15měsíční dítě začalo šilhat

Anonymní
16.10.25 08:59

15 měsíční dítě šilhá

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám 15m syna a najednou začal jako šilhat na jedno oko směr k nosu ale když ho upozorním aby to nedělal tak se začne smát a dělá to zase..jak kdy, někdy mě jako zkouší, a někdy toho nechá hned…netrápilo mě to, protože jsem si myslela, že je to normální, že se to naučí a dělá to jako formou hry nebo jak bych to řekla, ale nevím jestli to mám radši řešit…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
131
16.10.25 09:18

Zajít na oční, ale asi bych to nejdřív vzala přes pediatra :nevim: ten vám kdyžtak napíše žádanku. Šilhání bohužel není sranda a může z toho být jednou vážný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
16.10.25 09:25

K pediatrovi pro žádanku a pak fofrem na oční. Je potřeba to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.10.25 09:34

Ano, taky bych šla k pediatrovi. Ono se to může časem i upravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
16.10.25 09:37

Ahoj, určitě bych byla pro vyšetření, nejlépe přes pediatra. U naší mladší dcery jsme si začali všímat, že jí ujíždí pravé oko. Pak přes pediatra vyšetření na takovém přístroji, tam to nedopadlo moc dobře, tak na oční (sehnat nějakého byl velký kumšt), tam další velké vyšetření, nutnost brýlí, docela silných (nosí je už 2 roky, teď je jí 5 a půl) celodenně, k tomu tupozrakost, nutnost denně 4 hodiny zalepovat levé oko+cvičit na blízko, k tomu pravidelně ortoptická cvičení na oční klinice, často oční kontroly a taky návrh na 6 týdenní pobyt v oční léčebně :nevim: Jinak v brýlích nešilhá, bez brýlí už taky méně. Ale nosí je už 2 roky celodenně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
16.10.25 10:09
@Anonymní píše: Více

Naši starší dceři, takto „utíkalo“ pravé oko. Pediatra řekla, že se to SAMO spraví a já uvěřila. V devíti letech, neviděla na dálku deset centimetrů velké D. Od té doby má brýle. Řeš to hned, u kvalitního očaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí