15.měsíční batole nechodí

471
18.9.16 20:10

15.m batole nechodí

Prosím vás, mám dotaz. Malej má 15.m a stále se nemá k chůzi. Teda, abych mu nekřivdila, ujde asi tři kroky. :) ale co mě překvapuje, že si sám v prostoru nestoupne. Doleze k něčemu postaví se a pusti. A udělá tech pár kroků. Myslíte, že už to směruje k chůzi. Nebo to ještě potrvá? Blíží se zima a uvítala bych, kdyby chodil…do bláta po čtyřech to není úplně ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5239
18.9.16 20:14

@kalypsoooo Ahoj,nasi 21 mesivu je a taky nechodi, od roka cvicime Bobatha, byla zpozdena, ted si stoupa u nabydku a chodi za ruku nebo s aktivnim choditkrm, pocitam cca mesic a mozna dva a bude chodit :) urcite se rozchodi brzo :) ted jdem na neurologi na kontrolu, mudr je spokojena, ve 12 mesicich jen lezela na zadech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.9.16 20:15

@kalypsoooo Dej mu čas. Syn začal chodit ve 13 měsících, ale dalších 14 dní mu trvalo, než se postavil v prostoru. Holka se postavila v prostoru už v roce, ale chodit začalal až v 16 měsících.
Jestli udělá pár kroků, tak je to na dobré cestě. snaž se ho motivovat k chůzi. Nejhorší je, aby se překonali a pustili. Pak už je to většinou ráz na ráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
18.9.16 20:18

Rada bys, aby chodil… To je sice pekne, ale tezko to nejak ovlivnis. Proste musis pockat, jine reseni neni. O co vlastne v teto diskuzi jde? Chuze je jen na diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
18.9.16 20:20

Těžko říct, každé dítě je jiné. Známe holčička byla do roka a půl nechodici, a vůbec neměla snahu. Pak to dohnala během mesice. Do zimy je ještě minimalne měsíc čas, teď meli v Lidlu takové gatky pogumované takze v nejhorším dáš tyto tepláky, nějaké boty, které hned nepromokmou a bundu;-) neboj může chodit že dne na den, kdyz už dělá 3 krůčky. Pak si budeš říkat, že jsi nezačal chodit až na jaře ;-) bude k neutahani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
18.9.16 20:22

@Svistice až mě z toho zamrazilo, že se bude chodit a že se nemusí sám postavit :) protože leze od 8.m, asi od 10. stoji a obchází nábytek a od te doby stále obchází. Posadil se teda až po roce. A to byla asi poslední novinka v motorickém vývoji…asi se hodně rozvíjel duševně, je chytrý jak rádio. Furt stěhuje nábytek, ale to ještě před narozeninama. Tak jsem zvědavá, jak se rozchodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
18.9.16 20:24

@Fjodorka zajímalo mě, jestli se musí prvně sám postavit v prostoru, a tudíž má ještě čas. Nebo muže chodit, tím stylem, že se pusti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klm
62
18.9.16 20:35

Nase zacala chodit v roce a pul, okolo znam par dalsich. Vyslo to na leden, ten podzim a zima byla otrava, nase dcera jeste hodne vazila a porad jsem ji musela nosit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
18.9.16 20:35

Nas prdolin ma 16 měsíců a také nechodí..drží se mého malicku a jde..obcas se nachvili pustí zabalancuje, udělá drep a znovu se chytne..taky jsem si rikala, ze by mohl do podzimu tapat :D ale nenadelame nic..vidím na něm, ze ma jeste strach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
18.9.16 20:38

Syn zacal v 18m…nespechej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
18.9.16 20:43

@klm tak malej už takový nošenec není, kočár ho baví, ale zase po něm nemůžu chtít aby byl celý odpoledne v kočáře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.9.16 20:44

@kalypsoooo Hlavně klid. Děti umí překvapit. Naše udělala nejdřív taky dva tři kroky, ale ta chůze ji nějak netankovala. Vypadlo to, že chodí spíš jen tak omylem, když se zapomene. Lezení těžce dominovalo nad chůzí. Byl víkend, od prvních kroků asi 5 dní pryč. Odjela jsem na 5 dní pryč a v pátek mě přivítalo zcela chodící dítě, které sice ještě vcelku dost padalo, ale tvářilo se, že nic jako lezení vůbec nezná.

ale chápu, že by jsi uvítala, aby už chodil. mě to taky dost prudilo. S lezoucím dítětem je to všechno prostě náročnější, zvlášť na zimu.

Jak psala @Hugita, nakup na ven pogumované oblečení a nějaké nepromokavé capáky (nebo bazarové botky) a nech to na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
18.9.16 20:46
@minimoni píše:
Nas prdolin ma 16 měsíců a také nechodí..drží se mého malicku a jde..obcas se nachvili pustí zabalancuje, udělá drep a znovu se chytne..taky jsem si rikala, ze by mohl do podzimu tapat :D ale nenadelame nic..vidím na něm, ze ma jeste strach..

Naše malá má skoro 15 měsíců a tvůj příspěvek bych mohla zkopírovat..na chlup stejné :mrgreen: mají čaas :)

• Citovat
  • Upravit
471
18.9.16 20:48

@minimoni malej právě ani snahu nemá. Buď stěhuje nábytek, a to porad pred sebou něco tlačí i mě :) za ruku ho to nebavi, klekne na kolenům a není ho vidět. Ale teď zkouší, jestli by to nebylo rychlejší, od stolku udělat tři kroky ke mě, než přes kolínka. Ani právě nedřepí, ani nepadá na zadek…když ho nebaví stát, klekne si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
18.9.16 20:55

Pokud uz udělá par krucku, tak to asi bude cobydup :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí