Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud mas vzadu tri sedacky-tedy tri mista s bezpecnostnim pasem tak nevidim problem.
Spíš bych měla strach, jestli se tam někdo vejde. Když jsou sedačky na isofix, je to problém.
Záleží na typu vozu. U nás by to v jednom slo bez problému, protože uprostřed je dostatek místa a dá se zapnout pas. V menším autě to nejde, protože sedačky zasahují do prostoru prostřední a i kdyby se tam někdo nacpal, tak nejde zapnout pás.
No kdyz se tam vejde
záleží co máte za auto. U nás v autě dám dozadu 2 sedačky a mezi ně už si nesedne ani anorektik
pokud jsou v autě vzadu 3 místa (jakože 3 sedadla s pasama) tak v pohodě.
@Petula306 píše: Žádný zákon to nezakazuje.
No, pokud by to auto bylo psané jako 4 místné, tak to zákon zakazuje
A bacha, občas jsou jako 4 místné psané třeba i Octavie, pokud byly ve firmě jako N1.
@j.a.n.i1 tak předpokládám, že ví, kolika místné mají auto. Reaguju na ten blud, že nesmí být dvě sedačky a člověk. Co lidi nevymyslí…
Můžou být v pohodě sedačky a člověk. Dokonce pokud máš v autě dvě sedačky a třetí se mezi ně nevejde, tak můžeš mezi vést na dvoubodovém pásu dítě bez sedačky. Já teda v octavii musím vypnout sedačky z isofixů, abych se mezi ně vecpala, ale jde to.
@Petula306 No, nedělala bych si iluze, že to spousta majitelů těhle N1 ví…
Mame octavii, vzadu sedacku pro skoro triletou a vajicko. Mezi ne se vejdu, ale jsem mala a hubena a urcite to neni na nejaky dlouhy vyletovani:)) v tyhle sestave se vcucnu i do fabie ![]()
Taky tak máme Octavii a vzadu v sedačce je šestiletý, další sedačka před tím (vajčko) mladší, a ja se mezi ně úplně vpohode vlezu, ale to jen v nejnutnějším případě když mladšímu se v autě nelíbí
No, pokud to je nějaká oktávka, tak 3 vzadu je peklo. Jinak opravdu pozor na N1 auta, mají klidně i 3 pásy na zadních, ale je to 4 místné auto, takže kdyby se stal průšvih, tak je to problém.
Ahoj, chci se zeptat jak to je s autosedačkami v autě. Chtěli by jsme jet na výlet ve 5-ti.ale slyšela jsem, že pokud jsou dvě autosedačky vzadu, a jeden dospělí uprostřed, že se to nesmí a že by za to byla pokuta. Je to pravda?