Změna vysoké školy

Anonymní
9.2.20 19:21

Změna vysoké školy

Ahoj,
vím, že si tohle musím rozhodnout sama, ale chtěla bych se poradit a budu moc ráda, když se se mnou podělíte o zkušenosti.
Jde o to, že studuji již druhým rokem na VŠ obor, který mě ale příliš nebaví a v minulém semestru jsem si uvědomila, že se mu vlastně ani nechci věnovat a nedokážu si představit, že bych strávila celý život děláním práce, ke které směřuje (nechci příliš specifikovat). Uvažuji proto, že bych si podala přihlášku na nějaký ekonomicky orientovaný obor a buď příští rok dělala obě školy najednou, nebo tu první přerušila :think: měnil jste někdo obor po dvou letech? A bylo to podle vás dobré rozhodnutí? Bojím se také, abych si rozuměla s novými spolužáky, když budou přeci jen o něco mladší :?
Nejspíš si budu podávat přihlášku na PEF ČZU.. Máte s tou fakultou někdo zkušenosti? Ideálně s oborem Podnikání a administrativa nebo Veřejná správa a regionální rozvoj.
Omlouvám se za trochu delší příspěvek, ale potřebovala jsem se tak nějak vypsat, už nějak nevím, co se sebou, co se životem :zed: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.2.20 19:27

Podnikání a administrativu studoval bývalý přítel, absolvoval každý kdo se uměl podepsat a uchodil to. Omlouvám se za upřímnost, ale ČZU má fakt na PEF i jiných fakultách mizernou úroveň. On i jeho spolužáci mají práci úplně jinde, kupodivu nikdo z nich nepodniká… Radši bych uvažovala třeba o VŠE

• Citovat
  • Upravit
6
9.2.20 19:43
@Anonymní píše:
Podnikání a administrativu studoval bývalý přítel, absolvoval každý kdo se uměl podepsat a uchodil to. Omlouvám se za upřímnost, ale ČZU má fakt na PEF i jiných fakultách mizernou úroveň. On i jeho spolužáci mají práci úplně jinde, kupodivu nikdo z nich nepodniká… Radši bych uvažovala třeba o VŠE

No, já se trochu bojím jít na VŠE kvůli tomu, že mají jen 1 pokud na zkoušky, přece jenom už bych tu školu pak potřebovala dodělat :lol:
A hlavně jsem matiku neviděla už 2 roky a na gymplu jsem v ní byla spíš průměrná :?
A můžu se zeptat proč manžel pracuje jinde? Měl z té školy pak problém sehnat práci? :,( já už teda slyšela, že je to lehčí škola, ale že až takhle špatná.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
9.2.20 19:51

A nechceš se ten jeden rok už kousnout a toho bakaláře dodělat? A pak popřípadě na mgr jít někam jinam? Protože se taky může stát, že po roce, po dvou, tě i nyní vybraný obor přestane naplňovat, půjdeš zas někam jinam… a dopadne to tak, že nebudeš mít vystudovaného nic a několik let plácání se ze školy na školu za sebou. Takových případů mám třeba mezi svými spolužáky na střední celou spoustu.

Když si doděláš bakaláře teď, budeš moct s jistou přípravou jít na návazné studium v podstatě „kamkoliv“ jinam (na medicínu nebo MatFyz úplně ne, ale na alespoň vzdáleně příbuzný obor klidně) a budeš mít na čem stavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.2.20 20:07

@klamonožka
To by možná taky byla dobrá varianta, kdyby mě na toho Mgr. vzali teda :D akorát si říkám, jak se na to budou tvářit případní zaměstnavatelé, jestli to nebude vypadat blbě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
9.2.20 20:25

@Kacca93 Pokud pak dostuduješ Mgr na něčem jiném, můžeš klidně uvádět pak už jen to vyšší, např. že máš vystudované Podnikání a administrativu na ČZU.

Podle mě je každopádně lepší, mít vystudované aspoň něco, než po X letech nic, takže bych si myslela, že případný zaměstnavatel bude pozitivněji kvitovat jedno úspěšné studium, než to, že jsi několikrát něco začala a nedokončila. Těžko říct, jestli kdybys toho teď nechala, tak budeš mít píli a vytrvalost dokončit další tři roky někde jinde.

