Zkušenosti s blechami

Anonymní
17.1.13 10:37

Zkušenosti s blechami

Ahoj holky
Potřebuji radu, už začínám z toho všeho magořit, potřebuji objektivní názor. Téměř před třemi týdny u nás byli známí, kteří mají na kočce blechy, mají už celkem dost zamořený byt než si toho všimli a začali to řešit. Byli u nás teda asi 15 minut a věděli to, že blechy mají akorát jsme to nevěděli my :( docela se bojím, že k nám něco zatáhli. Máme kočku, prohlížím jí snad 10× denně, ale nikde nic. My s manželem poštípaní nejsme, nikde nic neskáče… Načetla jsem o nich snad vše co se dalo. Co mi nejde do hlavy je, že našemu malému přibývají jakési svědivé malé pupínky na krku, obličeji, bříšku a nohách (teplota ani další příznak nějaké nemoci nemá), není to nic závratného, celkem jich měl tak dohromady 10. Blecha prý ale dělá ty štípance ve shluku a to zas nemá, pokaždé se mu to objevilo jinde a max 1 denně. Furt se uklidňuju tím, že by jsme aspoň něco objevili na kočce. Jaké máte zkušenosti? Můžeme ty potvory mít? Jsem z toho nešťastná :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
17.1.13 10:46

Tak to ti nezávidím, fotku pupínku nemáš? Podle toho, co píšeš, by to mohlo být od blech, kočka je zvláštní stvoření, nevím, jestli na ní blechu objevíš, nicméně zlušenosti s blechama mám hojné, loni jsme byli s manželem a miminem pryč, děda hlídal naší starší, našli venku ježka, a vzali si ho důmů, Terezka to přeci chtěla, aby si s ním mohla pohrát, my nikdo kousnutý nebyl, na miminu, co lezloa válelo se po zemi se sem tam objevil ojedinělá malý červený pupínek, až jsem jednou tu mrchu chtla přímo jí na tváři, no, blecha je za 24 hodin prababičkou a vydrží půl roku bez jídla než chcípne, pomůže vyplynovat byt, za 48 hodin je po těch mrchách ukrutných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.13 10:48

Nesmíš být tak přecitlivělá, my jsme se s bleší invazí potýkali zrovna nedávno. Neboj není to nic strašnýho, blechy štípou jen do výšky chodidla, chytli sme je od psa. Nic moc se stím dělat nedá, musíš najít kde si ty mrchy udělaly hnízdo a zlikvidovat ho, my ho měli v těstovinách. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
69235
17.1.13 10:51

Tak to tedy rozhodně neštípou, klidně poštípou až u kolene a dítě lezoucí po zemi na hlavě, sundala jsem jí tu blechu z tváře u ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
17.1.13 10:52

Blecha dělá štípance opravdu ve shluku, jak dlouho má malý ty pupínky? U nás se takhle nenápadně tři dny tlačili neštovice.

• Citovat
  • Upravit
2816
17.1.13 10:52

Pokud někde blecha je, roztrousí vajíčka všude. Chce to důkladně vysávat všechny skulinky a povrchy, vystříkat a ferig. bjovali jsme s nima snad 2 měs. al vyhráli jsme. Kočku jsme koupali… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.1.13 11:01

Naše blechy ve shluku nekousaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.13 11:11

Ty ďupky už se objevují dobrých 14 dní u malého a svědí… první co mě napadlo, že to mohou být neštovice, zjistili jsme to po koupání a ty první byli teda větší, pak chvíli nic a zas se to začlo objevovat…
před chvílí jsem se začala drbat na břiše i já a mám ten samý pupínek co malej :(
fotka je z mého břicha
jestli to budou fakt blechy tak se normálně složim, mám z toho doslova panickou hrůzu a nejen z blech ale i z dalších těhle zvířátek

• Citovat
  • Upravit
4466
17.1.13 11:23

Taky jsme měli blechy. Malý červený nevodnatý pupínek, svědí to strašně, kolikrát jsem tu blechu přímo při činu sundavala :poblion:… ve shluku to rozhodně nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.13 11:39

No jo, ale pupínky má malej pomalu 14 dní a já nikde nic nechytla… a kočka je úplně čista

• Citovat
  • Upravit
5631
17.1.13 11:56

Nemohli jste si odněkud „přinést“ domů štěnice? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.13 12:00
@Alichi píše:
Nemohli jste si odněkud „přinést“ domů štěnice? :think:

těžko říct, nevím kde se to vyskytuje… navíc nikam skoro nechodíme, maximálně ven s malým

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný