Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
No stane se ![]()
Já musela sama měnit termín pro nemoc 3 dny před. Takže taky pak znovu predoperační
I lékař třeba onemocní, je tam nějaká akutka, řekli ti důvod?
Teď tam jedu v pondělí a snad už naposledy
Tak i lékaři jsou jen lidé, je období různých onemocnění a když vypadnou třeba dva operatéři ze čtyř, začínají rušit plánované operace. A je jedno, jestli ne to Motol a nebo malá okresní nemocnice. Každá má svůj krizový plán a hlavní úkol je zajistit akutní péči
Chapu, ze je to neprijemne. Ale stava se. A urcite to nedelaji jen tak z pleziru. Tchyni taky zmenili termin operace par dni pred planovanym nastupem do nemocnice. A pak cekala myslim 5 nebo 6 mesicu. Proste tehdy onemocneli doktori, to se neda nic delat.
No stane se..mohl onemocnět personál, mohl se porouchat nějaký přístroj nebo na sale, takže je ten sál mimo provoz, nebo něco na sterilace takže zvládnou za den vysterilizovat méně pomůcek. Mohla na pooperačním pokoji prasknout trubka s vodou… a tak snižují počet plánovaných zákroku za den aby byl dostatečný prostor pro akutní případy…to se prostě stává…
A kdybys třeba onemocněla ty a musela to zrušit, tak by to bylo v pořádku, co? ![]()
Je to nepříjemné, ale zas bych z toho nedělala takovou kovbojku.
Ahoj, prosím, máte někdo opačnou zkušenost? Že někdo z pacientů onemocněl a volali vám, že by pro vás meli dřívější termín? Může se to stát? Nebo pokud někdo odpadne, mají tam tedy nově volno, ale nezaplní ho nikým novým?
Ahoj, byli jste někdy v Motole objednaní na plánovanou operaci a termín operace vám změnili na později? Zajímá mě pouze dospělá část Motola. Mě termín změnili 4 dny před odjezdem na operaci! Čili veškeré předoperační vyšetření jsem absolvovala zbytečně a budu čekat další dva měsíce
Teda jestli mi znova nezmění termín. Mám obavy, že jsou toho schopní…