Žloutenka (hepatitida) B

5
25.9.24 21:56

Žloutenka (hepatitida) B

Dobrý den, včera mi na prevedig krevních testech zjistili pozitivní test na žloutenku typu B., na stejných testech jsem ještě v květnu tohoto roku byla negativní. Jak tohle řešit? Kde s tím zajít? Jak se to bude dále léčit? Má někdo zkušenosti? Očkovaná na hepatitidu jsem byla v roce 2004. Vůbec netuším kde jsem se mohla nakazit :zed:
Příkládám i foto.

Příspěvek upraven 25.09.24 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5920
25.9.24 22:01

Nakazila seš krevní cestou nebo se přenáší tělními tekutinami. A kde ses nakazila to tady fakt nevíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
25.9.24 22:32

A kde máš to PCR? Tohle jsou jen protilátky a tahle laboratoř je nález po očkování. Pozitivní protilátky po očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.9.24 22:36

@Lucka1111 v tom případě proč jsem ještě v květnu měla krevní test negativní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
25.9.24 22:40
@simusee píše: Více

a co jsi měla negativní? Co konkrétně se nabíralo? Screningový test k vyš. nákazy hepatitidy B je HBs antigen. Anti HBs jsou protilátky, které se tvoří jednak po očkování, jednak po prodělání infekce. Po prodělání infekce ale bývají pozitivní i jiné protilátky (antiHBc, případně antiHBe). U probíhající hepatitidy B je pozitivní PCR HBV. Je to celkem komplikované. Tohle ti nabíral nějaký doktor, nebo jsi si to nechala dělat sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.9.24 22:44

@Lucka1111 příkládám foto testu z května. Jsou to testy přímo z laboratoře prevedig

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
25.9.24 22:50

No ale to je jiné vyšetření, tam byl vyš. HBsAg - tedy antigen, nikoliv protilátky. Ten byl negativní. Teď jsou vyšetřené protilátky (anti HBs) a ty jsou pozitivní po očkování. Takže normální nález u očkovaného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.9.24 23:17

@Lucka1111 tak teď jsem z toho jelen😁 to jsem si všimla až teďka že jsou rozdílné…
A je tedy nějaké procento že tu žloutenku opravdu mám? Mám si raději zajít na nějaké další vyšetření? Ráda bych měla jistotu že to tak není….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
26.9.24 06:14

A ty sis to vyšetření bechala udelat sama nekde v laborce? Protože jinak to resi lekar, ne. Ten, ktery odbery naridil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
26.9.24 13:15

nemáš žloutenku B, jsi očkovaná a hladina těch protilátek je dostatečná aby tě před žloutenkou typu B ochránila. Nemá cenu se testovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
26.9.24 13:16
@vokishka píše: Více

no zřejmě se nechala otestovat jako samoplátce. Ale předpokládala bych, že když přijde že chce otestovat na pohlavní nemoci, tak v té laborce vědí co konkrétně mají nabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí