Změna výše rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
změna výše rodičáku
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Mám rodeičák ve výši 3800 na 4 roky. Prvních 9 měsíců jsem klasicky pobírala tu vyšší částku, pak přešla na tuhle. Kdybych si to chtěla teď snížit na tři roky, zvedne se mi to dle zbývající částky do celkového objemu a dají mi to na tři roky nebo už to nelze a musím to pobírat 4 roky po těch 3800? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@mamiiinka No, pokud máš právo volit (tedy alespoň jeden v rodidě má nárok na PPM), tak se ti to zvedne dle zbývající částky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, pokud mas narok na kratsi verzi (jestli si pracovala ty a nebo alespon otec ditete), pak se ti to pocita 220 000 - to co jsi jiz vybrala, : mesice, ktere ti zbyvaji do 3 let..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamiiinka Akorát je tedy otázka, proč sis nevolila rovnou, pokud si volit mohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tak třeba já taky jsem na čtyřleté, i když jsme mohla přes manžela volit jinou variantu. Ale podle starého by to byl opruz s papírama a teď podle nového si jenom nechá manžel v práci potvrdit papír a je to. Teda aspoň tak jsem to pochopila já, i když změnu neplánuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Riky69 To jo, ale podle formulace dotazu nepředpokládám, že by zakladatelka měla ještě starou variantu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky chtela bych se zeptat jestli jde zmnena rodicaku myslim castky udelat telefonicky nebo musim osobne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michellll Nemušíš osobně, ten papír můžeš poslat poštou, ale telefonicky to fakt nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@michellll Nemušíš osobně, ten papír můžeš poslat poštou, ale telefonicky to fakt nejde.
Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit