Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jsem dokonce nosila 12 kg burta pri rizikovem tehotenstvi, babicky nefuguji a tatka pracoval..holt jsem si nemohla dovolit lehnout, ale vse dobre dopadlo:-)
Neomezovala jsem to. S 15ti kilovým synem jsem se mazlila, nosila ho a blbli jsme. Těhotenství jsem měla bezproblémové.
Já tahala golfky s malou do busu a ven, nosila ji na zádech v manduce, cvičila s ní vojtovku až do porodu. Je to o rozumu a soudnosti, nikdy jsem nedělala nic, po čem by mi břicho „nadávalo“ ![]()
@Missa2 Neptala jsem se a prakticky až do konce jsem mladší nosila - ona ještě nechodila… Pak jsem měla miminko v šátku a náručí 2 letou…
TEď jsem velice čerstvě těhotná zase - děti 18 a 12 kg poponáším pořád, nic jinýho mi nezbývá.
Ona ta doporučení pro těhotné jsou pro ideální stav. Tedy, že žena nemá žádné další dítě (které váží x kilo a musí jej nosit), bydlí v domě s výtahem (a tedy nenosí nic po schodech), nemá namahavou práci, má milují okolí, může se pravidelně a zdravě stravovat, manžel ji nosí na rukou…
Ale ta realita nás prostě někdy od ideálu vzdaluje, že…
Taky si myslím, že když je těhotenství ok a mamina zdravá a cítí se na to, tak sama pozná, co si může dovolit
dřív se to vůbec neřešilo…myslím, že zdravý je názor něco mezi - nepřetáhnout se a být opatrnější, ale zas neřešit každé kilčo