Zoo Dvůr Králové - auto

965
11.5.23 09:12

Zoo Dvůr Králové - auto

Prosím o zkušenosti, koukala jsem na stránky zoo ve Dvoře Králové, ale zjevně jsem marná. Chtěli bychom tam jet s dětmi a vyzkoušet i safari vlastním autem. Pochopila jsem správně, že koupím vstupenky pro nás lidi a jednu pro auto, tím pak vjedeme na safari, posléze vyjedeme ven, odstavíme auto na jejich parkovišti a vrátíme se do areálu, který si pak projdeme pěšky na ty samé vstupenky? A bývá tam problém s parkovacími místy? Jedeme poprvé a poměrně zdaleka a navíc jsem ten typ, co potřebuje být teoreticky připravený dopředu. :oops: Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35701
11.5.23 10:45
@Annci píše:
Prosím o zkušenosti, koukala jsem na stránky zoo ve Dvoře Králové, ale zjevně jsem marná. Chtěli bychom tam jet s dětmi a vyzkoušet i safari vlastním autem. Pochopila jsem správně, že koupím vstupenky pro nás lidi a jednu pro auto, tím pak vjedeme na safari, posléze vyjedeme ven, odstavíme auto na jejich parkovišti a vrátíme se do areálu, který si pak projdeme pěšky na ty samé vstupenky? A bývá tam problém s parkovacími místy? Jedeme poprvé a poměrně zdaleka a navíc jsem ten typ, co potřebuje být teoreticky připravený dopředu. :oops: Děkuji.

Byli jsme tam jen jednou. Parkoviště se mi zdálo obrovský a bylo poloprázdný a to jsem tam byli v létě.
Na safari jsme jeli tím jejich vláčkobusem, bylo to i s povídáním, dětem se to moc líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
11.5.23 11:05

Při příjezdu jsme si koupili klasické vstupenky + auto, nejdříve prohlédli zoo, poté se vrátili pro auto, projeli safari a jeli domů. Jinak parkoviště před je veliké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.5.23 11:20

Vstupenky vas budou stát cca 1300. Nezjistili jsem kolik stojí na osobu safari vláček. Jestli 100 a 50 pro děti, tak se to vyplatí víc. Parkoviště je obří. Do auta se vrátit nejde, odrazedla tam mít můžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.5.23 11:20
@donutka01 píše:
Při příjezdu jsme si koupili klasické vstupenky + auto, nejdříve prohlédli zoo, poté se vrátili pro auto, projeli safari a jeli domů. Jinak parkoviště před je veliké.

Lví jsou akční jen ráno bohužel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
11.5.23 12:54

Zvážila bych to auto. My byli jak autem, tak tím jejich busem a tím busem to bylo lepší. Bylo k tomu povídání a když nebyla zvířata vidět, tak nám říkali, kam se koukat :oops:
Jinak vstupenky jsou myslím na každé zvlášť, to už si nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
11.5.23 13:13

Já se taky přidám s nevyžádanou radou. Byli jsme vloni, jeli jsme safarivláčkem. Busem je to o ničem. Ale ten vláček je otevřený a je to super. Je to i s výkladem, ale nepouští se z pásky, nýbrž do mikrofonu mluví řidič a komentuje i aktuální situaci. Několikrát se nám do cesty postavila zvířata, a protože on všechna zná, tak je nalákal k sobě, a jelikož my seděli hnedka za ním, tak se najednou vedle nás sklonil žirafí krk a on jim dával mlsky, tak to bylo zajímavý. Potom takto přilákal i zebry a ještě cosi,,,vše jsme si hladili,,,my z prvních 2-3 řad. Nebo nějaká zvířata /už nevím kdo/ se před čumák vláčku postavila a začala si „povidat“, tak něco i hudrovala směrem k nám, protože ten řidič na ně mluvil. Toto se ti v autě, ani tom busu nestane. Pro děcka výborný. Před vjezdem ke lvům nám ve vláčku shrnul roletky, aby k nám lvi nemohli, ale ti stejně neměli zájem, bylo to už odpoledne, tak se líně povalovali,,,ale jeli jsme těsně kolem nich.

Prostě pokud vyloženě nemáte důvod jet autem, tak opravdu doporučuju vláček. Jak panuje představa, že autem si zajedeš trošku kam chceš, nebo si někde zastavíš na jak dlouho chceš a budeš koukat, tak to není úplně pravda. My taky jeli zdálky, z Brna,´jednu noc jsme tam někde blízko přespali, abysme byli v parku hned po otvíračce, a přesto se nám lístky na vláček podařilo koupit až nějak na druhou hodinu odpoledne. Tak na to případně taky pozor, je o to fakt velkej zájem, má to svůj důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
11.5.23 13:46

@Anik mohu se zeptat? Oni to mají už nějak jinak? Já pocházím z Hradce, takže jsem tam byla xkrát, ale naposledy teda před 6 lety a my jeli busem - klasický autobus bez oken a dokonce měl i střešní patro a bylo to s výkladem. Teď už mají snad klasické autobusy, nebo jak?
Chystáme se tam v létě znova :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
11.5.23 15:26

@Anik Děkuju. My tam reálně dorazíme kolem desáté, půl jedenácté dopoledne, takže pokud se vláček kupuje na místě, asi budeme bez šance. Proto jsme si chtěli koupit vstupenky online a řešit to autem, to děti ještě nezažily a my koneckonců taky ne. Pro jistotu nemám velká očekávání :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
12.5.23 10:11

Autobus nevím jak vypadá, ale má kratší trasu než vláček, nezajíždí třeba ke lvům…jela s ním kamoška, protože tam byla se psem, a do busu pes může, do vláčku a myslím ani do auta ne.

