Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vždycky žasnu nad zprávou typu - žena tajně porodila na WC a dítě následně … (radši nedoplňuju
).
Zrovna dnes na Primě zpráva o 17tileté holčině, která snad na intru na WC porodila holčičku (kterou tedy následně nechala zemřít
), další dny normálně chodila do školy a dokonce byla i na tělocviku.
Jako fakt NECHÁPU. Když si vzpomenu na svůj porod, a to jsem ho neměla určitě nejhorší, tak si nedokážu představit, že bych ho měla trávit celej SAMA, být TICHO, být v malinaktý místnůstce typu WC a následně dělat jakože nic (nebo dokonce jít na tělocvik
). Když jsem rodila, tak jsem tedy jednou zařvala snad na celej vesmír
(doktor se směle jal mi rozpižlat hráz mimo kontrakci a bez umrtvení), takže opravdu akce utajení ![]()
No chápete to, rodičky?
To nepochopim a vždy u těhle zpráv pochybuji o tom, že jsou vůbec pravdivé
![]()
také to nechápu,miminka je mi líto,…sice jsem zapla televizi až teď takže jsme to ani neslyšela…není k tomu co dodat…u mě je jasné,že já bych bez pomoci neporodila,…bo jsem rodila 23hod.a ještě 2 měsíce jsem o sobě neveděla co pořádně dělám… ![]()
Budete se divit, ale některé porody jsou opravdu hrozně rychlé a kupodivu neuvěřitelně hladké..
Jsou ovšem v menšině..
Také hraje roli psychika.. Tedy pokud nemá na výběr, že si může jít lehnout a odpočinout, tak holt prostě zabejčí a dělá jakoby nic..Prostě musí..
![]()
Taky bych řekla, že to možné je, nemusí být každý porod 23 hodinový. Navíc na WC jí nikdo hráz nepižlal
A třeba i křičela - nebo vydávala zvuk, ale nikdo to zrovna neslyšel.
,,mno hlavně to jde řešit i jinak.. Kolik rodin touží po mimču a nemůžou ho mít..tak dát dítě k adopci..než ho nechat jen tak zemřít ![]()
Já nevim, tý holce bych dala lopatou přes záda to za prvě! A za druhé si to edovedu představit. Mě kdyby 2 porodní asistentky neskákal na břicho, tak je tam Davídek ještě dneska. protože se mi tam zasekl a nemohl ven. takže já bych do toho teda nešla, ale víte to se říká, SVIN* MAJÍ VŽDYCKY NEJVĚTŠÍ ŠTĚSTÍ takže tý cácoře se nemůže stát že nastanou komplikace
Fakt byhc jí dala přes hubu, pardon ale tohle mě vždycky vytočí. Je myslim dost možností, a i kdyby já nevim porodila a to dítě dala do babyboxu, nebo prostě třeba někam pořed barák, zazvonila a utekla tak prosim ale tohle?? granát! ![]()
To jak je to silene, co se deje s ditetem pak neni predmetem teto diskuze, takze se vyjadrim k veci. Ano, uz me to tolikrat napadlo - jak je to mozne, nekde tajne, sama, bez jakekoli nasledne pomoci - snura, placenta…Svym zpusobem je to dukaz toho, co vse se da zvladnout. Ovsem o tom co nasleduje radeji nehovorit. A ta 17 letá holka - kdyz si predstavim sebe v 17, to bych teda nezvladla ani omylem…musi to byt fakt hruza, ta plodovka, krev, placenta, miminko…radeji nepremyslet.
no asi rychle porodila,…má to někdo štěstí,…ale znám takových plno,3hoďky a bylo po porodu,a druhej den by šli rodit znovu,…já zatím ani omylem,…co porod,to jiný průběh,…ale je zajímavý že zrovna v takových situacích,kdy jsou matky mladé a těhu i porod chtějí utajit,tak vždycky porodí bez pomoci druhých někde sami,…já bez 6ti kapaček,doktorů kteří mi roztahovali čípek,střídali se na mě jako o závod,všem těm čípkům a injekcím na urychlení porodu,no nevím nevím,…jo a taky mi dva doktoři houpali na břiše…!!!!!!no na záchodě někde po tajnu by asi nebyl kdo by mi pomohl…takže asi tak,… ![]()
já jsem tedy nerodila klasicky, nýbrž císařem, ale i tak si to představit neumím…hlavně vždy žasnu, co jako dělalo okolí a podobně…nejvíc ale zamrzí osud toho chudáka miminka, proboha, dnes v době babyboxů a tolik čekajících neplodných párů
je to nějaké nespravedlivé… ![]()
AnastazieB píše:
Taky bych řekla, že to možné je, nemusí být každý porod 23 hodinový.
Ne, třeba téměř 30 hodinový - nakonec jsem skončila na sále, vlastně v obou případech, i když podruhé to vypadalo na „klasiku“ … ne, já bych na poli neporodila, pravděpodobně by mě našli, protože bych tam byla hóoodně dlouho, a kdyby přeci jen, tak by tam našli mrtvoly dvě …
![]()
… přeháním. Chci říct, jednak nechápu holku vypatlanou, a jednak mám taky s porody jiné zkušenosti než jak porodit tajně …
![]()
Holky to je děs
A takový cácory rodí v pohodě bez pomoci.Prominte,že jsem tak zprostá,ale těm čubkám bych udělala to samí co oni těm mimískům.Vždyt ty nevinátka přeci za nic nemůžou!!!
Tak já celekm chápu že se dá porodit rychle a nehlučně, je to můj případ. Sice ne teda poprvé, to byl docela masakr a bez pomoci doktora a porodní asistentky , kteří mi skákali po břiše by tam asi Adámek byl dodnes ![]()
Ovšem po druhé to bylo po třech hodinách takových lehčích kontrakcí za mnou a podle manžela jsem ani nepípla. Podle mudry bylo jediný štěstí že mi nepraskla voda, jinak jsem prý Zuzanku vyklopila na parkovišti před špitálem. Na dvě zatlačení byla venku a to měla 4,2 kg.
Jinak teda bych tu holku
Chudák miminko co za nic nemohlo.
Kdo tohle dokáže udělat miminku, to je podle mě docela vypatlaný mozek. Pro tohle nemám pochopení. Stejně jako dítě opustit. To je můj názor.