Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, znáte někdo takovou tu hračku - stavebnici, vkládačku, co obsahuje takovou podložku s dírkami a spoustu takových různě velkých „houbiček“ - čepička s nožičkou. Ty se zapichují do té podložky. Dají se pomocí těch čepiček vytvářet různé obrázky. Naší malou to u doktorky v čekárně děsně bavilo, tak jsem se po tom chtěla podívat, ale nevím vůbec, jak se to jmenuje.
Vím, že můj popis je opravdu strašnej
, ale třeba někdo zkušený poradí…
Nebyla to tato mozaika? http://www.maxikovy-hracky.cz/…b_4523_1.jpg
http://www.maxikovy-hracky.cz/…-15mm-hladky
Jéééé, já věděla, že je na vás spoleh
Díííky, myslím, že jí to pořídí Ježíšek!
taky máme tu samou co s obrázku.Klasické hračkářství cca 115kč
A nevzpomeneš si, kolik bylo dětem/dítěti, když jste to pořizovali? Malá mi na to přijde „malá“, ale když se jí to tak líbilo a hezky to tam zapichovala, říkala jsem si, že bych to koupila. Navíc je to levné…
Podle mě nejvíc záleží na tom, jestli ráda strká věci do pusinky. Já bych Lukymu něco tak malého nemohla pořídit do teď, kamarádka to pořizovala holčičce na roční narozeniny a v pohodě. Ale její malá nikdy nic do pusy nestrkala, ani hlínu a kamínky, jako ten můj darebák ![]()
Pořizovala jsem kolem roku a půl, a to mám notorického olizovače a žmoulavce čehokoliv, takže na začátku vždy pod bedlivým dozorem, teď už můžu být i nějaký ten metr vzdálená, převážily u něj „tvořivé“ touhy ![]()
Naše malá věci do pusy moc nedává- s tímhle jí to ani nenapadlo. Ale je jasný, že s tím musí být pod dozorem.
Na Vánoce jí bude 17 měsíců tak to bude tak akorát ![]()
Týja, přesně
(já si teď lámu hlavu, jakou skládačku či stavebnici k Vánocům…a jsem v pokušení pořídít další věc z mého dětství
Petta
O chvilinku, to se nepočítá a nehrajeme na to, přece
Za obrázek máš 1* ![]()
To druhý mě moc nezaujalo a ani to neznám. ty „čudlíky“ jsou u mě jednička a navíc Kájinku to tak bavilo…Ve středu jdeme k doktorce zase, tak uvidím, jestli jí to bude bavit i tentokrát, ale i tak jsem rozhodnutá to pořídit§ Jen ať si trénuje prstíčky ![]()
Na prstíčky je to supr
A mají i výběr tvarů a barviček, myslím těch čudlíků - ty z obrázku mi přišly na začátek jednodušší, dělají i placatější…
Kdybys ještě na něco narazila - resp. malá šikulka, sem s tipem /lego dokupují babičky a jsem spíš konzerva, tak geomag a podobné zatím odkladám…/
Jasně, určitě bych dala vědět.
Já sice nejsem konzerva, lego teprve budeme zkoušet. Ale když jsem viděla, jak ji to zaujalo a zůstala u toho v klidu, bylo jasný, že jí to musím pořídit. Je totiž jinak šídlo! I když teď jí děsně zase baví knížky!
Zrovna dneska jsem se na to koukala ve městě. Malá zatím všechno rve do pusy, ale koupím to a budeme tvořit pod dozorem
Mozaika stála 250,–