píše:
Jj, přesně… Ti ať si zůstanou v satelitech a nechají nám naše vzrostlé / zarostlé zahrady v klidu :lol:

No přesně. Máma na ní tehdy už zvýšila hlas, že kruci přece žije v baráku ve staré vilové čtvrti, tak nemůže čekat sterilní prostředí jako v satelitu nebo v bytě. No, teď je od nich klid, už se těšíme na podzim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18219
17.6.22 08:48
@AstraG píše:
@Cenarius tady nejsme v usa :lol: a můžu sníst borůvky a třešně, co sahají přes plot ke mě? Obávám se, abych nedostala přer ruku :lol:

Jen spadly shnily :jazyk:. Ať žije NOZ :mrgreen:. § 1016

(1) Plody spadlé ze stromů a keřů na sousední pozemek náleží vlastníkovi sousedního pozemku. To neplatí, je-li sousední pozemek veřejným statkem.

(2) Neučiní-li to vlastník v přiměřené době poté, co ho o to soused požádal, smí soused šetrným způsobem a ve vhodné roční době odstranit kořeny nebo větve stromu přesahující na jeho pozemek, působí-li mu to škodu nebo jiné obtíže převyšující zájem na nedotčeném zachování stromu. Jemu také náleží, co z odstraněných kořenů a větví získá.

(3) Části jiných rostlin přesahující na sousední pozemek může soused odstranit šetrným způsobem bez dalších omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18219
17.6.22 08:49
@unuděná píše:
No přesně. Máma na ní tehdy už zvýšila hlas, že kruci přece žije v baráku ve staré vilové čtvrti, tak nemůže čekat sterilní prostředí jako v satelitu nebo v bytě. No, teď je od nich klid, už se těšíme na podzim :mrgreen:

A co strom…To ještě když jsme měli slepice, to se jedni mohli zblaznit :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.6.22 08:52
@bertoldina píše:
A co strom…To ještě když jsme měli slepice, to se jedni mohli zblaznit :mrgreen:.

No legrační je, jak spousta lidí vychvaluje bydlení v baráku, že jako klid, žádné kouření do oken, dusání dětí nad hlavou, prdění souseda v jádru, ale ty sousedské spory u baráků jsou kolikrát mnohem horší. Zlatý slepice a zeleň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15760
17.6.22 08:55

Jen si dovolím podotknout, že bambus není strom, ale tráva. Nicméně bambus je introdukovaná rostlina a její volné vysazování v naší přírodě by mělo přísně trestáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný