Chirurgický zákrok - předkožka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4257
25.2.13 18:58

chirurgický zákrok - předkožka

Ahoj,

potřebuju poradit, možná aj povzbudit. Moc jsem toho na netu nenašla a proto se obracím na vás…

Mladší syn 3,5 roku má už asi rok a půl problémy s předkožkou. Nejdříve jsme ji museli začít pomocí mastičky přetahovat dříve než je obvyklé, protože se mu pod ní dělaly bulky z odumřelých buněk a nečistot a zavánělo to zánětem atd.
OK přetáhnout se podařilo a chvíli byl klid, ale pak se opět smrskla a každé přetažení byl boj (umývat fakt musíme…). Takže jsme ted dostali mastičku znova - měsíc mazat ráno a večer, předkožka spolupracovala jedna radost, ale bohužel sotva jsme ji vysadili, tak se opět smrskla a každé přetahování je boj.

Takže mě čeká návštěva u dr. a asi už budeme odesláni k chirurgickému zákroku. Jsem z toho neštastná.

Jak takový chirurgický zákrok probíhá? Je to pod narkozou? Jak dlouho budeme v nemocnici?

Děkuji moc za informace :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
612
25.2.13 19:15

Důsledek ranek způsobených přetahováním v nezralosti. Asi půjde o obřízku. Zkusila bych víc doktorů, než dojde k tak razantnímu zásahu. Třeba to půjde zachránit jen s pár jizvičkama. Kluci s obřízkou to mají jinak, mrkni na net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
25.2.13 19:28

@Leni78 a kdy teda přetahovat..názory se různí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
25.2.13 19:30
@Petra2829 píše:
@Leni78 a kdy teda přetahovat..názory se různí :nevim:

Všechno má člověk dělat přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907

@Leni78 to chápu. Nám je 8,5 měs a nehrotím to. Prostě to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257

Normálně se říká, že do tří let se nemá nic řešit, jenomže my jsme to přetáhnout museli, protože neprobíhala samočistící funkce, která normálně probíhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.2.13 19:37

Manzel to ma a je spokojeny :nevim: treba v americe to nechava delat 90procent rodicu synum :nevim: pak se to lepe udrzuje v cistote. Manzel mel jako dite ten samy problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
25.2.13 19:57

My měli stejný problém u staršího. Opravili mu to v nakróze a není íobřezaný úplně, jen má předkožku trochu kratší. Uspali jej jen na zákrok. Byli jsme na jednodenní chirurgii. Odpoledne jsme už byli doma. Zahojilo se to bez problémů a ani si moc nestěžoval a to je na všechno docela citlivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
25.2.13 20:03

Syn byl na zákroku v jeho 4,5 letech.Jen mu tu předkožku odřízli, aby koukal žalud. Už nikdy bych na to nešla. Problémy doteď a to to každý den ve vaně důkladně myjeme, přetahujeme a často mu to i namažu. Doteď se ta kůžička jako by přichycuje a to to nemá ani 24 hodin bez nějakého přetažení. Už jsem mu i říkala, aby si to ve školce sám na záchodě i přetáhnul, ale stejně se to přichytne.
Dětská nás na to poslala, kvůli věku a že to ještě nemá, ale mně přijde, že to být nemělo, že jsme měli počkat. Žádný problémy před tím neměl, čůral jak má, nic se nezanítilo a a ni neměl žádné nečistoty. Jen na to měl věk, kdy to 80% kluků mělo. U druhého zkoušíme přetahovat, ale postupně. Taky čekám, že až půjdeme na 5- letou, tak nás opět někam požene a vypíše papír - poletí to okamžitě do koše, to vím jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
25.2.13 20:47

Kačenko ono se to pěkně radí, klííííd, ale já plašila úplně zbytečně pamatuješ?
 https://www.emimino.cz/…-brno-87390/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
25.2.13 21:02

Zrovna ted jsem se synem (budou mu 2 roky) v nemocnici po obrizce. vcera odpoledne prijem, od pulnoci nesmel pit, rano ho hned sjeli nejakym oblbovakem (mel uplne supr veselej stav :-D ), po hodine a pul jsem ho mela vyspinkaneho z narkozy na pokoji :-) nacpali do nej silny leky id bolesti, tak byl dopoledne takovy utlumeny, oplakal 2 curani a pak uz v pohode :-) pokud mu to pres noc prestane krvacet, tak nas pusti domu. taky jsem se bala, ale neni to zadna hruza ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
25.2.13 22:40

Lacenko, nepamatuju… :-) my tentokrát už nějakou zadánku fakt fasnem. Už nás tam chtěla poslat minule, ale jelikož máme vyčkávaci doktorku, co řaději ještě zkusí než… Ach jo! To abych si vzala týden volna. :-(

holky, moc děkuji za připevky! To se dělá na chirurgii? Já žila v přesvědčení, že na urologii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
26.2.13 14:13
@Petra2829 píše:
@Leni78 a kdy teda přetahovat..názory se různí :nevim:

mě doktor řekl, že ve vaně zkoušet ano, ale né násilím a většinou se předkožka má přetahovat až od 6-ti let, pokud to nepůjde samo, tak se to pak většinou řeší chirurgicky od těch 7 let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
26.2.13 14:25
@wamp píše:
mě doktor řekl, že ve vaně zkoušet ano, ale né násilím a většinou se předkožka má přetahovat až od 6-ti let, pokud to nepůjde samo, tak se to pak většinou řeší chirurgicky od těch 7 let..

Ideálně se to nechává na samotným klukovi. On už si s tím poradí. Přetahování je zásah do jeho intimity. Přetahování rodičem je holý nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
26.2.13 14:42

@wamp Já staršímu přetahovala věše ok. Ale stejně mu to dr asi strhávala v 5 letech Mně z ordinace tenkrát vyhodila. Nyní stahuji ale prostě jen maličko jak to jde. Nehrotím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí