Odstranění nosní mandle laserem a nebo operativně?

2282
26.2.13 14:52

Odstranění nosní mandle-laserem a nebo operativně?

Ahoj maminky,
máme doporučení na odstranění nosní mandle. Malému je 3,5 roku. Doktorka nám řekla, že to bude operativně, ale teď jsem zjistila, že se to nechá odstranit i laserem.To nám ani nenavrhla :nevim:
Je lepší to udělat laserem a nebo operativně?
Pokud půjdeme operativně, tak první den ráno v 9 předoperační vyšetření a pak hned nástup do nemocnice, druhý den operace a třetí den cca v poledne domů. To bude pro malého šílené.
Spíš bych to viděla na ten laser.Kde to dělají a jaká je čekací doba?
Budu ráda za vaší zkušenost a zdělení pro a proti. Vím, že laserem to bude stát cca 4 tis. To není problém.
Děkuji vám moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5533
26.2.13 15:07

U nás bylo týden předem předoperační vyšetření, ráno nástup, cca v 10 hodin zákrok a odpoledne jsme šli se synem domů.
Na laser byla u nás čekačka 5 - 8 měsíců, ale už je to pět let zpátky, takže dneska už to možná bude jiné. Jen tedy, kdybych bývala tušila, do čeho lezeme, tak bych synovi tu mandličku ostraňovat nenechala. Byl o chlup starší než tvůj syn, když jsem s ním na zákroku byla. Tenkrát trochu chrápal, trpěl více na rýmy (po nástupu do školky) a huhňal. Po zákroku to bylo ještě horší, chrápal jako starý chlap, místo rýmy na něj rovnou skočily záněty průdušek a v jeho pěti letech ho na zákrok chtěla doktorka hnát znova s tím, že mu mandlička zase dorostla. Dneska je synovi 9, nemocný nebývá vůbec, chrápe občas a jiné problémy nemá…
Ale zpět k tématu - po operaci syn hodně krvácel, dlouho měl strach z lékařů, psychikou pár týdnů úplně jiný člověk, takže kdybych se měla rozhodovat znova, objednala bych na laser. Bohužel v té době lékařka tlačila, že se musí mandle odstranit co nejdříve a čekací doba na laser byla hodně dlouhá :?
Odstranění mandle u dcery jsem zamítla hned po návrhu lékařky a nyní je holčička úplně bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
26.2.13 15:30

Tterka nestraš jdu s dcerou příští týden.
Má sejné problémy jako ty huhňá atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
26.2.13 16:03

Já jdu se synem také za 14dní na mandli. Také jsme odesláni kvůli zvětšené mandli a s tím spojené nekonečné marodění. Jdeme na Kladno a odstranění bude prováděno laserem (výkon hradí pojišťovna). Ráno nástup a odpoledne domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
26.2.13 16:08

Ahojte holky,

my to mame za sebou cca 3 tydny. Je to bez problemu prozatim. Mela jsem navrh od lekare pro velkou jak nosni tak i krcni mandli jiz pred 2 roky, ale mala onemocnela a ja to potom po psych strance nedala :o)). Hodne jsem resila jestli laeser ci normalni klasicka cesta, precetla jsem tuny pro a proti, ale tato vec me odradila a dal jsem na laserem nepremyslela. Laser operaci delaji napr. v Praze v Modranech, kdyz jsem kontaktovala pana doktora, ze bych mela zajem, tak mi podepsal cca behem 24 hod, s datumem, byl velmi prekvapive rychli (snad do 14 dnu) a kolik mam zaplatit. Ale kdyz jsem se ho ptala, co nastane kdybychom meli krvaceni, koho v tomto pripade mohu kontaktovat, tak mi do dnesniho dne (2 roky neodepsal) chodi to totiz tak, ze oni to laserem odoperuji, v podstate vypali ji ven, melo by byt mensi krvaceni a pusti Vas domu, ale uz za Vas neberou zodpovednost a kdyby se nedejbuh neco stalo, tak jedete do Motola :o)) tudiz zaplat a uz sem nechod, takovy jsem mela pocit ja. V Motole mi pan doktor vysvetli pro a proti laser. Laserem se to pali a normalni klasickou cestou reze, hojeni je takove pri laseru lecite popaleninu, ktera je v danem miste hure lecitelna a pri klasicke op lecite rez, ktery se leci lepe nez popalenina. Domu jsem dosla uplne vyrizena a nevedela co chci. Tento rok jsme mandli odstranili klasickou cestou v Motole, a probehlo vse v naprostem poradku a bez komplikaci i doma :o)) vsech 9 deti co s nami bylo ten den nemeli problemy a za 2 tydny dcera jiz sla na gymnasticke a plavecke zavody. Davali jsme studenou kasovitou stravu cca 2 dny a potom vse v normalu, snad az na horkou vanu ty 2 tydny. Jsem rada, ze jsem to udelala, protoze se ji neskutecne ulevilo, nechrape a ma mnohem kvalitnejsi spanek. Hrozne jsem to prozivala nez jsem se odhodlala, ale ted jsem opravdu rada. Jestli Ti dite chrape a ma nekvalitni spanek, haze sebou pri kresleni funi tak bych do toho sla i s rizkem, ze uspech bude treba jen 50 procent, bot mandle muze dorust.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
26.2.13 16:24