Ten vláček je otevřený celý a jede skoro hodinu, i k těm lvům apod. Jen teda jsem se modlila, aby ten náš vláček netáhl traktor, ale auto. Prootože vláček tažený traktorem jsem tam viděla taky, a neumím si představit sedět za traktorem, kvůli smradu /ač holka z vesnice a traktorem se na poli najezdila dost a dost/, ale naštěstí na nás vyšlo auto. Na internetu se dají najít fotky jak to vypadá.

@Markéta188 píše:
@Anik mohu se zeptat? Oni to mají už nějak jinak? Já pocházím z Hradce, takže jsem tam byla xkrát, ale naposledy teda před 6 lety a my jeli busem - klasický autobus bez oken a dokonce měl i střešní patro a bylo to s výkladem. Teď už mají snad klasické autobusy, nebo jak?
Chystáme se tam v létě znova :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
12.5.23 10:12

Jojo, pokud se nedají jízdenky koupit online, tak chápu. No já byla vloni taky trošku zklamaná, ale asi neprávem, představovala jsem si to totiž, nevím proč, větší. Ale děcka ok, za výlet to určitě stojí…

@Annci píše:
@Anik Děkuju. My tam reálně dorazíme kolem desáté, půl jedenácté dopoledne, takže pokud se vláček kupuje na místě, asi budeme bez šance. Proto jsme si chtěli koupit vstupenky online a řešit to autem, to děti ještě nezažily a my koneckonců taky ne. Pro jistotu nemám velká očekávání :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.23 12:13

My jezdíme do zoo často a toto mi přijde zbytečné, jezdíme na safari buď safari busem s výkladem nebo safari truckem, každý rok tam jezdíme i s karavanem na několik dní do kempu…po pravdě pak stojí třeba 10aut za sebou na safari, nejede to, auta se bojí zvířat…minule jsme ty auta pak naštěstí pořídili objet busem a taky řidič často ty zvířata umí nalákat blízko a moc hezky o nich vypravují :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.23 12:16

@Markéta188 ne, jsou to otevřené busy a nezajíždí ke lvům, track zajíždí i ke lvům :-) psi nesmí ke lvům, proto mohou jenom do toho safari busu…

• Citovat
  • Upravit
Kocicka1987
13.5.23 12:18

@Anik nesouhlasím se vším, střídáme během roku bus i vláček a oba řidiči mají komentovaný projev do mikrofonu a i řidič autobusu nalákal žirafu a krmil ji, takže rozdíl je, že vláčkem je to delší a zajíždí ke lvům ;-)

• Citovat
  • Upravit
2499
15.5.23 21:09

Ahoj, ve Dvorské zoo jsem s detmi jako doma, tak přidám pár rad ;) Rozhodne doporučuji v sezóně(víkend, letní prazdniny)přijd na 9:00,ještě kolem té 10: 00 se dá zaparkovat, potom už je to hrůza, auta stoji všude po okolí, na poli, dopravu řídí policie.Hned po vstupu jdete směr safari, opravdu doporučuji spíše safari Bus než vyprodany track nebo vlastní auto.Sice s ním můžeš kroužit jak dlouho chceš po safari, ale nic se nedozvíte. Lvi opravdu jen leží. Jen jednou jsme zažili, že se prali přímo u našeho auta, ale to bylo v době otevření jejich výběhu pro auta.Po projetí safari se vraťte zpět do areálu, to bude tak akorát čas na oběd, ale ještě by nemělo být v restauraci. plno.Za mě, dost se zhoršili, za hodně peněz málo jídla. Ale to je na každém, jestli za to utratí. My si jidlo a pití nakoupíme v tescu pod zoo cestou tam.Kafe si dávám z automatů. Jsou v pavilonech a chuťově kolikrát lepší než u stánku. O ceně ani nemluvím. Kdyby jste nebyli tak zdaleka, tak úplně nejlepší je jed do zoo až kolem 14:00.To už dost lidi odjíždí, takže vpohode zaparkujete na parkovišti, kolikrát hned u vstupu, v restauraci je už také poloprazdno, zvířata jsou stále ve vybezich, ale lidi ubývají. K večeru to je už úplná paráda, sedět u pastvin a koukat se na pasouci se zebry a antilopy, to je prostě nádhera. A třeba takový hrabáč začíná být aktivní právě večer. Tak ať se vám tam líbí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.