Zvířátka z rokajlu

323
11.7.13 19:45

Zvířátka z rokajlu

Ahoj všem,

potřebovala bych poradit ohledně rokajlu - máme doma knížku – zvířátka z korálků. Princip navlékání jsem, si myslím, pochopila, z eshopu mi dorazil rokajl velikosti 9/0 – průměr 2,4–2,8 mm, jenže černá je např. o hodně menší než bílá – momentálně zkouším kosatku…
A dělá mi to při navlíkání divný patvar…
Kde sháníte rokajl, aby byl stejně veliký? 

Byla jsem i v kamenné prodejně – snad ve třech a vždy rozdílné velikosti, žádné podobné. Nebo tu barvu – třeba základ – černou a bílou vůbec neměly. tak jsem si říkala, objednám to přes net, tam je to aspoň napsané a bude na výběr víc barev, ale ouha, stejně nemám velikosti stejné.
A i kdybych náhodou narazila v kamenné prodejně na zákl. barvu, tak neseženu k tomu třeba jinou barvu, kterou potřebuju… v podobné velikosti. Černá a bílá co mám doma je dost rozdílná, to si mám objednat k té bílé 9/0 – velikost 8/0  černou– průměr 2,8–3,2 mm?

Prosím poraďte mi, jak to děláte, abyste i třeba na náramku neměly podivné tvary…

A jak pracujete s mosazným, měděným drátem, aby se vám nezauzloval a nezlomil. Je to docela masakr, s tak dlouhým drátem. Zkoušela jsem to s kratším a šlo to, ale ten delší mi zatím dělá problém.
Ale mám trpělivost, tak zkouším, jen si nevím rady s těmi velikostmi rokajlu…

S korálkama mírnou zkušenost mám, ale jen mírnou. :mrgreen:

Moc všem děkuji za pomoc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
11.7.13 19:49

Co třeba
http://www.naspirale.cz/
mají rokajl jedné značky, takže velikosti by mohly odpovídat - myslím Preciosa.
Mají i Toho korálky, ty jsou dokonalé, ale taky dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
11.7.13 19:52

No já mám právě rokajl od Preciosy..objednávala jsem to tady http://www.koralek-obchod.cz/

:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
11.7.13 19:58

Ahoj, můžeš zkusit objednat tady http://www.ceske-koralky.cz/ Mají dost kamenných obchodů, kde se dá objednávka i vyzvednout osobně a neplatíš poštovný.. Jinak na složitější věci se mi nejlíp osvědčil drátek „nerez“o průměru 0.2, aby šel provlékat „na dvakrát“ zpátky i korálkama o menším průměru. Ten jedinej se neláme, když děláš něco složitějšího.. Jinak všechny mosazný, postříbřený, měděný, to je na „nácvik trělivosti“, resp. na ho… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.7.13 19:58

Pak jedině TOHO…
mají je i v tom druhém obchodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
11.7.13 20:12

@Anet13 já si myslím, že ten obchod má taky jen Preciosu rokajl. Dívala jsem se na tento obchod už před objednávkou z korálku-obchodu, kde jsem nakonec ten rokajl od Preciosy brala.
Dík za ten tip na drátek, zkusím nerez :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
11.7.13 20:14

No ale fakt nevím. Bydlím v Olomouci, tři kamenné prodejny jsem navštívila - a velikosti různé a výběr barev v té podobné velikosti skoro nulový. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
11.7.13 20:15

@Pipet na TOHO se podívám, dík za tip. Jen se obávám, zda do toho ještě můžu tolik investovat :(, už tak útrata jak blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
11.7.13 20:23

@Sasanecka A co vyzkoušet přidávat do řádku o pár těch menších korálků navíc, aby to
vyrovnalo délku horní a dolní řady, to by nešlo? pak by to mohlo držet tvar :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
11.7.13 20:31

Dle návodu si to moc nedovedu představit. Ty korálky by měly být právě stejný - v knize to píšou. Ale kde toto sehnat…
On je problém v tom, že ty malé korálky jsou malé a nízké a ty druhé zase větší a buclatější, nechápu, proč nemůžu vyrábět stejné velikosti…
Bílé mám ve spodní řadě, černé nahoře (tvořím čumák kosatky na zkoušku) a prostě jedna z těch řad je zkleslá, ani tak nejde o šířku, to je dá se říct vyrovnaný, ne-li, že černé jsou jakoby širší co do délky navlékání, černých korálků je v návodu víc, ale ten tvar by podle mě měl být jiný a vyrovnaný.

8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat