2 děti a škola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
2 děti a škola
Ahojky… mám dve děti první 3roky druhé půl roku a přemýšlela jsem, že bych si udělala maturitu, ale z dálkového či večerního studia mám strach, že bych to nezvládala, tak sem uvažovala nad dením… a jelikož mi není 26,ale mín tak by za mě zdrav. a soc. platila škola. jenže přemýšlím jak to udělat co y jste doporučili:když manžel pracuje, máme hypotéku takže manžel být doma nemůže s dětma a když by děti hlídala babička tak by bylo dobré aby rod. příspěvek měla psaný na sebe tím pádem já bych asi byla bez příjmu. a nevim zda bych měla nějaký nárok na nějaké peníze od soc. ale pochybuju. a v práci bych musela dát asi výpověd?
děkuji za jakou koliv kombinaci jak to udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Čeho se obáváš u dálkového studia? Pokud bys ho zvolila, odpadly by tvé další otázky…Nevím, na jak dlouho máš RP, ale po jeho dobu za tebe pojištění platí stát. Pak nastoupíš do práce, děti do školky/ školy… mně osobně přijde dálkové studium jednodušší a učitelé nemají obvykle stejné nároky na děňáky a dálkaře - u těch mnohdy bývají shovývavější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně bych šla na dálkové studium. Je to jednodušší, než u deňáků, učitelé nemají tak vysoké nároky a často přimhouří oko (vlastní zkušenost).
Jen to potom bohužel bylo znát, když jsem šla na vejšku, tam jsem se dost nechytala právě v učivu, které bych jako maturant měla znát. Ale pokud chceš maturitu a nad vejškou neuvažuješ, tak jdi na dálkové. Nemáš se čeho bát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno já chtěla zkusit denní s tím, že se dá udělat invididuální plán učiva. mám strach, že tím že 4roky mám po škole tak, že se do toho nedostanu tak dobře jak na denním, a je to jen na dva roky… dálkově na 3 RP mám do 3let takže sem tu maturitu chtěla zvládnout než bych nastoupila znovu do práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tterka a co státní mat. zkoušky… ty jsou stejn jak u denního učiva???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Státní maturity jsou pro všechny stejné! Jak pro dálkaře tak denní, ale třeba v té době už nebudou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být tebou, jdu na dálkové. Když budeš chodit každý den budeš si mezi pobošema připadat jako mimoň. Jinak je momentálně maturita stejná pro všechny a doufám, že i kdyby ji zrušili, tak by náročnost zůstala stejná, protože před zavedením státní maturity to byly hodně dávačky pro dálkaře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vejinka píše:
@tterka a co státní mat. zkoušky… ty jsou stejn jak u denního učiva???
ta je stejná pro dálkaře i deňáky. Navíc si zatím můžeš vybrat mezi jazykem a mat.pak mezi MAT a obč. základem či co. Já chodím dálkově, vybrala jsem si težší obor jenom na 4 roky(jinak jsou na 5) a je to ok. Hrozně mě to baví.
- Citovat
- Upravit
Já si dělám vš při dvou dětěch starší 2 a 3/4 a mladší 1rok. Jsem ve 3.ročníku a dálkově. Náročný to je, ale dá se to. Nechtěla bych být bez dětí denně. Víkendy jednou 2× měsíčně stačí. Rodičák si můžeš nechat na sebe pokud jsi dál zákonným zástupcem dítěte. Jinak pokud bych já měla volit mezi individuálem, který mi nemusí povolit a dálkovím studiem, tak volím dálkové. Je to po všech stránkách lepší a pokud něčemu nebudeš rozumět, dají se domluvit konzultace s profesorem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vás teda všechny obdivuji.Ty co s dětmi studujete střední. Já jsem ráda, že jsem si ji udělala hned po základce. Nějak si to nedokážu představit s těmi náročnými rarachy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to proeru s přítelem a asi se přikloním na dálkové studium… v případě bych si hodila i nějaké doučování když bych něčemu nerozuměla. jinak ted u maturit se nedá vybrat cizí jazyk či matematika? jsou oba dva ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nynější maturity se tě netýkají, podle výsledků byly v podstatě neúspěšný a budou se do budoucna měnit.. Takže hlavu vzhůru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych na tvém místě volila dálkové studium. taky studuju, sice ne SŠ, ale VŠ. je to sice náročnější, protože to vyžaduje větší disciplínu a donutit se k učení i když máš školu třeba jen 1× týdně, ale při studiu s dětmi je to lepší než sedět ve škole každý den celý den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@synyminis to jsem ani nevěděla a to sem myslela že sem si toho pozjištovala dostatek ![]()
moc děkuji všem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit