11měsíční, za měsíc nepřibrala
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
11 měsíců, za měsíc nepřibrala
Zdravím maminky, mám téměř 11 měsíční holčičku, která poslední dny téměř odmítá jakékoliv jídlo. Problém s příkrmy máme už od začátku, zeleninu odmítá úplně a ovoce formou přesnídávek přijímá po pár lžičkách, kaše nechce(piškoty a různé keksíky ano). Od devíti měsíců nekojím, řekla bych, že jsme pořád na UM a ani tomu moc v posledních dnech nedá. Může jí trápit nechutenství, teď se jí prořezaly tři zuby naráz, může to být tím? po dvaceti dnech nepřibrala nic. 75cm/8,20 kg Můžete mi poradit čím bych podpořila prospívání? Jaký máte názor na dětské nutridrinky? Mám nějak řešit její váhu(tedy že momentálně na váze stojí)?? Co myslíte???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechutenstvi se zuby souviset muze. A stagnace vahy v tomhle veku 20 dni nic neni, dcera stala treba 2 mesice (ta jedla dost, ale zase byla strasne ziva).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřeš to, moje malá má 13 měsíců a 8,8 kg (a je to druhé dítě, první vážilo víc)
přibírá mě pořád malinko, ale od 10 měsíců chodí, běhá a skáče jako drak
taky se jí vždycky vyklubali tak 2 - 3 zuby zaráz a to musí být pořádná bolest
důležité je, že přibírá dlouhodobě - z měsíce na měsíc naše taky někdy nepřibrala ani deko
buď v klidu neustále jí nabízej papání a ono se to poddá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nutridrinky bych nedávala, stačí, že má kvalitní UM. Když jí piškoty a „keksíky“ dáváš jí už třeba chleba nakrájený na kostky, namazaný lučinou, nebo máslem a na to tvrdý sýr? A co třeba nakrájet uvařenou mrkev a brambory na kostky a dát jí to do misky ať papá sama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak to že nepřibrala vůbec neřeš, děti v tomhle období (hodně nového pohybu) dokonce i někdy zhubnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veeeraf pokud rostou zoubky a nechce jíst tak je to zcela normální.
Hele malej mi třeba za 2 měsíce přibral 250g nikdo to neřešil!
V roce jsme měli 8,79kg takže? Opravdu do vypust zbytečně se tím budeš nervovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neporadím ohledně jídla. nabízet nabízet. ať zkouší jíst sama. se zubama to souviset může. nutridrinky bych nedávala. ale náš byl v tomhle období jedlík a za měsíc přibral snad 100 g…takže to bych neřešila, pokud jinak prospívá, roste normálně spí a neřve:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veeeraf Já bych to také moc neřešila, až kdyby začala třeba hubnout. Moje malá, teď 12 měsíční také skoro nepřibírá. Když vezmu, že při porodu měla 4220 g a teď na roční prohlídce měla jenom 9200 g
Za ten rok přibrala jen něco přes 4 kila
Doktorka akorát řekla, že na tu délku co má /76 cm/ by měla mít minimálně tak o 300,400 g víc. U nás je ale problém v tom, že od 9 měsíců běhá jako ďáblík a má velký výdej energie, protože ona fakt ani vteřinku neposedí, nepostojí. A to fakt doslova, je to teď náročné období, aby jí člověk uhlídal
Ale na druhou stranu musím říct, že sežere na co přijde. Jen to prostě spálí dřív, než se to stačí uložit. Tvojí malé bych nabízela cokoliv, co jí chutná. Klidně i pribiňáky, kdyby jí chutnaly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit