Změna vysoké školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Podnikání a administrativu studoval bývalý přítel, absolvoval každý kdo se uměl podepsat a uchodil to. Omlouvám se za upřímnost, ale ČZU má fakt na PEF i jiných fakultách mizernou úroveň. On i jeho spolužáci mají práci úplně jinde, kupodivu nikdo z nich nepodniká… Radši bych uvažovala třeba o VŠE
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Podnikání a administrativu studoval bývalý přítel, absolvoval každý kdo se uměl podepsat a uchodil to. Omlouvám se za upřímnost, ale ČZU má fakt na PEF i jiných fakultách mizernou úroveň. On i jeho spolužáci mají práci úplně jinde, kupodivu nikdo z nich nepodniká… Radši bych uvažovala třeba o VŠE
No, já se trochu bojím jít na VŠE kvůli tomu, že mají jen 1 pokud na zkoušky, přece jenom už bych tu školu pak potřebovala dodělat ![]()
A hlavně jsem matiku neviděla už 2 roky a na gymplu jsem v ní byla spíš průměrná ![]()
A můžu se zeptat proč manžel pracuje jinde? Měl z té školy pak problém sehnat práci?
já už teda slyšela, že je to lehčí škola, ale že až takhle špatná.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nechceš se ten jeden rok už kousnout a toho bakaláře dodělat? A pak popřípadě na mgr jít někam jinam? Protože se taky může stát, že po roce, po dvou, tě i nyní vybraný obor přestane naplňovat, půjdeš zas někam jinam… a dopadne to tak, že nebudeš mít vystudovaného nic a několik let plácání se ze školy na školu za sebou. Takových případů mám třeba mezi svými spolužáky na střední celou spoustu.
Když si doděláš bakaláře teď, budeš moct s jistou přípravou jít na návazné studium v podstatě „kamkoliv“ jinam (na medicínu nebo MatFyz úplně ne, ale na alespoň vzdáleně příbuzný obor klidně) a budeš mít na čem stavět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka
To by možná taky byla dobrá varianta, kdyby mě na toho Mgr. vzali teda
akorát si říkám, jak se na to budou tvářit případní zaměstnavatelé, jestli to nebude vypadat blbě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacca93 Pokud pak dostuduješ Mgr na něčem jiném, můžeš klidně uvádět pak už jen to vyšší, např. že máš vystudované Podnikání a administrativu na ČZU.
Podle mě je každopádně lepší, mít vystudované aspoň něco, než po X letech nic, takže bych si myslela, že případný zaměstnavatel bude pozitivněji kvitovat jedno úspěšné studium, než to, že jsi několikrát něco začala a nedokončila. Těžko říct, jestli kdybys toho teď nechala, tak budeš mít píli a vytrvalost dokončit další tři roky někde jinde.
Máš aspoň úspěšně za sebou zkoušky za tento semestr?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacca93 v dnešní době je naštěstí práce dost, takže práci našel relativně v pohodě, ale nevzali ho vyloženě na kvalifikovanou práci z oboru, dělá v kanceláři úplně něco jinýho, nejsem si ani jistá, zda tam VS potřebuje. Asi záleží, kde chceš v budoucnu pracovat, pokud ti stačí jen titul Ing. a jakákoliv práce, kam tě vezmou, hnojarna staci, chces-li dělat v oboru, raději VSE a brigádu v oboru k tomu (bez praxe je ta škola téměř také k ničemu). Co studuješ teď? Absolventu ekonomie je jak máku, tak bacha na to
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj,
vím, že si tohle musím rozhodnout sama, ale chtěla bych se poradit a budu moc ráda, když se se mnou podělíte o zkušenosti.
