Oslabená imunita u syna. Mohu mu ještě nějak pomoct?

Anonymní
11.10.25 19:05

Oslabená imunita u syna

Ahoj,
Už jsem poměrně zoufalá. Syn byl v létě na alergologii na testech. Přišlo se ale na to, že má snížené hodnoty imunitních odpovědí.
Nastoupil v září do DS na dvě hoďky týdně. Vlastně hned po těch 2h měl horečky 2 dny až 40!! Pak najednou jakoby nic
Pak byl ve školce opět dva dny po 3 hodinách (do oběda) a teďka má opět horečky už druhý den, pusu plnou aftů, bolí ho v krku.. no šilený.
Chudinka…
Dávám mu Juvenil kapky + kozí kolostrum.
Ráno do UM mu dávám vitamin D a laktobacílky.
Ještě mám doma Immunoglucan, ale ten jsem ještě neotevřela… prostě už ničemu nevěřím. Všechno ho tak strašně položí.
Já už fakt nevím… co pomohlo prosím vašem dětem? Nebo máte zkušenosti s nějakým preparátem?
Chodíme na vzduch za každého počasí. Snažím se, aby měl dostatek spánku. Dávám mu i krizové kapičky do školky protože ještě není dobře adaptovaný…
Jako malý trpěl na koliky do 3 měsíců. Zelené stolice, průjmy, později zase zácpa. Neustále nějaké trávicí potíže. A já už nevím, jak mu pomoci

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36027
11.10.25 19:22

To je normální při nástupu do kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
11.10.25 19:34

Imunoglukan dávám, věřím, že to trochu pomáhá, ale taky to není žádný zázračný přípravek. Měl by se začít dávat ještě před nástupem do kolektivu, užívá se dlouhodobě. Jinak ty nemoci k tomu opravdu patří a letos je to ještě výživnější než loni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
11.10.25 19:51
@Anonymní píše: Více

pomůže vyrůst, jako u spousty dalších dětí, a když mu dáváš 4 preparáty denně, nebije se to mezi sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
11.10.25 19:52

Dceram hodně pomohl Vironal. Ale tohle tak je a on je asi maličký, že? Je ta DS nutná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.25 19:57
@Aries6 píše: Více

Ano musí být v DS nyní na adaptaci, brzy nastupuji do práce

• Citovat
  • Upravit
4062
11.10.25 19:58

Nam nepomohlo nic. Vsechny doplnky stravy byly vyhozene penize.
Dcera imunitu spatnou a i dle lekarky, kazdy je na tom s imunitou jinak, a neda se to nejak vyrazneji ovlivnit. Jedine, co ji na nejakou dobu pomohlo, byl nejaky preparat na recept primo od imunolozky.
Takove to, ze se deti ze zacatku ve skolce promori nemocema a pak to bude dobry, u nas vubec neexistovalo. S nastupem do skoly to pokracovalo, ale trochu mene, ale porad trpela na dutiny, zelene rymy, a celkove, co slo, tak proste chytla.
Zmenu vidim az ted druhy rok po sobe, a to uz je dcera v 8.tride.
Nee ze by byla predtim imrvere marod, ale kazdy rok na podzim neco vzdycky zacalo a koncilo az s jarem…proste mazec.
Takze tyhle doplnky co pises, to je sice pekny, ale ja uz tomu nejak neverim.
A to jsme toho vyzkouseli opravdu hodne hodne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
11.10.25 19:59

Ty už jsi sem před nějakou dobou psala, že? Nebo někomu jinému v jiné diskusi jsem psala svou zkušenost: na určitou dobu nám pomohl Hlíváček, sirup z hlívy ústřičné, už je to pár let, nevím, zda ho ještě prodávají. Další dobrý pomocník byla probiotika Biopron, ale dospělácká, ta dětská jsou relativně slabá i pro dítě. Vitamin C, D pravidelně. Dvě sezony jsem dětem dávala dokonce Broncho-vaxom, bakteriální lyzáty indikované a předepisované imunologem, ale už loňskou zimu mi tehdy 9-letá dcera stonala tak často, že jsem to ještě nezažila - 3 dny ve škole a zase rýma, teplota, kašel… Letos proběhl 2× týdenní pobyt u moře, tak pevně doufám, že to jim imunitu posílilo do zásoby. Rada? Prostě to přežít, nic mimořádného stejně udělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
11.10.25 20:02
@teroonka píše: Více

dcera je u moře každý rok dvakrát, jednou se mnou a jednou s prarodiči, na nemocnost to vliv nemá, ve školce byla nemocná pořád, opravdu pořád,
s nástupem do školy se to rapidně zlepšilo, u moře bývala i ve školkovém věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
11.10.25 20:02

@marcellia přesně jak píšeš. Některé děti jsou prostě od přírody odolnější, moje nejstarší dcera teď ve 4. třídě chytne každý bacil, co jde kolem. Nepromořila se za těch 8 let kolektivu absolutně vůbec. Taky jsme vyzkoušeli kde co. K tomu se jí rozvinuly potravinové a jiné alergie, tak tam už léky na podporu imunity (ty na recept od lékaře) nejsou ideální, protože podporují imunitu i samu proti sobě - autoimunitní choroby viz alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
11.10.25 20:03
@stinga píše: Více

Neber mi naději prosím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8688
11.10.25 20:05

Trochu mi to připomíná mého syna když byl malý, pak jsme vynechali mléko a do půl roku se dal dohromady, všechny zdravotní problémy byly pryč.
Má intoleranci laktózy, jen slabou, ale má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.25 20:10
@Amalthea píše: Více

My dáváme vše bezlakto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.25 20:11

Ještě zmínim, že syn nebyl nikdy nemocný. Mohl se válet v kalužích, běhat promočený venku, foukalo, padaly trakaře a nic!
Ale s nástupem do DS snad po pár hodinách se už vezeme

• Citovat
  • Upravit
25194
11.10.25 20:12

Já nemám moc dobře zkušenosti s lékaři a pomalu jim přestávám věřit. Třeba se to ještě změní. Ale nyní, když mám ja nebo dcery zdravotní problém, jdeme na cinskou medicínu. S tou máme skvělé zkušenosti.
A ten Vironal fakt pomohl. Akorát je na něj pozdě. Nebo není, ale zabere až asi za 3 měsíce. Je ideální brat ho od cca srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí