Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, letos by jsme chtěli jet s dcerou do Tunisu, ale nemáme žádné zkušenosti. Máte nějaké zkušenosti s nějakým hotelem nebo místem? Musí mít hotel min. 4* tak jak to je v Egyptě? Uvítám jakékoliv rady
Byla jsem v Tunisku 2×. Poprve hotel ***, recenze nic moc, dovolena skvela (hotel Marabout). Podruhe minuly rok, hotel **** (hotel LTI Mahdia Beach), aquapark uzasnej, more na Tunisko neuveritelny (oblast Mahdia), udajne nikde v Tunisku tak hezky more neni, ale hotel hroznej. A to nam bylo od jedny pani receny, ze byla ubytovana ve vsech hotelich v okoli, ze tenhle hotel byl zdaleka nejlepsi a i tak to byl hroznej hotel. Takze pokud more, jedine oblast Mahdia. Pokud hotel, musite procist poradne recenze. A nekdy se vyplati koupit vyhled na more, protoze vas jinak muzou ubytovat do zatuchly diry a neudelate nic.
Jo a jeste porovnej vybranej hotel od ruznych cestovek. Treba do ty Mahdie jsme meli dojezd z letiste hodinu, ale jina cestovka litala na vzdalenejsi letiste a do tohohle hotelu jim to trvalo i 3 hodiny.
Pokud už trváte na Tunisu, jednoznačně minimálně 4, ideálně 5. Ale i tak je potřeba velmi důkladně číst recenze, hlavně zahraniční. My teda máme raději Turecko.
@Tajemnadama píše:
Lepsi je Djerba.
Jenze tam krome more vubec nic neni, zadne mestecko vylety. Nic..hen hotel resort a more.
@lilith1 píše:
Jenze tam krome more vubec nic neni, zadne mestecko vylety. Nic..hen hotel resort a more.
Ono ve 40° se stejně člověku nikde courat nechce… Takže hotel a pláž to jistí. A pravda je, kvalita hotelů na Djerbě je lepší než na pevninském Tunisku.
@RockFous píše:
Zdravím, letos by jsme chtěli jet s dcerou do Tunisu, ale nemáme žádné zkušenosti. Máte nějaké zkušenosti s nějakým hotelem nebo místem? Musí mít hotel min. 4* tak jak to je v Egyptě? Uvítám jakékoliv rady
Byli jsme kousek od Zarzisu, recenze hrozné ale stejně jsme do toho šli a byla to paráda, nepíše studené nedávat si zmrzlinu, a bude to v pořádku
jako menší sem byla v 3* a taky v pořádku
Byla jsem snad před 20-ti lety, tehdy se Egypt, Tunis asi jezdil daleko více, dnes bych nejela ani náhodou.
Střevní problémy mi za to na dovolené nestojí, ani kdyby stála 1,– Kč.
Jedte do Turecka či kamkoliv jinam, zas o tak levnější si myslím, že to není..
Cokoli v Africe je poloviční průšvih. S malým dítětem buď Turecko, nebo cokoli jiného v rámci Evropy.
@RockFous píše:
Byla jsem tam dvakrat a uz bych nejela. Tunis je zaostalejsi, oproti Turecku se to neda srovnat. Vzdy slo o to, ze hotely mivaji takove usmudlanejsi, prostory kolem bazenu, bazen samotny, u jednoho tam mohli chodit i mistni k bazenu, a to fakt nechces..jsou to smudlove. V Turecku jsem byla 2× a tam jsem byla spokojena vzdy.
@Tajemnadama píše:
@lilith1 krokodyli farma, trhy…tak zalezi proc tam jede
No, jo, je tam krokodýlí farma… Ale jinak fakt nic… ![]()
@Limi123 píše:
No, jo, je tam krokodýlí farma… Ale jinak fakt nic…
Vis kolik tam je stupnu? Tahat decko ve 40-50stupnich po vyletech…? To bych volila treba recko, rim.
@Caridina píše:
Byla jsem v Tunisku 2×. Poprve hotel ***, recenze nic moc, dovolena skvela (hotel Marabout). Podruhe minuly rok, hotel **** (hotel LTI Mahdia Beach), aquapark uzasnej, more na Tunisko neuveritelny (oblast Mahdia), udajne nikde v Tunisku tak hezky more neni, ale hotel hroznej. A to nam bylo od jedny pani receny, ze byla ubytovana ve vsech hotelich v okoli, ze tenhle hotel byl zdaleka nejlepsi a i tak to byl hroznej hotel. Takze pokud more, jedine oblast Mahdia. Pokud hotel, musite procist poradne recenze. A nekdy se vyplati koupit vyhled na more, protoze vas jinak muzou ubytovat do zatuchly diry a neudelate nic.
Zrovna v Maraboutu jsem byla a za me to byl nejhorsi hotel, ve kterym jsem kdy byla, naprosty fuj.