Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chci se zeptat, co byste dělali. Je mi 43 let a nyní mi 10 dnů meska menstruace. Test negativní. Mozna neznatelny dusik na mamatestu, dr. Max bily. Celých 10 dnů docela znatelná bolest v podbřišku, psychika příšerná, chudaci moji blízcí. Před půl rokem jsem měla cystu, a při ní MS po 20 dnech. Nevím, zda to může být už přechod, ale matou mě u toho ty bolesti. Nebo zase cysta, že by se projevila vynecháním? Těhotenství by podle mě uz test ukázal. Tapu, jestli už jít na gyndu, nebo počkat… ![]()
Já bych šla na gyndu, jestli se vrátily ty cysty, tak si myslím, že je lepší(bude to bolet kratší dobu) to řešit dřív… a co jsem koukala, tak cysty vynechání způsobit můžou… nebo teoreticky můžeš mít i posunutou ovulaci a teoreticky tam ještě něco bejt může…
No, vekove jsme na tom stejne, dostat jsem to mela 30. ledna, takze zpozdeni vice jak mesic, 5 negativnich testu. Take nevim, jestli mam jit na gyndu, ale myslim, ze je to prechod. Kdyz su ctu ty priznaky. Tak 8 z tech 10 zakladnich mam. Tak nevim.
@Anonymní píše:
No, vekove jsme na tom stejne, dostat jsem to mela 30. ledna, takze zpozdeni vice jak mesic, 5 negativnich testu. Take nevim, jestli mam jit na gyndu, ale myslim, ze je to prechod. Kdyz su ctu ty priznaky. Tak 8 z tech 10 zakladnich mam. Tak nevim.
A bolí tě taky břicho jako před MS?
Zašla bych spíš na tu gynekologii. Já mám sice do přechodu daleko, ale bude to asi pravděpodobné. Jinak jsem měla cysty na obou vaječníkách, ale MS pravidelná. A to jsem je měla opravdu velké. Jedna mi dokonce praskla. Ale měla jsem při tom taky bolesti. Nebo srůsty, ale to by nevysvětlovalo zpoždění ![]()
@Domino111 píše:
A bolí tě taky břicho jako před MS?
Boli me bricho a zada stejne jako pred ms. Ale rekla bych, ze uz to mam vsugerovane ![]()
No tak asi na tu gyndu zajdu. Nebo ještě tyden počkám? fakt nevím..
Zkusila bych jiný těhotenský test, protože Mamatesty jsou nejhorší a vždy ukazují duchy. Nejlepší jsou od Dr.Maxe.
@Domino111 Zajdi si do jakekoliv laborky a nech si odebrat hcg. Budes mit klid. Ja to mam za sebou, mam hcg nula, predtim 5 negativnich testu a ms uz 2 mesice nikde
Nevim, jestli se tim mam nejak zaobirat, objednat se na gyndu, nebo se na to mam vykaslat. Uvidim.
@Domino111 Možná už máš jasno. Jen moje zkušenost: 12 dni zpoždění, mírné bolesti a vše díky cystě. Jo a TT také neg.