Malé trhali nosní mandle laserem ve 4 letech. Ten laeser nám doporučil náš dětský lékař. Byli jsme v Modřanech a probíhalo to úplně v pohodě. Objednali nás asi za 14 dní. Týden před jsme si u nás došli na odběr krve, chtěli krevní obraz (to nám sestřička řekla při objednání). Přijeli jsme na určitou hodinu, hned nás vzali, s malou jsem byla na sále dokud neusnula a když se probouzela, tak už jsem zase byla u ní. Na kontrolu jsme jeli opět do Modřan. Žádné krvácení nic. Pokud bych se měla rozhodnout znovu, tak bych zase volila leaser. A to nejsme z Prahy, takže cesta tam 100km a po zákroku zpátky domů zas 100 km a malá vše zvládala na 1 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
26.2.13 16:25

My jsme byli na nosní mandli v Motole před měsícem, ráno příjem a k večeru domů. Vše bez problémů. Když se syn úplně vzbudil z narkózy (asi po 2 hodinách), první co řekl bylo, že si jde hrát s autama (za měsíc mu budou 3 roky). Když jsem se ho ptala jesli něco cítí v nose nebo ho něco bolí, tak vůbec o ničem nevěděl! Takže moc nevím jaký to může mít vliv na psychiku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
26.2.13 23:27

@Allee protože některé děti jsou citlivé na změnu prostředí, mají strach z doktorů a pokud ještě k tomu měl po vytržení problémy s krvácivostí tak se nedivím, může to malé dítě psychicky narušit na nějakou chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
27.2.13 12:22

No já jsem někde četla, že odstranění laserem se dělá ambulantně a riziko je, že po výkonu se za pár hodin jede domů a může se to rozkrvácet. Takhle po klasické operaci je dítko ještě 24 hodin sledované, kdyby něco…
Dcera byla na klasické operaci, zvládla to výborně a díky operaci začala být konečně zdravá - žádné záněty stř. ucha, rýmy, průdušky, chrápání, dýchání pusou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
27.2.13 21:33

Třeba v brněnské dětské nemocnici operují klasicky a už večer pouští domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
27.2.13 21:46

@janka12 přesně jak říkáš!!je to jen byznys! to nejdražší neznamená vždy to nejlepší!!chtěla bych vidět rodiče, kteří na operaci laeserem jedou třeba i 100km, jak při zpáteční cestě hledaj nejbližší nemocnici, pokud dítě začne krvácet! Vybrat peníze za výkon a díte hned poslat domu s tim, že kdyby něco, at navštíví ORl lékaře v místě bydliště, neni zrovna etické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.2.13 12:54
@Peerla píše:
Třeba v brněnské dětské nemocnici operují klasicky a už večer pouští domů.

Po narkóze děti sledují 24 hodin na lůžku, aspoň tedy u nás :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
28.2.13 13:04

V pražských nemocnicích ne, chodí se domů hned odpoledne/večer po zákroku, když nejsou komplikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.13 19:04
@IvkkaaP píše:
Já jdu se synem také za 14dní na mandli. Také jsme odesláni kvůli zvětšené mandli a s tím spojené nekonečné marodění. Jdeme na Kladno a odstranění bude prováděno laserem (výkon hradí pojišťovna). Ráno nástup a odpoledne domu.

Ahoj, chtěla jsem se zeptat - zvažuji odstranění nos. mandlí u syna buď na Kladně nebo v Modřanech (obojí laser). Jaké to bylo v Kladně? A opravdu výkon hradí pojišťovna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
1.6.13 08:43

@michaelka83 Ahoj, nakonec jsme byli na odstranění nosní mandle normální metodou na Kladně. Laser také nabízejí, ale je to za příplatek a nevím kolik se platí. Každopádně ten den co operovali syna tak tam bylo tak 6 dětí na normální operací a jedno dítě laserem a ten šel, jako poslední a přišlo nám, že to zvládal ze všech dětí nejhůř. Ale jinak teda musím říct, že celá operace trvá max. 20min a všechny děti to zvládly celkem dobře. Od té doby syn ještě nemarodil a to každou chvilku ve školce někdo onemocní a my už se držíme dva měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí