Tříleté dítě má dlouhodobě zácpu, co s tím?

10.10.25 06:52

Zacpa u dítěte dlouho doba

Ahoj chtěla bych se zeptat a poradit pokud má někdo zkušenosti mám 3 letech syna který trpí zácpou už delší dobu cca 2 roky stolice dva krát týdně tvrdá ale vždycky to zvládne vytlačit zeleninu ani ovoce do něho nedostanu i kdyby měl odpadávat hlady ale i když ma jídelníček dobrý s čeho by neměl mít takou stolici tak ji má tvrdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4897
10.10.25 08:04

Jakože nejí žádnou zeleninu ani ovoce? 8o Polévky, smoothie, placičky, kam jde zelenina propašovat ve velkém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
10.10.25 08:59

A co jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
10.10.25 09:08

Syn měl dlouho psychosomatickou zácpu, nevim jestli je to tvůj případ. Chtel na velkou pouze do pleny a doma. pomohla mu Lactulosa. Situace se pak upravila během měsíce a teď už je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
10.10.25 09:10
@vedma007 píše: Více

Nase starsi to taky neji, obcas nejaky jablko. Sni kvetakovy placicky, jinak vse odmita. Polivky nesnasi od mala. Mladsi to naopak miluje a sni vse…

Pomohlo nam zaradit Actimel a Activii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
10.10.25 10:39

Tekutin má dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.25 13:54

@azaleila má vypije litr a půl dene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4446
10.10.25 14:10
@Nikola Zahradníková píše: Více

A jak teda vypadá jeho jídelníček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciieS
10.10.25 14:18

Syn trpí na zácpy často, má bohužel poděděné pomalé tŕavení a u nás nejvíc pomáhají probiotika - nonstop, a v případě že delší dobu nejde nebo je stolice moc tvrdá, tak nás na radu naši dr zachraňuje macrobalans pro děti. ;)

• Citovat
  • Upravit
10.10.25 15:09

Dlouhodobě se dá užívat Lactulosa a psyllium. Psyllium můžeš dát třeba i do jogurtu nebo do kaše, Lactulosu do čaje (ne horkého).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
10.10.25 15:36

Taky to může být výsledek potravinové nesnášenlivosti nebo alergie. Není to dobře, protože mu to ničí konec střeva. Bude mít na střevu časem vytahanou kapsu a zácpu díky ní chronicky. Málokterý lékař příčinu zácpy došetří, většinou plácnou něco na změkčení stolice a doporučí pití vody a probiotika. Pití více vody nepomůže, musí ve stravě být něco, co tam tu vodu udrží. Aspoň tu lactulosu dávejte, když už s tím pediatr nic nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76820
10.10.25 15:41
@Okta píše: Více

já bych z vlastní i u dítěte zkušenosti řekla naopak, že pití čisté vody spíš zácpu podporuje, chce to pít nejlépe švestkovou šťávu, nebo džusík, výborný je také vývar - po tom všem se zácpa krásně lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.25 17:17

@Menton rýže omáčky maso kaše špagety polévky jen nudlová kde ještě sní mrkev a frankfurtská jinou nejí a sladké kinder řezy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.25 17:21

@Okta dnes sem sním byla u paní dochtorky má to už dlouho dlouhodobě a dochtorka to ví ano nejí zeleninu a ovoce ale není podle mě možné aby ani jednou neměl normální stolici pokaždé jen tvrdá a velká chtěla jsem zadanku na rentgen ani to nevypsala…a dala mi sáčky do vody Forlax

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
10.10.25 18:05

Jak píše Stinga zkus švestkovou a hruškovou šťávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí