... oblečení do kojeneckého ústavu

132
22.12.05 12:34

... oblečení do kojeneckého ústavu

Ahoj mamči, teď ukazovali v tv jeden kojenecký ústav, kam odkládají feťačky a jiné matky své děti, bylo mi z toho do breku :cry: , äle napadlo mě, že bych třeba mohla aspoň trošku pomoc. Mám spoustu oblečení a hraček po našem prckovi, věcičky nejsou vůbec zničené. Původně jsem si řikala, že je prodám, ale možná, že by nebylo špatné je nabídnout do nějakého kojeňáku, měla bych z toho dobrý pocit, že jsem někomu pomohla. Nemáte někdo nějaké zkušenosti ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
625
22.12.05 12:39

Ahoj,
s kojeňákem zkušenost nemám, ale hračky jsem dávala do dětského domova. Našla jsem si nejbližší domovy na internetu, naspala jim mail a kdo se ozval, ten dostal hračky:-) Oblečení pro dospělé a nějaké nádobí jsem v rámci stěhování odnesla na charitu a překvapilo mě, že řada organizací věcné dary určitého druhu nechce. Je dobré se proto nejdřív zeptat, o co mají zájem, aby to tam člověk netáhl zbytečně.

Hezké vánoce
Jana+Kačenka 1 rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
22.12.05 12:45

Ahoj, já mám taky bohužel zkušenost takovou, že dary nám dětské do¨movy odmítly......... :? . Nechápu.
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.12.05 12:52

:( to je teda dost smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
22.12.05 13:04

Ahoj Beruna pracovala som v oblasti socialnej prace a moja skusenost je, ze detske domovy a kojenecke ustavy vo vacsich mestach, su zvacsa hrackami prepchate :-( oblecenie maju od sponzorov, casto znackove.
Skus skor oslovit nejaky zpadnuty kojenak, niekde v mensej obci. Tieto casto taku podporu sponzorov nemaju :-(
Taktiez co viem, tak sponzori radi investuju na detsku onkologiu, pripadne kardiologiu. Ale napr. detska psychiatria kde som bola na praxi, tak tam nemali ani na pastelky :-(
Fakt to chce troska posondovat a skusit oslovit zariadenia ktore nie su tak na ociach a nie su pre sponzorov atraktivne. Co azylove domy pre tyrane zeny a deti? Alebo detske diagnosticke ustavy, detska psychiatria, deti s poruchami spravania.
Urcite je vela tych, ktori pomoc uvitaju.
Moja sestra napr. dala na mimibazar inzerat, ze daruje starsie oblecenie a ozvali sa jej maminy, ktorym to prislo vhod.
Prajem ti, aby si niekoho, komu to pomoze nasla.
Aj ja mam doma kopu veci, ktore by som rada podarovala, som taky setrilek, ze mi to je luto vyhodit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.12.05 13:40

my máme u nás ve městě azylový dům pro maminky s dětmi a jeho paní ředitelka mi přesně řekla, co potřebují, tak jsem jim dala podle jejich požadavku, co jsem měla - ku oboustranné radosti, třeba chtěli i magnetofon s rádiem. Akorát potřebovali kromě třeba dětského nádobí a některého ošacení ještě kočárek, a ten jsem neměla, jelikož už jsem ho už předtím darovala k popelnicím, a hned zmizel.

Pak občas posílám věcičky, třeba unáhlený koupě nebo nevhodný dárky, který jsou jako nový, protože jsme je skoro nepoužili do azyláku matek s dětma do jinýho města, kde mám známou a vždycky jí pošlu balík a ona to tam donese, teda nedá to personálu, ale nechá to před domem a prej to vždycky zmizí, jak jde nějaká maminka okolo. Oni jsou někde v těch azylákách chudáci zavalení krámama a nechtějí přijímat další „dary“(někdo si vymete sklep a ještě chce za to obdiv event. si žádá o potvrzení, aby si to mohl odečíst z daní - to říkala ta známá). Jenže já jim nikdy nechci dávat onošený věci , jako například kabátky po x dětech či botičky a dupačky po tetě z první republiky a nebo modely sedmdesátých let od sestřenice po někom z Francie :-), co by ode mne už nikdo nekoupil, a chci se toho zbavit - ale krásný věcičky, třeba jen pár týdnů či měsíců starý a nepoužívaný.Jenže to do telefonu oni neviděj, protože i ti vymetávači sklepů svoje věci pojmenují jako úžasné :-)

Petra

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat