11měsíční, za měsíc nepřibrala

994
21.2.14 09:24

11 měsíců, za měsíc nepřibrala

Zdravím maminky, mám téměř 11 měsíční holčičku, která poslední dny téměř odmítá jakékoliv jídlo. Problém s příkrmy máme už od začátku, zeleninu odmítá úplně a ovoce formou přesnídávek přijímá po pár lžičkách, kaše nechce(piškoty a různé keksíky ano). Od devíti měsíců nekojím, řekla bych, že jsme pořád na UM a ani tomu moc v posledních dnech nedá. Může jí trápit nechutenství, teď se jí prořezaly tři zuby naráz, může to být tím? po dvaceti dnech nepřibrala nic. 75cm/8,20 kg Můžete mi poradit čím bych podpořila prospívání? Jaký máte názor na dětské nutridrinky? Mám nějak řešit její váhu(tedy že momentálně na váze stojí)?? Co myslíte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69142
21.2.14 09:29

Nechutenstvi se zuby souviset muze. A stagnace vahy v tomhle veku 20 dni nic neni, dcera stala treba 2 mesice (ta jedla dost, ale zase byla strasne ziva).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
21.2.14 09:31

Neřeš to, moje malá má 13 měsíců a 8,8 kg (a je to druhé dítě, první vážilo víc)
přibírá mě pořád malinko, ale od 10 měsíců chodí, běhá a skáče jako drak
taky se jí vždycky vyklubali tak 2 - 3 zuby zaráz a to musí být pořádná bolest
důležité je, že přibírá dlouhodobě - z měsíce na měsíc naše taky někdy nepřibrala ani deko
buď v klidu neustále jí nabízej papání a ono se to poddá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
21.2.14 09:43

Nutridrinky bych nedávala, stačí, že má kvalitní UM. Když jí piškoty a „keksíky“ dáváš jí už třeba chleba nakrájený na kostky, namazaný lučinou, nebo máslem a na to tvrdý sýr? A co třeba nakrájet uvařenou mrkev a brambory na kostky a dát jí to do misky ať papá sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
21.2.14 09:44

Jinak to že nepřibrala vůbec neřeš, děti v tomhle období (hodně nového pohybu) dokonce i někdy zhubnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
21.2.14 09:48

@veeeraf pokud rostou zoubky a nechce jíst tak je to zcela normální.
Hele malej mi třeba za 2 měsíce přibral 250g nikdo to neřešil!
V roce jsme měli 8,79kg takže? Opravdu do vypust zbytečně se tím budeš nervovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
21.2.14 10:05

Neporadím ohledně jídla. nabízet nabízet. ať zkouší jíst sama. se zubama to souviset může. nutridrinky bych nedávala. ale náš byl v tomhle období jedlík a za měsíc přibral snad 100 g…takže to bych neřešila, pokud jinak prospívá, roste normálně spí a neřve:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.2.14 10:09

Já bych to neřešila a hlavně bych přestala vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
21.2.14 11:06

@veeeraf Já bych to také moc neřešila, až kdyby začala třeba hubnout. Moje malá, teď 12 měsíční také skoro nepřibírá. Když vezmu, že při porodu měla 4220 g a teď na roční prohlídce měla jenom 9200 g :nevim: Za ten rok přibrala jen něco přes 4 kila :nevim: Doktorka akorát řekla, že na tu délku co má /76 cm/ by měla mít minimálně tak o 300,400 g víc. U nás je ale problém v tom, že od 9 měsíců běhá jako ďáblík a má velký výdej energie, protože ona fakt ani vteřinku neposedí, nepostojí. A to fakt doslova, je to teď náročné období, aby jí člověk uhlídal :roll: Ale na druhou stranu musím říct, že sežere na co přijde. Jen to prostě spálí dřív, než se to stačí uložit. Tvojí malé bych nabízela cokoliv, co jí chutná. Klidně i pribiňáky, kdyby jí chutnaly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí