Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky moc vas prosim o radu mam 13 mesicni holcicku a od noci mela horecku po odečtu 38,6 horecka pretrvava i pres den porad okolo 39 stupnu nejde mi poradne srazit davam paralen sirup a po 4 hodinach nurofen sirup volala jsem to doktorovi a rekl, ze mam jen srazet, ze se uvidi co s toho bude.Tato odpoved mi nestaci mam o ni strach a proto vas prosim nevite proc ma ty horecky, kdyz neni nachlazena a zadny jiny zmeny u ni nepozoruji jen kdyz usina hrozne sebou skube. moc dekuji za odpovedi
Ahojky mám úplně ten samej problém i stejně starou holčičku..prý to může být 6stá nemoc. Uvidím jak se to bude vyvíjet..
Můžou to být zoubky.. zkoušela jsi ledové zábaly?? náš malej měl zrovna včera celý den horečky kolem 39, celý den proležel a prospal a dnes už zase řádí a bez teplot… ![]()
Takhle jsme to taky měli několikrát, poprvé někdy v 5 měsících a to jsem fakt vyšilovala, a doktorka mi řekla že 72 hodin teplot je u dětí „v normě“, a pak až kdyžtak přijít, nebo kdyby se k tomu ještě vyskytl nějaký další problém.. Teď už jsem otrlejší, ikdyž je to hrozný vidět toho prcka s horečkama a ale vždycky teda jen srážím teplotu a fakt to většinou po těch dvou dnech a něco odezní.. To můžou být zoubky, nebo nějaká viroza..
Naše malá to měla před 14-ti dny, nic jiného k tomu neměla, jen horečky a to přes 39, jednou i 39,7, doktor řekl to samé a to jsem u něj byla, že 48 hodin bývají takhkle vysoké, pak už to klesá k normální viróze, dá se střídat brufen a paracetamol po třech hodinách, já dávala čípky.
Není to na zuby moc? Malá má taky 39 a víc dřív u zoubků max 37C..
Tak záleží který zub zrovna roste a jestli jich třeba není víc.. Adam měl první tři zuby naprosto bez problémů a pak mu jich rostlo víc najednou a byl to děs, měl do toho i strašný průjem a zvracel..
Jestli nemá jiné příznaky, tak mě napadá 6. nemoc. Měli jste? My jí schytali na dovolený v Itálii… Malá měla 3 dny horečky i čtyřicítky, pak se objevila vyrážka. Jinak mi řekla doktora, že do dvou tří dnů horečky nemusím plašit, pokud po čípku klesnou (důrazně mi řekla pokud to jde, tak se snažit nesrážet pod 37,5…) a nepřidávají se další příznaky. Kromě té 6. nemoci jsou prý i různé jiné virózy, kdy vyskočí teplota a zase to samo přejde. Kdyby se ty teploty hodně horšily a pořád rostly a nešlo to srazit, tak zkusit vzít moč. Prý u dětí může být zánět močových cest bezpříznakový a projevit se jen tou teplotou.
Moc dekuji za odpovedi jsem uz upne hotova cely den ji jen nosim uz jsem si nevedela rady, tak rada bych pomohla, ale nevim uz jak
Zoubky ji lezou ted porad ma uz 11 zoubku, ale ani u jednoho horecky nemela, tak fakt nevim. Volala jsem jeste na pohotovost a tam mi rekli, ze mam pocitat s tim, ze kdyz jsou horecky prez den, ze budou vysoky pres noc a ze kdyby se to nejak horsilo mame prijet a dovest moc, aby to nebyl pry zanet ![]()
6 nemoc jsme nemeli. A ta vyrazka pak sama odezni nebo se to necim leci? A jak dlouho byvaji horečky? moc vam vsem dekuji za odpovedi
Ahoj!
Horečky bývají obvykle tři dny, pak se ztratí a dítě se během asi dvou dnů osypává. Vyrážka sama zmizí a není ji třeba léčit.
Takhle to presne zacalo u nas.Mala teploty 38,5,pres den 39 a v noci dokonce 40 no nakonec se z toho vyklubal zanet ledvin takze nemocnice atb do zily no hruza. od te doby zadnou teplotu nepodcenuji. Preji brzke uzdraveni
Nurofen a panadol stridej po trech hodinach, tak mi to rikala dr i v lekarne a i v nemocnici mu ti tak davali. Jinak syn mel o vanocich totez, nebylo mu nic krome teplot, az po dvou dnech se pridala ryma a zarudly krk. A taky by to mohla byt pata nebo sesta nemoc nebo nejaka viroza.
Máme to same uz od soboty. Včera vecer 39.5 po odectu. Rano 38 a ted zase 39. Jine příznaky nemocnosti nema. Je hravý, usměvavý… Rostou nam i zuby jednička dole. Doktor říkal to same. Jenom srazet teplotu. Můžou to byt zuby ale klidne i ta viroza. Ale nic jiného nez srážek horecky se pry neda dělat.
Máme 10mesicu.