Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
potřebuju poradit, možná aj povzbudit. Moc jsem toho na netu nenašla a proto se obracím na vás…
Mladší syn 3,5 roku má už asi rok a půl problémy s předkožkou. Nejdříve jsme ji museli začít pomocí mastičky přetahovat dříve než je obvyklé, protože se mu pod ní dělaly bulky z odumřelých buněk a nečistot a zavánělo to zánětem atd.
OK přetáhnout se podařilo a chvíli byl klid, ale pak se opět smrskla a každé přetažení byl boj (umývat fakt musíme…). Takže jsme ted dostali mastičku znova - měsíc mazat ráno a večer, předkožka spolupracovala jedna radost, ale bohužel sotva jsme ji vysadili, tak se opět smrskla a každé přetahování je boj.
Takže mě čeká návštěva u dr. a asi už budeme odesláni k chirurgickému zákroku. Jsem z toho neštastná.
Jak takový chirurgický zákrok probíhá? Je to pod narkozou? Jak dlouho budeme v nemocnici?
Děkuji moc za informace ![]()
Důsledek ranek způsobených přetahováním v nezralosti. Asi půjde o obřízku. Zkusila bych víc doktorů, než dojde k tak razantnímu zásahu. Třeba to půjde zachránit jen s pár jizvičkama. Kluci s obřízkou to mají jinak, mrkni na net.
@Petra2829 píše:
@Leni78 a kdy teda přetahovat..názory se různí
Všechno má člověk dělat přirozeně.
@Leni78 to chápu. Nám je 8,5 měs a nehrotím to. Prostě to nejde.
Normálně se říká, že do tří let se nemá nic řešit, jenomže my jsme to přetáhnout museli, protože neprobíhala samočistící funkce, která normálně probíhá…
Manzel to ma a je spokojeny
treba v americe to nechava delat 90procent rodicu synum
pak se to lepe udrzuje v cistote. Manzel mel jako dite ten samy problem.
My měli stejný problém u staršího. Opravili mu to v nakróze a není íobřezaný úplně, jen má předkožku trochu kratší. Uspali jej jen na zákrok. Byli jsme na jednodenní chirurgii. Odpoledne jsme už byli doma. Zahojilo se to bez problémů a ani si moc nestěžoval a to je na všechno docela citlivka.
Syn byl na zákroku v jeho 4,5 letech.Jen mu tu předkožku odřízli, aby koukal žalud. Už nikdy bych na to nešla. Problémy doteď a to to každý den ve vaně důkladně myjeme, přetahujeme a často mu to i namažu. Doteď se ta kůžička jako by přichycuje a to to nemá ani 24 hodin bez nějakého přetažení. Už jsem mu i říkala, aby si to ve školce sám na záchodě i přetáhnul, ale stejně se to přichytne.
Dětská nás na to poslala, kvůli věku a že to ještě nemá, ale mně přijde, že to být nemělo, že jsme měli počkat. Žádný problémy před tím neměl, čůral jak má, nic se nezanítilo a a ni neměl žádné nečistoty. Jen na to měl věk, kdy to 80% kluků mělo. U druhého zkoušíme přetahovat, ale postupně. Taky čekám, že až půjdeme na 5- letou, tak nás opět někam požene a vypíše papír - poletí to okamžitě do koše, to vím jistě.
Kačenko ono se to pěkně radí, klííííd, ale já plašila úplně zbytečně pamatuješ?
https://www.emimino.cz/…-brno-87390/
Zrovna ted jsem se synem (budou mu 2 roky) v nemocnici po obrizce. vcera odpoledne prijem, od pulnoci nesmel pit, rano ho hned sjeli nejakym oblbovakem (mel uplne supr veselej stav
), po hodine a pul jsem ho mela vyspinkaneho z narkozy na pokoji
nacpali do nej silny leky id bolesti, tak byl dopoledne takovy utlumeny, oplakal 2 curani a pak uz v pohode
pokud mu to pres noc prestane krvacet, tak nas pusti domu. taky jsem se bala, ale neni to zadna hruza ![]()
Lacenko, nepamatuju…
my tentokrát už nějakou zadánku fakt fasnem. Už nás tam chtěla poslat minule, ale jelikož máme vyčkávaci doktorku, co řaději ještě zkusí než… Ach jo! To abych si vzala týden volna. ![]()
holky, moc děkuji za připevky! To se dělá na chirurgii? Já žila v přesvědčení, že na urologii…
@Petra2829 píše:
@Leni78 a kdy teda přetahovat..názory se různí
mě doktor řekl, že ve vaně zkoušet ano, ale né násilím a většinou se předkožka má přetahovat až od 6-ti let, pokud to nepůjde samo, tak se to pak většinou řeší chirurgicky od těch 7 let..
@wamp píše:
mě doktor řekl, že ve vaně zkoušet ano, ale né násilím a většinou se předkožka má přetahovat až od 6-ti let, pokud to nepůjde samo, tak se to pak většinou řeší chirurgicky od těch 7 let..
Ideálně se to nechává na samotným klukovi. On už si s tím poradí. Přetahování je zásah do jeho intimity. Přetahování rodičem je holý nesmysl.
@wamp Já staršímu přetahovala věše ok. Ale stejně mu to dr asi strhávala v 5 letech Mně z ordinace tenkrát vyhodila. Nyní stahuji ale prostě jen maličko jak to jde. Nehrotím to.