Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to uplne normalni. Nic se neboj
. Za par tydnu uz zacnes citit pohyby a budes kkidnejsi.
Priznaky mizi a objevuji se. verte mi, precetla jsem o tom asi milion diskuzi a to i v anglictine. samotna se citim mnohdy netehotne. nejvice,,tehotna" jsem se citila asi ve 4tt. tehotenstvi je divne. hodte se do klidu. kdyz jste byla u dr. minuly tyden, tak i ted je urcite vse v poradku.
Presne tak hlavne klid. Kdyby se ted malej nehejbal tak ani nevim, ze jsem tehotna ![]()
@Vladimirovna píše:
Priznaky mizi a objevuji se. verte mi, precetla jsem o tom asi milion diskuzi a to i v anglictine. samotna se citim mnohdy netehotne. nejvice,,tehotna" jsem se citila asi ve 4tt. tehotenstvi je divne. hodte se do klidu. kdyz jste byla u dr. minuly tyden, tak i ted je urcite vse v poradku.
Tím se uklidňuju, že jsem byla minulý týden. Tak věřím, že ano! Děkuju za povzbuzení!
@wendisek To mně také. Mám období, kdy více a pak období kdy vůbec. A teď mám období kdy vůbec a další kontrola za tak dlouho, tak mě to „nutí“ přemýšlet ![]()
Děkuju všem holky za odpovědi
Ono, kdyby na tom člověku nezáleželo, tak se asi tolik „nepozoruje“. ![]()
Jelikoz mam za sebou jedno ZT a jedno biochemicke tehotenstvi, tak taky hodne plasim. citila jsem hodne priznaku, pak odesly. u doktorky jsem mela silenej strach-a nebylo proc, bilo (bylo) srdicko, vsechno ok. ted jsem 11tt. obcas citim takovej pocit v podbrisku jako pri menstruaci, obcas necitim skoro nic. prestala jsem se uplne pozorovat a jsem v klidu. ![]()
Po 12. týdnu většinou příznaky vymizí. Do cca 20. týdne člověk pomalu o svém těhotenství neví. Pak přijde období, kdy o těhotenství víme díky příjemným kopanečkům. Následně se začnou objevovat příznaky typické pro třetí trimestr - člověk je jak koule, zadržuje vodu, jemné kopanečky se mění v rány do žeber či tvrdé okopávání močáku. A jak jde čas, nastávající matka se těší na porodní bolesti, že bude líp. No, nebude. ![]()
@Anonymní píše:
Krásné nedělní ráno všemHolky jak jste to prosím měla v 16tt? Já pár dní měla takové jakoby chvění v břichu, a teď dva dny nic. Tak jsem z toho špatná. Ale říkám si, že tam má prcek třeba víc místa jak se děloha zvětšuje a proto teď necítím vůbec nic
Nejde mi hodit se do klidu. U doktorky jsem byla minulý týden a srdíčko krásně bilo. Takže jet tam znovu ani nechci abych nebyla za blázna. Na další kontrolu jdu až ve 20tt. Do té doby mi asi hrábneProsím, uklidněte mě, že to je normální.
a co by jsi jako chtela v 16.tt pocitovat?
Na pohyby je brzy, zvlast, jestli jsi prvorodicka. Treba ja, kdybych vzdycky v 9 mesici neporodila dite, tak 9 mesicu ani nevim, ze jsem tehotna. A vubec by me nenapadlo to resit. Hod se do klidu, stejne, co se ma stat se stane. Pokud mas porodit zdrave dite, porodís ho ![]()
@Anonymní píše:
@wendisek To mně také. Mám období, kdy více a pak období kdy vůbec. A teď mám období kdy vůbec a další kontrola za tak dlouho, tak mě to „nutí“ přemýšlet
Taky to tak mam sem v 17 TT občas bolí jak na menstruaci tahnebhodne pak třeba vůbec uklidní me ze si poslechu srdíčko ale taky moc ne a hlásí kontrola az 24.11 pak 4.12 druhy screening
@srpen89 Určitě máš pravdu, taky si to říkám. Ale stejně mě pak přepadne „strach“..
Zkusim to brát víc v pohodě a trochu s nadhledem…Ono to snad do další kontroly uteče ![]()
@Anonymní píše:
@wendisek Poslechneš srdíčko?
Ano pořídila sem si angelsound
Krásné nedělní ráno všem
Holky jak jste to prosím měla v 16tt? Já pár dní měla takové jakoby chvění v břichu, a teď dva dny nic. Tak jsem z toho špatná. Ale říkám si, že tam má prcek třeba víc místa jak se děloha zvětšuje a proto teď necítím vůbec nic 
Prosím, uklidněte mě, že to je normální. 
Nejde mi hodit se do klidu. U doktorky jsem byla minulý týden a srdíčko krásně bilo. Takže jet tam znovu ani nechci abych nebyla za blázna. Na další kontrolu jdu až ve 20tt. Do té doby mi asi hrábne