Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
z mé zkušenosti na to beztak nic neuleví, spíš dítě bolí, když mu to čímkoli potíráš, nejlepší je fakt ta genciánka, ale že by nějak zázračně působila proti bolesti, to ani ne, jako můžeš zkusit cokoli z těch prvních tří, ale zázrak nečekej - úleva přijde až časem, až ty afty samy ustoupí, než že by něco z toho působilo
Oticide ne, zkusila bych jeden z těch 3. mazat, možná malinko uleví, měly by být trochu na bolest a podráždění v ústech..
Nemusíte se řídit mou radou.
Afty jsem měla jen jednou za život, jen krátké období (pár měsíců, samozřejmě se mi vracely, trvalo to s přestávkami snad rok) a paní doktorka z ORL mi na to dala nějakou mast (jinou, než zdě uváděnou). S mastí jsem měla problém, že když jsem si ji dala na aftu (měla jsem vždy jen jednu), tak na aftě se dlouho neudržela…
Pak, když se mi afta vrátila, mast jsem už neměla a zřejme to bylo o víkendu, protože jsem paní doktorce řekla, že jelikož jsem mast již neměla, vždy po jídle a vlastně každou chvilinku jsem si ústa vypláchla silným šalviovým čajem (dva lístky šalvie povařit v malinkém množství vody). Paní doktorka mne nesmírně překvapila tím, že „to je lepší než jakákoliv mast“. A kupodivu, afta mi velmi brzo zmizela. Netvrdím, že to bylo to „poslední zmizení“, možná se pak ještě objevila a já to už řešila šalviovým čajem.
Šalviový čaj mi neulevil od bolesti, ale nesmírně urychlil vyléčení.
Mundisal, na nějakou dobu to umrtví. Ale chvíli po nanesení štípe
@nejsem_tu píše: Více
no to máš pravdu, to bych dítěti asi neudělala
Dala jsem mu ten Kamistad. Netuším, zda štipe. Ale spíš synovi bylo neprijemny to mazat a sahat na to. Pak byl v klidku
Ty gely by trochu mohly pomoct, vyzkoušejte, který bude nejlepší. Paralen/ Ibuprofen asi stejně dáváte, když má horečku, taky to trochu pomůže i na tu bolest.
Na léčení pomáhají vitamíny sk. B, nejvíc Riboflavin, ale klidně dej B komplex.
A co pomáhá mně i našim dětem - lesní borůvky. Máme doma v zásobě vždycky borůvky na mrazáku i jako kompot.
@Titty píše: Více
Syn je ale moc malý na polykání prášků. Lze i koupit sirupy? Lesní borůvky máme, i kompoty z nich hodně papá
Má k tomu i oteklé dásně, které při lehkém dotyku krvácejí? Mohlo by jít o herpetickou gingivostomatitidu.
Dával bych spíše celkově Nurofen a Panadol (v řádných dávkách) na střídačku po 4 hodinách.
@Doctus píše: Více
Dásně nateklé ani rudé nemá. Nekrvácí. Ano střídám Panadol a Nurofen ve správném dávkování (ne podle obalu, ale podle mg/kg)
Kolik je synovi? Našla jsem, že B-komplex jsou pro děti kapky, většinou píšou od 3 let, někde psali u kapek Dr. Max, že jsou od 1 roku, ale na jejich stránkách jsem to nenašla. To by ti každopádně nejlíp poradili v lékárně.
Nebo potom Multi-sanostol sirup - mulitivitamín, kde jsou i vitamíny sk. B. Ty jsou vhodné od 1 roku. N
Našla jsem ho i na Alze, k nám by ho doručili do zítřka ráno, tak se zkus podívat, jak to je u vás.
@Titty píše: Více
Děkuji moc, mrknu a objednám. Zítra dáme borůvkový kompot. Teď stejně sní max. Nějaké ovoce a to je vše ![]()
Ahojky prosím akutně o radu.
Syn má virovou infekci, horečky a afty. Doktorka poradila genciálku. Ale v 17h v páte u nás v okolí všude zavřené lékarny nebo je nevedou… co mohu použit z toho co mám doma??
Mám doma Calgel, Mundisal gel, Kamistad senzitiv gel (ten by měl být na afty)
Pak mám Oticide dezinfekci bez alkoholu… potřebuju mu ulevit chudinkovi