15.měsíční batole nechodí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
18.9.16 21:31

Vydrž, naučí se to. mě v 15m chodilo jedno dítě ze tří, a to třetí, který začalo ve 13m samostatně, první tak 2-3 kroky v roce. první chodil až v 15,5m, a druhý v 18m, ten vůbec nikam nespěchal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.16 21:43

Náš malej má 14 měsíců a nechodí. Stoupně si k nábytku a drží se ho, občas udělá krok ale o samostatné chůzi nemůže být zatím u něj řeč. Prostě se bojí pustit toho nábytku. On zatím ani ještě nemluví, tak čekám kdy se to konečně objeví a začně chodit a aspoň něco říkat, ale zatím teda fakt nic. U doktorky jsem se ptala ta je zatím v klidu ani nás zatím nikam neposílá, prý musím být trpělivá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
18.9.16 21:48

@kalypsoooo nemusí chodit, má čas do 18ti měsíců!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
18.9.16 21:53

@Dominicek2015 malej pusu nezavře. Ale smysluplná slova neříká…mňam, ham, máma, bába, bác a bum a to hlavni „autoooo“ Ale na všechno ukazuje, a všechno potřebuje zkoušet. A komunikuje ale slova nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
18.9.16 21:54

Každý dítě to má jinak. PRvní dcera vývojově naprosto v pořádku, jako miminko spíš lehce napřed - pasení, přetáčení. Ale chodit začala až v 16 měsících. Ona prostě musela mít naprostou jistotu. JE teda pravda, že hned chodila jistě. A ona právě stoupla v prostoru a šla, mezi náma nebo od nábytku ani ranu.
Prostřední šla zase od nábytku, v prostoru si dlouho nestoupla. A třetí bude kombinace obou starších :mrgreen:
Já tě chápu, taky bych uvítala, kdyby nejmladší už chodila. Ale našlápnuto má podle mě dobře a chce to čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.16 22:02

@kalypsoooo Tak to máš výborný s tou komunikací, když ti všechno ukazuje, a všechno potřebuje zkoušet a komunikuje sice svými slovy ale prostě se o tu komunikaci snaží. Ten můj nic, jenom mlčí, když něco chce tak ukáže a pokud nepochopím tak řve :think: No jak píšu, už jsem s tím byla u doktorky ptala jsem se na tu chůzi a řeč ale ta je zatím v klidu, tak se snažím být taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
18.9.16 22:51

Ja mam dceru 18 mesicu a taky jeste nechodi. Jde uz v pohode za jednu ruku, ale sama se jeste nepustila. Stale cvicime Vojtu. Zacala i pozdeji lezt. Uz umi krasne jit vzprimene po kolenou. Ale dela vse az si je stoprocentne jista. Tak cekam ze bude chodit pak rovnou bez padu. Ja se te chuze naopak trochu desim. Protoze to bude nerizena strela. Ted kdyz si ji venku postavim k sobe tak se mne drzi. Az bude sama chodit tak ji uz nechytim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
20.9.16 01:34

@kalypsoooo nas to mel podobně..od malinka jsme cvicili Vojtovku, pozdeji Bobatha, lezl v 8.5, stal asi v 9, obchazel taky brzy, ale u toho se zasekl na nekolik dlouhych měsíců.. Sedel jen na patickach od 10 m, sam si sedl az po roce..Chodit zacal v 17m, pak mel par padu, takže chodit na nejajou dobu prestal, coz me vylekalo, ale pak se rozchodil uz byl k nezastaveni, zvladal pomerne brzo i schody i celkem dlouhé trasy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
20.9.16 01:38

@Ivka87 „chůzi“ po kolenou jsme meli taky, jako mezifazi i na střídačku s normalni chůzí, tak ctvrt roku urcite..mel pak i takové boule na kolinkach - neco jako zbytnene vazivo, ale ted uz má nozicky normální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.16 17:42

Můj taky nechodí ale taky umí „jít“ pěkně vzpřímeně. Podle mě se bojí se postavit aby nespadl. Tak si stoupá k nábytku a drží se ho, občas udělá krok ale prostě se bojí pustit a tak pak jde radši po těch kolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.16 17:43

I když v posledních dne vidím pokrok, že už se toho nábytku pouští více a „balancuje“ opatrně v prostoru a snaží se jít sám ale asi se stále bojí. Každopádně tam pokrok postupně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.9.16 20:25

Jj u nas taky pokrok..kdyz jdeme po venku za ruku a ja nechci jít kam on, pustí se me a jde si sám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.16 20:58

@minimoni tak vidíš, to je fajn, že i u vás je pokrok, třeba se nakonec dočkáme a ty naše dětičky budou pěkně chodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
24.9.16 13:35

Tak ten nas lump se me venku poušti..ale doma stále leze, jsem čekala, ze to bude obráceně :) ja se snad nedockam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
23.11.16 20:20

Tak hlásím, ze chodí :) a chodí tak jakoby chodil odjakživa, opravdu čekal, až si bude jistý.. :) děkuji za uklidnění a zkusenosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí