Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chci se zeptat, řekl Vám lékař pohlaví miminka při UZ vyšetření ( screening v 1. trimestru )? Na jiných diskuzích jsem četla, že lékaři to sami neříkají, nebude hloupé se na to zeptat? Děkuji ![]()
Hloupé to nebude, ale v prvním trim. spíš nic ještě neuvidíš, záleží, jak bude mít dr dobrý přístroj.
@bombonek009 mě to řekli pokaždé a pokaždé se trefili. Někdy se cukají, tak je dobrý jim říct, že Ti jde jen o tip, že nebudeš nikde vykládat, že se „spletli“, prostě to trošku zlehčit. A určitě se zeptat až bude skríning hotový, mimčo proměřené co do velikosti, NT zhodnoceno atd…protože o to tam jde především a na to se doktor soustředí. Bude pak přístupnější tomu, zajet ještě mezi nožičky a vyslovit nějaký tip ![]()
Me u obou deti ve 13tt v brne v prenatalu mudr Vlašin ale myslim ze ne vsichni doktori to rikaji takhle brzo
Na screeningu v prvním trimestru nám to pan doktor neřekl - dozvěděli jsme se to až na velkém utz ve 21.týdnu ![]()
@Lucynka86 taky jdu příští týden na první screening k Vlašinovi. Tak doufám, že se trefí, je na to prý borec ![]()
Nám to teď v posledním těhotenství s dvojčaty hlásila MUDr. dost suverénně na prvotrimestrálním screeningu, aniž bychom se po tom nějak extra pídili (sama se nás ptala, zda to chceme vědět). Trefila se ![]()
My se zeptali, zda už to lze poznat a p. Dr. řekla, že už by mohla. Řekla nám, že na 80% to vypadá na kluka. Další kontrola je až za měsíc, takže uvidíme, jestli to vyjde ![]()
@bombonek009 píše:
Ahojky, chci se zeptat, řekl Vám lékař pohlaví miminka při UZ vyšetření ( screening v 1. trimestru )? Na jiných diskuzích jsem četla, že lékaři to sami neříkají, nebude hloupé se na to zeptat? Děkuji
Já se ptala na každém ultrazvuku od 13tt. Do 20tt mi všude tvrdili, že to není vidět. Těd máme potvrzenou holčičku, kterou jsme si moc přáli.
Mi to taky řekla doktorka ve 12tt na screeningu a od té doby mi to už 2× lékaři potvrdili, podruhé na 3D a pak i na poradně ![]()
Mě to řekli v 19tt. Záleží ale taky jak je mimi otočené, někdy to není dobře vidět. Doktor se sám ptal, jestli to chci vědět.