Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No, já bych šla na kožní, ať se na to raději podívá. Třeba je to na vyříznutí.
Ahojky… já bych zatím stím nic nedělala a šla bych se ukázat a poradit na kožní. Dost znamínek, které se nám udělají, až v dospělosti, tak na kožním lehce zeškrábnou. Mě se udělali takové velké dvě znamínka na zádech (a taky mi znich rostli chlupy) a když jsem byla na kožním, tak říkal, že to nejsou mateřská znamínka, že to jsou znamínka získané věkem a ty se klído pído zeškrabávají…já na něj koukala. Tak mi je zeškrábl takovou špachtlí. Asi dva dny mi to sem tam krvácelo, jako by jsem se někde odřela a pak se to zahojilo a mám pokoj.Je to už asi dva roky na zpět.
Já mám znamínko na bradě, ale už od narození teda a taky mi znej rostou chlupy. ja je teda vytrhavam. na koznim jsem byla ale vyriznuti mi nedoporucily protoze mam vitiligo a mohlo by se mi to rozjet vyriznutim na obliceji ![]()
Ahoj holky no potřebuji posoudit znaminka na koznim jsem byla pred 5 lety a vse ok
Najednou jsem začala mít obavy z melanomu
Co myslite?
Zajdi si na kožní. Budou vědět nejlépe. Nebo si to nech rovnou vyříznout a máš klid. Stojí to pár korun, trvá to pár minut a už si ani nevzpomeneš.
Poradíte mi prosím zda toto zbarvení znaménka je v pořádku. Nebo raději okamžitě zajít na kožní? Děkuji mockrát za rady.
@PetraLuka píše:
Poradíte mi prosím zda toto zbarvení znaménka je v pořádku. Nebo raději okamžitě zajít na kožní? Děkuji mockrát za rady.
S vícebarevným bych šla. To máš jak dlouho jinak barevné? Neuskřípla sis ho třeba, nekrvácelo?
@Lynx.lynx píše:
@PetraLuka však mě to přijde jako strup…
@Lynx.lynx
Právě že to je takové hrubší, ale nejsem si vědoma že bych se do toho škrabla.
Tak uvidíme nechám to chvíli ještě byt.
Stejně v této době by mě ani nikam nevzali.
@Russet
Já ani nevím jak to dlouho mám.
Mam to pravé na lopatce tak jsem si toho všimla nedávno. A právě si nejsem vědoma že bych se škrabla. Ale tak chvíli to nechám a uvidím. Děkuji..
@PetraLuka píše:
@Lynx.lynx
Já bych na nějaké kožní u vás v okolí zavolala. Třeba fungují.
@PetraLuka píše:
@Lynx.lynx
Hele tohle není legrace. Já měla často odřená znamínka na zádech když jsem dceru nosila v šátku a pokaždý ni z toho nebylo dvakrát dobře. Já bych teda zavolala na kožní a popsala situaci. Já mám v bradavičce pod prsem taky černou tečku, mám jí zkontrolovanou, ale teda kdyby moje znamínka vypadaly takhle aniž bych se někde škrábla, šla bych ke kožní.
Mám dotaz. Na ruce se mi před rokem udělalo velké znamínko. Poslední půl rok mi ze znaménka rostou černé chloupky. Nevím co sněmi…
Mohu je vytrhnout pinzetou? Mám strach aby se mi třeba tím něco nestalo. Chloupky si zastřihávám.
Děkuji všem za rady