Jogurtovac

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1466
21.12.05 10:13

Jogurtovac

Ahojte,
manzel kupil bio jogurt v skle. Mam uz skusenost s bio masom a zeleninou a znovu ma to prokvapilo ako velmi je to ine, lepsie, ozajstnejsie… :D nez chemicky vylepsene produkty z velkovyrobni. Ale zas ta cena! :roll:
Kravu nevypasiem, so zeleninou to bude asi tiez bieda, ale na ten vlastny jogurt by som si trufla. :roll:
Mozete mi napisat vase skusenosti s domacim jogurtovacom? Vyrobi to naozaj jogurt? Konzistencia je aka? Nema to nejake pachute (to viete, sme zvyknuty na mrtve a chemicky ciste jogurtiky z plastikovych kaliskov)…oplati sa to? :idea:
Diky!
 Souris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
211
21.12.05 13:31

Ahoj.
Asi tak pred 4 lety jsem si vyrabela vlastni jogurty, tehdy mi to moc nechutnalo, byla jsem zvykla na ty slazene. Ted v tehu jsem si ale navykla jist musli s bilym jogurtem, tak jsem zrovna vcera premyslela, ze se k vyrobe zase vratim. Urcite si kup na zaklad kvalitni jogurt, zadny nizkotucny,protoze ty jsou ridky, klidne bych zkusila i ten bio, protoze pak uz nechavas vzdycky jeden svuj, tak je to puvodni investice. Taky je lepsi nedelat to z trvanliveho mlika.
Jinak financne se to urcite vyplati, je jich tam myslim 7, kdyz jsi zvykla na bily a nebudes si do toho nic pridavat, ale i s nejakou marmeladou se to vyplati.
Takze vyrobe jogurtu zdar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
21.12.05 14:08

Ahoj,

jogurtovač máme. Nějaký obyč, není třeba značka, protože jen udržuje teplotu kolem 40st. Trvá to asi 6hod.

K výrobě potřebuješ :?:

• kvalitní čerstvé mléko (polotučné)
  • 1 jogurt (mám vyzkoušený i bio, lze i zakys, cokoliv, kde to ještě žije :D )
  • lepší je přidat pár lžič sušeného mléka (lze i nutrilon, sunar atd..nebo pro dospěláky obyč. sušené), to ale být nemusí

Smícháš a naliješ do skleniček. Toť vše :! Konzistence je něco jako Hollandia, takový tuhý s trochou syrovátky. záleží na tom, jak dlouho to tam necháš.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
21.12.05 14:53

Ahoj, recept na BIO JOGURT:

1 mléko Bio od Olmy (koupíš v plastu se zelenou etiketou - třeba v tescu)
1 jogurt bílý Bio od Olmy
3-4 odměrky jakéhokoliv sušeného mléka

Mléko zahřej tak na 40 - 50 stupňů, nech schladnout na pokojovou teplotu a vmíchej jogurt se suš. mlékem. Naliji do skleniček od přesnídávek a dám do jogurtovače. Nechám to tam 3-4 hod, podle toho jakou chci konzistenci. Čím déle tím hustější. Je toho na 6 skleniček, mám jogurtovač od Ety, byli v něm stejné skleničky jako jsou od přesnídávek.

Chuťově jsou výborné, nejsou vůbec kyselé, jsou jako bílé od Hollandie.

Dobrou chuť! Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ika
1679
21.12.05 15:18

Takze mishka moja,

jogurtovac mame doma tiez, na znacku si vsak nespomeniem, pretoze uz peknych par rockov sa nepouziva. To mas tak. Ked kupis nieco nove (pamatas, ked prisli na trh vychodnej europy fritezy, styri krat do tyzdna sme piekli hranolky :D ), takze ked sme kupili jogurtovac, stali sme sa pomali velkovyrobcovia jogurtov. Ja ani tak nie (som nemala zmysel pre ten tazky a zdlhavy postup, zohrievat, nechat vychladnut, merat teploty atd.), ale moja sestricka bola doslova fanatik a jogurty vyrabala kazdy den, rozne receptury, rozne ingrediencie (mozes tam okrem sladkeho dzemu pridat orechy, hrozienka, kusky cerstveho ovocia, cokolvek ta napadne), ale ked ten velky boom presiel, jogurtovac sa pomaly ale isto dostaval do zabudnutia. Cloveku je predsalen pohodlnejsie kupis s v obchode jogurt v kelimku. Tie domace ale chutili inak ako kupovane. Boli kyselkavejsie a co sa konzistencie tyka, tak redsie a nie take vlacne (gumove) ako kupovane.

Svojim prispevkom si mi ale pripomenula, co doma vlastne mame a musim segru nahovorit, nech sa do toho znova pusti. Ja som leniva ostala, ba vekom sa to este zhorsuje :lol:

kolegyna ika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
21.12.05 15:50

Ahojte,
taky vlastnime jeden predpotopni jogurtovac (asi 20 let stary) a je opravdu jedno, jaky mate. Ja mliko jen smicham s jogurtem a naleju do sklenicek - zadne zahrivani, susene mleko nepridavam a jogurt je dobry. Bio mleko od Olmy je fakt nejlepsi a bio jogurt je nejlepsi z Billy, neni tak kysely a ma lepsi konzistenci nez Olma. Kdyz specham dam to dokonce studene z lednicky, ale lepsi je to nechat aspon chvili pri pokojove teplote, pak to trva kratsi dobu. Vzhledem k nasi spotrebe jogurtu to vyrazne usetri penize a Betce to moc chutna.
Krasny den
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
21.12.05 16:59

Holky, dík za tip s čerstvým mlíkem, já tam dávám trvanlivé a i když je jogurt dobrý, konzistenci má táhlou.
Jinak máme taky starší neznačkový jogurtovač a postačuje. Malý baští domácí jogurt k odpolední svačině skoro denně.

Krásné svátky
Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
21.12.05 21:39

Ahojte babulky,
dakujem vam krasne za vsetky tipy; co sa mna tyka, je uz rozhodnute! :wink:
Krasne sviatky prajem vospolok! :D
 Souris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
31.1.06 01:08

Ahojky,

tak jsem včera dělala poprvé domácí jogurt (bez jogurtovače :) a bez teploměru), podle receptu na url]http://jaknato.webpark.cz/html/cheeses.html se základem z Holandie

výsledek : naprosto úžasný :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat