Recept: Nepečený cheescake

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 12 OSOB
  • Čas 60
Hodnotilo 0 lidí

Jednoduchý a rychlý cheescake, který lze dozdobit a dochutit na milion způsobů. Dělám ovocný, čokoládový ale i karamelový cheescake. Jde jen o jaký „vršek“ na krém se rozhodnete.

Postup

Korpus

  1. Sušenky rozdrťte na prášek. Můžete je hodit i do mixéru, ale pozor ať nejsou úplně na prach(šlo by to hůře spojit).
  1. Do prášku nalijte rozpuštěné vlažné máslo. Ve chvíli, kdy po zmáčknutí v pěsti sušenky začnou držet v hrudkách a začnou se spojovat, nasypte směs do vymazané formy.
  1. Rozprostřete rovnoměrně směs a důkladně upěchujte na spodku a 3 cm na hranách. Pomoct si můžete nějakou nádobou.
  1. Dejte do mrazáku alespoň na hodinku. Těsto krásně ztuhne.

Náplň

  1. Vyšlehejte šlehačku a jemně ji spojte s mascarpone.
  1. Přidejte vanilkový cukr a doslaďte tak, jak to máte rádi a máte hotovo.

Zdobení

Ovoce můžete jednoduše vyskládat, nebo jej můžete zalít i želatinou, pokud máte rádi. Doporučuji stejný recept vyzkoušet ještě s tekutým karamelem na vrch. Je to bomba.

Autor: Andrea MP

Ingredience

Korpus

  • 350 g BeBe sušenky červené ( můžete nahradit sušenkami Lotus o stejné váze)
  • 120 g másla

Krém

  • 500 g mascarpone
  • 200 g smetana ke šlehání
  • 1 ks vanilkového cukru
  • moučkový cukr dle chuti

Na dozdobení

  • Ovoce - lze využít čerstvé, ale i kompotované ovoce.

Doporučená příloha

kafíčko

Chutnalo vám? Okomentujte recept Nepečený cheescake

Váš příspěvek