Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den, mam devíti letého syna ve střídavé péči a chce ke mě dál jezdit, ale přespávat chce nově u mamky, budou se měnit výživné?,
Záleží na domluvě rodičů zda s tím budou chtít nějak hýbat ![]()
Buď se dohodnete mezi sebou, nebo rozhodne soud, ale nevidím důvod proč něco měnit..
Domluva s ní právě moc není. už jsme měli dva soudy po rozvodu o přidělení syna do péče matky. po prožití pekla co nám dělala, jsem si zažádal o střídavou péči a vyhrál. Teď si myslím právě že se to bude snažit zase řešit soudem, domluva s ní není více méně žádná. Jen na mě křičí do telefonu a pak zavěsí
Jakože bude chtít vyšší alimenty když syn bude spát u mamky? Ale ty dny kdy má být u tebe, bude uvtebe s tím, že na noc půjde prostě k mámě?
@taťka0323 píše: Více
No a ptal ses syna, proč ta změna? Proč chce chodit spát k mámě?
No, zatím ta „domluva“ tak je. Ale je to dva dny starý. Zítra mam jít na ospod.
No přiznám se, že bouřka začala když zjistila, že jsem ho nechal v sobotu od osmy do dvanácti samotného doma s tím, že byl na mobilu a psal jsem mu každou hodku jestli je vše v pořádku. Můj kluk je klidný dítě nic nepodniká, většinou je zalezlý v pokoji celou dobu a mastí PlayStation nebo čučí na YouTube. jsme sami dva doma tak jsem ho pomalu učil samostatnosti. vždy vypínám plyn a nic nebezpečného doma nemám. Jenomže ona se chytne každé příležitosti a pořád prudí. Je jí skoro 40 a má odpracované cca dva roky za celý život. pořád je na mateřské a hraje si na dokonalou matku. Má prostě na vše čas, já chodím do práce, takže ho musím učit samostatnosti. Nikdy nebyl sám doma víc jak pět hodin. Teda vlastně se to stalo podruhé co jsem někam šel a vždy se ho zeptám jestli chce k mamce nebo zůstat doma na mobilu.
Syna jsem se neptal, ještě jsem ho neviděl až zítra. V pondělí jsem se s ním rozloučil před školou a ještě mi mával tak dlouho, že málem zakopl
jak muze byt matka porad na materske, kdyz je synovi 9? Ma dalsi deti?
ale neodpovídáš, proč syn chce chodit k matce spát?
a proč jsi tak usiloval o střídavku, když kluka necháváš doma samotného?
já jsem na dítě sama a víc jak 10 minut jsem ji nikdy samu doma nenechala, další tatínek, který mermomocí vydupe střídavku a pak není schopný se o děcko postarat,
5 hodin doma sám na mobilu fakt není dobrá výchova
@Eliška píše: Více
má ještě 12, leteho kluka a 3,letou dceru
Matce se nedivim. Proc kdyz je kluk u tebe tak je porad na telefonu? Proc mu neudelas program? Proc ho chces mit u sebe kdyz ho pak nechavas doma samotneho hrat si na telefonu? Tohle opravdu neni vychova.. A devitilete dite bych opravdu nenechala 5 hodin doma samotne.. Co z toho ten kluk ma ze je u tebe?
o kluka se starám dobře, v tom to není. vzpomeňte si kolik casu trávili s námi naše rodiče?
tak na materske muze byt, jen pokud pracovala a ma na ni narok. Myslis asi rodicak, coz s triletym ditetem je pochopitelne.
Nicmene je fajn, ze o syna pecujes taky.