Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chtěla bych se zeptat zda nemáte někdo podobnou zkušenost.
Sice vím, že tady nejsme v lékařství, k dr. se chystám, ale třeba jen to někdo zažil.
2.2. jsem dostala MS ale hned skončila 3.2 jsem jí dostala znovu ale pouze čistá krev(jako při říznutí) a měla jsem to tak 3 dny, mám chutě, sem tam mě pobolívají prsa nebo spíš bradavky, ale nijak moc. Ale zjistila jsem že při zmáčknutí, mi vitíka něco jako to colostrum a testy jsou negativní. Co myslíte?
Mívám trošku jinou MS, ne takovou, tak mě to zaskočilo a hlavně ten výtok z prs. Nekojím už víc jak dva roky, tak proč teĎ najednou toto.
@Vajki to že nekojíš nic neznamená. v těla máš prolaktin přirozeně. mě vždycky během ms trochu mleziva teklo. a každá ms nemusí být stejná já mám od porodu taky každou jinou
@paola white aha no já měla celkem stejnou, proto říkám, že jsem byla „zaskočena“ ale je fakt, že najednou se to může změnit.
Tohle jsem měla, když jsem se snažila otěhotnět…a nic. Je to zvýšený prolaktin, hormon, který se vyskytuje v těle v hojném množství při kojení, a také je to právě stresový hormon-když se v krvi jeho hladina zvýší, zbůsobí to menstruační problémy(menstruace nepřichází, nebo jen málo) a z prsou vytéká mlezivo. Proto právě ženy, které prodělávají nějaký stres, nemenstruují…
Myslíš, že u mě může být strest, že chci otěhotnět a stresuju kdy to příjde? jinak jiný stres nemám.
@Vajki Tak to právě bylo u mě. Hodně moc jsem se stresovala, až mi menstruace přicházela až po 60 dnech. A testy stále negativní, teklo mi mlezivo…pak mi nabrali hormony a měla jsem prolaktin na horní hranici normy, a ten to právě zbůsoboval-nemenstruaci, ten výtok z prsou…
Jak jsem psala, prolaktin je „stresový hormon“, já si to také neuvědomovala, ale právě proto se říká, že člověk musí být v klidu(a to já rozhodně nebyla, no, nakonec mám děti ze zkumavky, ale to už je do jiné diskuze…
)
Děkuji pokusím se sklidnit, jednoho syna mám a strašně si přejeme druhé, ale budu muset hodit klidový režim. Děkuji
@Vajki Tak hodně štěstí…jo, a u druhého těhotenství se mě také stalo, že jsem 3 dny slabě menstruovala, ale měla jsem testy pozitivní. Těhotnět jsem se tenkrát snažila 3 roky a vždycky jsem si říkala, že je určitě chyba v testech a hledala diskuze tipu, těhotná a testy negativní…no, nakonec jsem samozřejmě nikdy těhotná nebyla. V životě se mi čárka na testu ukázala dvakrát - a to i 10dní po oplodnění a z každé mám děcko:-) Proto už dnes testům věřím…
Jinak tfuj tfuj a hodně štěstí ![]()
Tak dneska mi to nedalo, udělala jsem si test a slabounká čárka tam je vidět… tak teď „babo“ raď v pondělí volám dr. a fičím tam.
@Vajki No tak to jsem sama zvědavaá, držím palce a dej vědět ![]()