Šátek na nošení miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
563
10.5.04 14:02

Šátek na nošení miminka

Ahoj holky,

chci si pořídit šátek na nošení miminka a zatím váhám, jestli si mám koupit originál (třeba Vatanai) nebo si ušít šátek doma. Můžete mi napsat své zkušenosti? A v případě doma šitých šátků i materiál, ze kterého jsou a to, jestli se tento materiál osvědčil?

Díky.

Ulrika (31 tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
317
10.5.04 16:19

Ahoj Ulriko,
ja nosim moji dceru od zacatku v satku - nejdriv jsem si koupila satek (ne Vatanai) a byl po chvili moc kratkej, tak jsem si rekla, ze si usiju delsi:) Ale nevim, je mozny, ze nejsem tak dobra svadlena nebo co :oops: , ale ten usitej nam nesedel. Sila jsem ho z takovy latky, ktera se mi zdala podobna ty kupovany (100% bavlna), ale stejne mimino tlacil mezi nozickama a me z toho bolely zada.
Tak jsem radsi koupila delsi. Jinak jsem si osahavala na kamardce i Vatanai a zda se mi super.
Lehky porod a spoustu stesti s miminkem preje
Slunicek+Keri, 10 mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
10.5.04 17:48

Ahoj Ulriko,

při výběru látky dávej pozor, aby látka nebarvila. Dítě ten šátek dost ožužlává. Taky mi přišlo, že spousta ušitých látků má problém s uzlama - nějak kloužou.
Já mám Vatanai a jsem s ním moc spokojená.
Stejně si myslím, že by sis ten šátek měla pořídit až bude mimísek na světě. Pujč si ho od nějaké kamarádky a vyzkoušej v něm mimčo, jestli ti bude reagovat kladně.

Pa a hodně štěstí
Míša a Martínek 5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
10.5.04 18:37

Ahoj Ulriko,
Měla jsem šátek jiné značky než Vatanai a nakonec jsem ho prodala a koupila si originál V. Je to velký rozdíl, látka je jemná, je jí taková malá hromádka - když ho chceš někam vzít jenom pro jistotu, tak nezabere celou kabelu…, líp se mi váže a je prostě příjemnější. Takže doporučuju, pokud uvažuješ o koupi, tak Vatanai.
Jinak jsem ho kupovala, až když byly Ondrovi 4 měsíce a doteď mě mrzí, že jsme ho neměli už od narození. Používali jsme sice baby vak, který je asi na úvazy typu kolíbka lepší než šátek, ale Ondra nebyl potom zvyklý a dost dlouho mu trvalo, než šátek přijal. Kdyby ho měl od mala a třeba jsme ho s baby vakem jenom střídali, bylo by to určitě lepší. Ale teď ho má rád, když vidí, že si ho chystám, tak se začne hrozně řehtat a vyloženě se do něj těší.
 Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.5.04 19:43

Ahoj,
chtela bych se zeptat, jak je to s tema velikostma satku. Pokud vim, delaji se od 2,5 do 4,5 m. Mohl by mi nekdo rict, jak dlouhy satek je vhodny na vysku postavy 160 cm a na 180 cm? Dik moc za rady.
 Lucie

• Citovat
  • Upravit
980
10.5.04 21:32

Ahojky, víte mě to připadá divné nosit dítě v šátku jako „indiánská babička“ :)
Domnívám se, že na páteř toho malého tvorečka to asi není to nejlepší. Ale možná se mýlím......
Ale co jsem viděla pár miminek, tak zadíčka teda rovně nemělo ani jedno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
10.5.04 22:33

Poloha dítěte v šátku je naprosto fyziologická, dítě je zvyklé být z bříška stočené do klubíčka a jak jeho psychice tak páteři naprosto vyhovuje. To ale samozřejmě neznamená, že by v šátku mělo strávit celý den, potřebuje se i protáhnout, dobré je šátek střídat s kočárkem, postýlkou…takže Desty, neboj, záda tím miminku rozhodně nezkřivíš, naopak. Pokud bys ho chovala tak, aby je rovná mělo, tak mu budeš zbytečně přetěžovat páteř jeho velkou a těžkou hlavičkou. Kterou stejně samo neudrží, nemá na to zatím dostatečně silné svaly. Tím myslím novorozence a mladší děti.
Snad jsem to napsala srozumitelně.
 Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
10.5.04 22:34

Ahoj, Desty!
Chcem len reagovať na tvoju zmienku o rovnom chrbátiku. Dieťatko bolo dlhé mesiace v brušku stočené do klbka, takže „rovný chrbátik“ preň nie je fyziologická poloha. Na tú potrebuje čas, rovnako ako bábätku istú dobu trvá, kým povolí a začne vystierať ručičky a nožičky. Väčšina detí spočiatku túži byť schúlená pri mame. Prečo by odrazu narodením malo byť škodlivé to, čo bolo pre dieťa tak dlho prirodzené? Všetko chce svoj čas. Mnohé národy nosia svoje deti celodenne uviazané v šatke a nemajú problémy s chrbticou.
Takže nemusíš sa o tie nosené detičky vôbec báť, určite im nič zlé nehrozí :wink:
 Lulu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
10.5.04 22:37

Tak sme napísali skoro to isté :) Ale Sylva to napísala lepšie :D Samozrejme, dieťatku treba dať priestor na pohyb, ale väčšinou stačí načúvať a ono vám samo našepká, či potrebuje byť nosené, alebo sa práve teraz chce natiahnuť a venovať samo sebe a hračkám.
 Lulu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.04 08:21

Troška logigy k vývoji zad miminka v šátku: zatím jsem si ho nepořídila, mám miminko teprve v bříšku, ale těm kdo pochybují o jeho prospěšnosti pro záda miminka chci položit otázku. Když vás bolí záda, lehnete si na tvrdou rovnou podložku, nebo se schoulíte do klubíčka? Možná je lépe používat při výchově dětí raději instinkty jeskynních lidí než zavedé praktiky z dob nedávno minulých. Ale ať už se rozhodnete pro kočárek, šátek nebo vlastní náruč, přeji vám ať vám miminka krásně prospívají.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.5.04 08:24

a chybička se mi vloudila hned na začátku. Novinářský šoteček se probudil a LOGICKY začal řádil u nás :) tak se omlouvám za chybičku

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.5.04 10:25

Ahojky!
K té vhodné délce šátku… Na www.vatanai.cz v sekci „ceník“ je tabulka vhodných délek pro jednotlivé úvazy podle konfekčních velikostí nosiče. TAk tam mrkni, třeba ti to pomůže.

• Citovat
  • Upravit
563
11.5.04 10:26

Ahoj holky,

moc děkuju za Vaše odpovědi! Jak je vidět, tak se asi vyplatí investovat do originálu.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
11.5.04 15:06

Ahojky!
Spoustu toho o nošení v šátku je tady na emiminu v rubrice Rady a typy (pod Témata) na stánkách 2 a 3, tak se tam mrkni
Přeji zdravého a spokojeného mimíska
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
13.5.04 21:58

Moc děkuju za vysvětlení, je pravda - že v bříšku je mimi také stočené - to jsem jaksi opoměla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí