Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda, mám takovej dotaz.. vím, že toho tady už je moc na tot téma… ale rychlejší bude asi tato cesta.
Včera jsem byla na pásech, a kvůli tomu, že malá sebou hoodně mlela a graf se doktorovi nelíbil, musela jsem po 2 hodinách znovu přijet, a zas na pásy.
Doktor konstatoval, že jsem otevřená na 1 prst a 1 cm.
Prý, už bych mohla eventuelně rodit, ale že mi musí nejdřív odejít hlen, zátka ( poslové).
Fajn, jela jsem domu, a hodinku po návštěvě o Doktora ze mě doma vypadlo něco, čeho jsem se lekla..Bylo toho docela malé množství, vypadalo to jako když končí menses. Barvu to mělo takové nahnědlé…mohlo by se jednat o hlenovou zátku..?? Děkuji za odpovědi, či zkušenosti. ![]()
ano, muze byt bila nebo naruzovela, jinak me odchazela po kouscich a to 5 tydnu pred porodem
Ahoj,
jj řekla bych, že to byla zátka. U mě to bylo nejdřiv jenom takový bíly hlen a potom trošičku do hneda.
Ale mě to teda odešlo asi 5 hodin předtím než mi začaly kontrakce ![]()
Ahoj.Tohle se mi stalo chvíli před tím než mi praskla plodová voda a syn byl za pár hodin na světě. Ale nejsem odborník a kdyžtak držím palce ![]()
já si myslím, že klidně se to může jednat o hlen. zátku , já rodila v 37+6 (to bylo v pondělí) v pátek tedy 37
3 jsem byla otevřená na 3 cm, takže klidně bych tipovala, že brzo porodíš
.
Ano může to být zátka mě odcházel každý den kousek hlenu týden před porodem
Ahoj tak já jsem byla otevřená na 1prst asi od 36tt. Při každé kontrole v porodnici mi říkali, že se už další týden neuvidíme (objednávali mě), že porodím a nakonec jsem přenášela 12dní. Zátka mi odešla těsně před porodem. První takový vodový výtok (myslela jsem, že to je plodovka) a potom takový hlen s krví. Ono je to asi u každé jiné. Jo a asi 2 týdny před porodem, jsem měla na papíře takové dvě větší nahnědlé hrudky. ![]()
moc děkuji za reakce. Jak jsem to od vás většinou pochopila, tak by se mohl blížit porod… je fakt že břicho mi už hoodně kleslo, a poslíčky mám čím dál častěji… Tak uvidíme… už abych tu treperendu měla v náruči. Moc Vám všem děkuji .:-) je to moje první těhu, tudíš pro mě vše nové
Tak proto ty (debilní) otázky. ![]()
Jak vidím, tak u každého je to jiné. Mě odešla zátka kolem druhé hodiny ráno na přelomu 38-39tt a za půl hodiny přišla první kontrakce, po obědě jsem měla miminko u sebe. A otevírala jsem se už od 30tt, tak jsem hodně polehávala, abych nemusela do nemocnice (kvůli staršímu synovi).
jo u každého je to jinak. Už jsem někde četla, že odešla i dva měsíce před porodem. Každopádně bych to asi raději očekávala, než potom být zaskočená ![]()
veverik píše:tak to mě snad už nečeká
jo u každého je to jinak. Už jsem někde četla, že odešla i dva měsíce před porodem. Každopádně bych to asi raději očekávala, než potom být zaskočená
Michaela0312 píše:
takveverik píše:tak to mě snad už nečeká
jo u každého je to jinak. Už jsem někde četla, že odešla i dva měsíce před porodem. Každopádně bych to asi raději očekávala, než potom být zaskočenámusela bych být slonice
tak jsem to nemyslela, jen jsem chtěla říct, že to může být opravdu u každého jinak
mě odešla 37+5 a rodila jsem 37+6 ![]()
veverik píše:no doufám, že to bude už každou chvilku.. odešla mi včera tak má do dneška čas ještěMichaela0312 píše:
takveverik píše:tak to mě snad už nečeká
jo u každého je to jinak. Už jsem někde četla, že odešla i dva měsíce před porodem. Každopádně bych to asi raději očekávala, než potom být zaskočenámusela bych být slonice
mě odešla 37+5 a rodila jsem 37+6
![]()
tak jsem to nemyslela, jen jsem chtěla říct, že to může být opravdu u každého jinak
Tak hodně štěstí, ať to přijde co nejdřív a netrvá to moc dlouho ![]()