Jde o to, že studuji již druhým rokem na VŠ obor, který mě ale příliš nebaví a v minulém semestru jsem si uvědomila, že se mu vlastně ani nechci věnovat a nedokážu si představit, že bych strávila celý život děláním práce, ke které směřuje (nechci příliš specifikovat). Uvažuji proto, že bych si podala přihlášku na nějaký ekonomicky orientovaný obor a buď příští rok dělala obě školy najednou, nebo tu první přerušilaměnil jste někdo obor po dvou letech? A bylo to podle vás dobré rozhodnutí? Bojím se také, abych si rozuměla s novými spolužáky, když budou přeci jen o něco mladší
Nejspíš si budu podávat přihlášku na PEF ČZU.. Máte s tou fakultou někdo zkušenosti? Ideálně s oborem Podnikání a administrativa nebo Veřejná správa a regionální rozvoj.
Omlouvám se za trochu delší příspěvek, ale potřebovala jsem se tak nějak vypsat, už nějak nevím, co se sebou, co se životem![]()
Dodělej tu školu, kde jsi, přidej si k tomu pár užitečných predmětů a pak zkus jinde magisterske. PEF je pod úroveň, ale nepíšeš, kde jsi teď. Co se týče věku spolužáků, to řešit nemušíš, nejsi jediná, kdo opakuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacca93 Třeba můj kámoš je policajt a má vystudovanou zoologii. Ve státní správe je důležitý diplom, ne specializace
A nejen ve státní správě. Zaměstnavatel chce vidět, žes něco byla schopná vystudovat, je to trochu pojistka, že nejsi totální jelito. Ikdyž i lidi s VŠ jsou často jelita ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já obor po 2 letech měnila - byla jsem rok na farm. asistentovi, pak rok na vysněné farmacii, kde jsem ale zjistila, že to není obor pro mě. Škola extrémně těžká, daleko od domova a vůbec by mě následně práce v lékárně nenaplňovala. Tak jsem se rozhodla a odešla na fyzioterapii a bylo to pro mě to nejlepší rozhodnutí. V tomto oboru jsem našla krásu, baví mě to. Sice trochu horší peněžně, ale když je člověk šikovný, vydělá si. Ale byl to velký risk - nikdo mi neřekl, jo to tě bude bavit a vystuduješ to. Rodiče se tak moc netvářili, třetí rok, třetí škola…ale pochopili to, mám skvělého manžela, který mě ve všem podporuje a letos končím fyzio. Ani jednou jsem toho nelitovala, ale je pravda, že ve zdravotnictví jsou ty obory dost specifikované. Tam prostě farmaceut nemůže dělat doktora ani fyzioterapeuta a naopak. Takže záleží co chceš v životě dělat. Pokud je tahle VŠ omyl a tvůj životní sen je něco jiného, tak dva roky nejsou zas tak moc, vždyť pracovat budeš celý
život. Ale jestli chceš jít na jinou školu jenom proto, že se ti tady moc nelíbí a nevíš pořádně kam, tak bych radši dodělá tuhle a když tak šla na další kombinovaně/nMgr…už jenom proto, že pokud teď skončíš, budeš si muset rok studia na jiné VŠ platit..Tak hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
měnil jste někdo obor po dvou letech? A bylo to podle vás dobré rozhodnutí? Bojím se také, abych si rozuměla s novými spolužáky, když budou přeci jen o něco mladší 

vím, že si tohle musím rozhodnout sama, ale chtěla bych se poradit a budu moc ráda, když se se mnou podělíte o zkušenosti.
Jde o to, že studuji již druhým rokem na VŠ obor, který mě ale příliš nebaví a v minulém semestru jsem si uvědomila, že se mu vlastně ani nechci věnovat a nedokážu si představit, že bych strávila celý život děláním práce, ke které směřuje (nechci příliš specifikovat). Uvažuji proto, že bych si podala přihlášku na nějaký ekonomicky orientovaný obor a buď příští rok dělala obě školy najednou, nebo tu první přerušila
Nejspíš si budu podávat přihlášku na PEF ČZU.. Máte s tou fakultou někdo zkušenosti? Ideálně s oborem Podnikání a administrativa nebo Veřejná správa a regionální rozvoj.
Omlouvám se za trochu delší příspěvek, ale potřebovala jsem se tak nějak vypsat, už nějak nevím, co se sebou, co se životem