1. trimestr příznaky

6
21.5.25 20:11

1.trimestr příznaky

Zdravím Vás,
V 6+5 potvrezena dvě srdíčka :srdce: :srdce:. Od začatku těhotenství mám pocit jako by měla příjít menstruace, byla sem strašně unavena klidně jsem prospala celý den, potom jsem začala mít nevolnosti, nechutnstvi, citlivost na pachy a prsa bolí od začatku.
Nyní jsem cca 8tt. A jakoby se tyto příznaky zmírnily, nyní je mi špatně jen když mám hlad, třeba i v noci se probudím a musím si vzít piškoty😂. Prsa bolí stále a pachy sem tam a únava žádná.
Myslíte, že to může být tím, že si tělo nějak zvyklo nebo je na to brzo?
Vím, že je to buď a nebo a pouze lékař potvrdí zda je vše ok, ale mám strach třeba z toho že se to tak zklidnilo, že přestaly tlouct srdička nebo se zastavil vývoj.

Měla jste některá podobný průběh v prvním trimestru a vše bylo v pořádku?

Moc Vám děkuji za vaše přispěvky a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
21.5.25 20:31

Zrovna tím procházím. Jedno embryjko po KET. Nevolnosti, pálení žáhy, malátnost, hcg se dvojnásobilo co den, ne co dva - už týden po transferu to celé nastoupilo v plné palbě….a po dvou týdnech ze dne na den nic. Měla jsem strach, že to celé skončilo, ale tento týden na kontrole mi potvrdili srdeční akci, i velikost odpovídá. Přišla neskutečná úleva🤩.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
21.5.25 20:56

Já u sebe to mám tak nějak nahoru dolu se všemi příznaky. Jsem zítra v 9tt.
Jeden den mi není od žaludku nic a druhý zvracím, jeden den prsa bolí děsně jindy nepatrně.
Možná se všechny až příliš pozorujeme a sami si způsobujeme úzkost. :zed:

Příspěvek upraven 21.05.25 v 22:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.5.25 21:19

@Guide Ano ano asi máš pravdu. Ja mam za sebou jedno těhotenství, které hned na začátku nedopadlo a samo odešlo, takže o to se vice pozoruji. Ale snažim se věřit těm dva uvnitř že to společně zvladnou. Ale někdy ten strach převláda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
21.5.25 22:01

Já to měla jak na houpačce - chvíli příznaky, nevolnosti, únava, bolest prsou,… následně třeba dva týdny nic a pak zase ano až někdy do 14 tt. Momentálně jsem 25 tt a oba chlapečci rostou, jak mají. Strach ale nepřechází, pořád se bojím, že se něco stane. U nás jsou zase vymodlení, přišli po několika letech, kdy už jsme to vzdali a chtěli jít na IVF.

Držím pěsti, ať máš štěstí, aby vše probíhalo, jak má! 🤗 A nezapomeň - každé těhotenství je úplně jiné, takže co prožívá jedna, druhá vůbec nemusí zažít, některá má pohodičku, některá trable až do konce,…😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
21.5.25 22:09

Střídá se to, příznaky se zmírňují, zintenzivňují každým dnem. O prosperitě to nic nevypovídá. Ale mám jednočetné těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.5.25 09:12

@CatOnTheMoon To Vás chapu u nás je to take vymodlené, pred 2 lety ztrata hned na začataku, potom laparskopie zjištěno PCOS a Endometeioza. A od te doby nic 3× IUI a nic. Už jsme tak planovali na zimu cestu IVF a tes se zadařilo. Takze Vas uplně chápu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
22.5.25 16:16

Od kdy jste cítily první příznaky, hlavně únavu? Já mám den před MS, na mamatestech duchy a v minulém týdnu mě dvakrát dost bolela hlava, prsa mám bolavá a na prasknutí a cítím i divný pocit v podbřišku, ale hlavně jsem neskutečně unavená, hlavně po obědě, včera jsem málem usla v práci na schůzce (1 na 1, takže velká paráda :-D), večer jsem vytuhla v půl 9 u TV a pak jsem nemohla zas v posteli hodinu usnout :zed: a furt se pozoruju, jestli teda jsem nebo nejsem těhotná. Tu únavu vůbec běžně neznám, ale v odborném článku jsem četla, že na únavu je ve 4. týdnu ještě brzo, měly jste ji některá takhle dřív? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
22.5.25 17:45
@zpevanda píše: Více

Já byla unavená v průběhu nidace, ale to jsem byla nachlazená (z ničeho nic), další týden jsem našla dvě čárky a MS nedorazila. A potom jsem byla unavená cca od 5./6. týdne dosud (11. týden).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
25.5.25 07:51

Ahoj holky, nevím jestli to patří zrovna do této kategorie, ale jsem 5+2tt.. mam teda nevolnosti a zvraceni už, ale ráno se probudim se spocenou hlavou :roll: nemate někdo zkušenost? U syna toto neznam :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí