Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, chci se zeptat, jestli to taky tak někteří z vás mají. Bydlíme s přítelem u mých rodičů 2+1, rodiče mají svůj pokoj a jeden je náš. Máme v něm velkou postel, postýlku malého, hrací koutek a skříně na oblečení. Jen by mě zajímalo, jak to mají tedy ty z vás, když bydlí v jednom pokoji zařízené - aby to bylo praktické, účelné a ještě zbyl prostor… Zdá se mi. že tu máme moc nábytku. ale kam bych to všechno oblečení a ještě malého asi měla dát? Mějte se. ![]()
Ahojky ,Kamaradka zila uplne stejne ale mela minimum obleceni (malou komodu) nevim jestli mas veci ktere nenosis,nebo jen ty co jsou stale v obehu… Ona mela 2 mensi komody,2 postele,ulozne dily dcerce na hracky… a zilicku a stolecek pro malou,sama sedavala na komode z ikey(ulozny prostor i sedatko ![]()
Známí teda mají byt, ale malý. Řešili úložné prostory pro věci, co běžně nepotřebují skříňkama navrtanýma u stropu.
adus píše:
Skvele reseni je vyvysena postel![]()
to rozhodně NEDOPORUČUJI v létě je tam šílené, ale šílené teplo na umření ![]()
ty jo , my máme 2+1, jsme tu 3 a už teď nadáváme že tu není k hnutí…tohle si nedokážu představit, asi se musí opravdu vyhodit všechny nepotřebné krámy… vyvýšené spaní musí být opravdu v létě dost hrozné.. ![]()
vyhazování je moje téma - neumím ale stále se učím. trochu mi pomohly dvě jednoduchá pravidla:
V jednom pokoji nejsme, jmse ve dvou, děti máme dvě, ale zatím malé, takže zatím nepotřebují spustu objemných věcí jako chrániče na florbal a přezkáče. trojdílná skříň do stropu pojme naše oblečení, prádlo dětí, moje papíry, věci ke kolům, moje hobby (malování), vánoční ozdoby a karnevalové kostýmy, polovinu hraček. pak je tam přebalovací pult - ostatní oblečení dětí a ložní prádlo. Pod našimi postelemi jsou složené cestovní postýlky a letní/zimní přikrývky. Ještě máme skříň v předsíni - tam jsou bundy, kabáty a v hormím nástavci veškeré věci na sporty a táboření. Asi před rokem se manžel uvolil zlikvidovat svou hokejovou výstroj, čas na to teď stejně nemá, to se mi dost ulevilo.
No my máme barák ale momentálně je rozestavěný a tak nás žije 5 v obýváku..v pokoji je palanda,postýlka a dosp.lůžko-4skříně a poč.stůl+televize..je to děs ale dá se to..jinak věci co nepoužíváme každý den jsou na půdě nebo ve skříních na rozestavěné verandě
pokud jde o nábytek, v pokoji je opradu nutné minimum - postýlky, naše postele, přebalovák, skříň a pracovní stůl. Hodně místa jsem ušetřili tím, že nemáme manželskou postel ale dvě jednolůžka přiražená ke zdi, takže uprostřed je spousta místa na hraní. už mi pár lidí řeklo, že oni mají byt mnohem menší a pak se zjistilo, že mají stejný nebo dokonce třeba o 10 m2 větší, to jsem byla na sebe pyšná.
vyvýšenou postel za mně také ne, jednak mi přijde s malým dítětem nepraktická - stále vzhůru dolů - a za druhé prostor tak optickz zmenší a ztmaví, že z jedné pěkné místnosti máš jeden skříňákov.
to by se mi ani nelíbilo nevypadalo by to hezky:)a navíc je to panelák možná kdyby to bylo někde kde jsou vysoké stropy:)
Gabrielaaa píše:
ty jo , my máme 2+1, jsme tu 3 a už teď nadáváme že tu není k hnutí…tohle si nedokážu představit, asi se musí opravdu vyhodit všechny nepotřebné krámy… vyvýšené spaní musí být opravdu v létě dost hrozné..
Tak to souhlasím. Vybíráme větší byt v lokalitě kde bydlíme, ale moc se tu neprodávají. Když jsme byli 2, tak to bylo v pohodě, ale co máme malou, tak je to tu jak v hračkárně, všude jsou nějaký věci a věčně to tu vypadá jako když jsem neuklízela 14 dní
. Pět lidí ve 2+1 si už vůbec nedokážu představit, takže máte můj obdiv. A vyvýšená postel je dobrá,pokud nemyslíte tu těsně pod stropem, tam je vážně teplo.
terra hračkárnu máme taky. A v 1+1 musíme všechny hračky uklidit 2× denně komplet, jinak se tu nedá existovat. teď mám chřipku, ale jak se vyléčím, bude další selekce. My rodiče holkám kupujeme k narozeninám/vánocům vždy jen jeden dárek, ale od přátel a příbuzných se toho tu sešlo
Už se na tu selekci vlastně i těším…