Máš aspoň úspěšně za sebou zkoušky za tento semestr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.20 21:22

@Kacca93 v dnešní době je naštěstí práce dost, takže práci našel relativně v pohodě, ale nevzali ho vyloženě na kvalifikovanou práci z oboru, dělá v kanceláři úplně něco jinýho, nejsem si ani jistá, zda tam VS potřebuje. Asi záleží, kde chceš v budoucnu pracovat, pokud ti stačí jen titul Ing. a jakákoliv práce, kam tě vezmou, hnojarna staci, chces-li dělat v oboru, raději VSE a brigádu v oboru k tomu (bez praxe je ta škola téměř také k ničemu). Co studuješ teď? Absolventu ekonomie je jak máku, tak bacha na to

• Citovat
  • Upravit
4844
9.2.20 21:29
@Anonymní píše:
Ahoj,
vím, že si tohle musím rozhodnout sama, ale chtěla bych se poradit a budu moc ráda, když se se mnou podělíte o zkušenosti.
Jde o to, že studuji již druhým rokem na VŠ obor, který mě ale příliš nebaví a v minulém semestru jsem si uvědomila, že se mu vlastně ani nechci věnovat a nedokážu si představit, že bych strávila celý život děláním práce, ke které směřuje (nechci příliš specifikovat). Uvažuji proto, že bych si podala přihlášku na nějaký ekonomicky orientovaný obor a buď příští rok dělala obě školy najednou, nebo tu první přerušila :think: měnil jste někdo obor po dvou letech? A bylo to podle vás dobré rozhodnutí? Bojím se také, abych si rozuměla s novými spolužáky, když budou přeci jen o něco mladší :?
Nejspíš si budu podávat přihlášku na PEF ČZU.. Máte s tou fakultou někdo zkušenosti? Ideálně s oborem Podnikání a administrativa nebo Veřejná správa a regionální rozvoj.
Omlouvám se za trochu delší příspěvek, ale potřebovala jsem se tak nějak vypsat, už nějak nevím, co se sebou, co se životem :zed: :nevim:

Dodělej tu školu, kde jsi, přidej si k tomu pár užitečných predmětů a pak zkus jinde magisterske. PEF je pod úroveň, ale nepíšeš, kde jsi teď. Co se týče věku spolužáků, to řešit nemušíš, nejsi jediná, kdo opakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
9.2.20 21:33

@Kacca93 Třeba můj kámoš je policajt a má vystudovanou zoologii. Ve státní správe je důležitý diplom, ne specializace :D A nejen ve státní správě. Zaměstnavatel chce vidět, žes něco byla schopná vystudovat, je to trochu pojistka, že nejsi totální jelito. Ikdyž i lidi s VŠ jsou často jelita 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
9.2.20 21:52

Ahoj, já obor po 2 letech měnila - byla jsem rok na farm. asistentovi, pak rok na vysněné farmacii, kde jsem ale zjistila, že to není obor pro mě. Škola extrémně těžká, daleko od domova a vůbec by mě následně práce v lékárně nenaplňovala. Tak jsem se rozhodla a odešla na fyzioterapii a bylo to pro mě to nejlepší rozhodnutí. V tomto oboru jsem našla krásu, baví mě to. Sice trochu horší peněžně, ale když je člověk šikovný, vydělá si. Ale byl to velký risk - nikdo mi neřekl, jo to tě bude bavit a vystuduješ to. Rodiče se tak moc netvářili, třetí rok, třetí škola…ale pochopili to, mám skvělého manžela, který mě ve všem podporuje a letos končím fyzio. Ani jednou jsem toho nelitovala, ale je pravda, že ve zdravotnictví jsou ty obory dost specifikované. Tam prostě farmaceut nemůže dělat doktora ani fyzioterapeuta a naopak. Takže záleží co chceš v životě dělat. Pokud je tahle VŠ omyl a tvůj životní sen je něco jiného, tak dva roky nejsou zas tak moc, vždyť pracovat budeš celý :hug: život. Ale jestli chceš jít na jinou školu jenom proto, že se ti tady moc nelíbí a nevíš pořádně kam, tak bych radši dodělá tuhle a když tak šla na další kombinovaně/nMgr…už jenom proto, že pokud teď skončíš, budeš si muset rok studia na jiné VŠ platit..Tak hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze