Zkrácený úvazek a důchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Na roky ne, to se počítá normálně do důchodu. Na výši těžko říct jak se to bude za xxx let počítat až budeš mít nárok na důchod když máš teď malé děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ani ne. Na roky vubec a na vysi maji nejvetsi cenu roky pred duchodem. Nicmene za soucasnych podminek je ta vyse duchodu, ten rozdil, zanedbatelna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na roky ne, na výši ano - z nižšího výdělku máš nižší vyměřovací základ. Ale je to průměr za celou odpracovanou dobu, takže to pak časem můžeš dohnat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše: Více
důchody jsou velmi rovnostářské, pokud nebereš 100 t, tak je téměř jedno, kolik vyděláváš, výše se dá nejlépe nahnat čím víc roků má člověk odpracovaných,
moje matka měla hezký plat cca průměr ČR, otec něco málo nad minimálku, rozdíl v důchodě mají 1.800,–-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
to je právě otázka, jestli má na plný 100 nebo průměr/podprůměr. ![]()
Ale jinak ano, souhlasím s tím, že důchody jsou rovnostářské. A se současnými vyhlídkami je lepší se na ně do budoucna pokdu možno vůbec nespoléhat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mě zarazilo právě ve vedlejší diskuzi, když se ptala paní na poloviční úvazek, je mi 39, do důchodu daleko a samozřejmě se na důchod zajistím, i jsem už kupu let pracovala, mezi dětmi chvilku taky zkrácený úvazek na 7,5h. Děkuji za odpovědi
- Citovat
- Upravit
@jkra píše: Více
Neni pravda, ze by roky pred duchodem meli na jeho vysi byssi cenu, na vysi maji vsechny roky plus minus stejny vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla jsem se zeptat, jestli má zkrácený úvazek 0,8 nějak vliv na odpracované roky k důchodu, případně na výši důchodu? Teď bych dočasně s dětmi potřebovala kratší úvazek. Práce je to odborná s vysokoškolským titulem. Děkuji