Studium SŠ při mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium sš při mateřské
Ahoj holky, jsem maminka téměř dvouletého prcka a tuto středu jsem byla poprvé ve škole. Rozhodla jsem se udělat si maturitu.Jako mladá jsem nedodělala školu žádnou, kvůli tomu, že matka byla alkoholička a už od sedmnácti jsem šla vydělávat..no,ale to nikoho samozřejmně nezajímá, nezaměstnanost v dnešní době je vysoká a po třicetileté se základní školou ani pes neštěkne:)takže jsem se do toho pustila, ale strašně se bojím, že to nezvládnu. Jsem třináct let ze školy a nepamatuju si, ani základní věci, když jsem řekla manželovi aby mi vysvětlil zlomky, učivo, které se bralo někdy v osmé třídě…no bylo mi úplně blbě:-p ale já vážně nemohla pořád pochopit jak se k tomu dobrali…Je tu taky někdo takový podobný případ jako já? Zvládli jste návrat po moc letech do školy s úspěchem? A ještě jedna otázečka, nechaly by jste si to učivo vysvětlovat od manžela, nebo radši volili cizího člověka, že by vám nebylo tak trapné jak jste na tom s tím učením…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, tak já se přiznám, že o maturitě také vážně přemýšlím. Jem pouze vyučená, mám dvě děti 6 let, 8 měsíců. Přiznám se že se hodně bojím a zvlášť když jsou ty státní maturity takhle změněné. Nejspíš se ani neodhodlám
Ve škole nejsem už 8 let a hrozím se toho, až holka bude ve vyších ročnících pořebovat pomoct z něčím do školy
Od manžela bych se učit nenechala, záleží, jaký máte mezi sebou vztah, ale já nepotřebuji, aby viděl, že jsem tupá na matiku. No zas tak hrozné to se mnou není, jsem nadaná v jiných věcech, ale asi si udělám raději kurzy, tam ty zkoušky nejsou tak těžké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@juchinka píše:
Ahoj, tak já se přiznám, že o maturitě také vážně přemýšlím. Jem pouze vyučená, mám dvě děti 6 let, 8 měsíců. Přiznám se že se hodně bojím a zvlášť když jsou ty státní maturity takhle změněné. Nejspíš se ani neodhodlámVe škole nejsem už 8 let a hrozím se toho, až holka bude ve vyších ročnících pořebovat pomoct z něčím do školy
Od manžela bych se učit nenechala, záleží, jaký máte mezi sebou vztah, ale já nepotřebuji, aby viděl, že jsem tupá na matiku. No zas tak hrozné to se mnou není, jsem nadaná v jiných věcech, ale asi si udělám raději kurzy, tam ty zkoušky nejsou tak těžké
Máš pravdu, ta maturita v dnešní podobě je taky moje noční můra:-)No co se týče toho manžela, že mám jen zákl. vzdělání jsem mu nikdy netajila a s myšlenkou školy mně podporuje, že mi pomůže sám má ekonomku a bude hlídat malého, v tomto je opravdu cskvělý:-)Jenže, když přišlo na lámání chleba a já došla, že chci vysvětlit zlomky viděla jsem ten pohled, zná mně jako holku co si zařídí vše co potřebuje a snad i v celku schopnou, tak taky nechci aby věděl, že jsem opravdu co se učení týče blb.Asi zkusím nějakého studenta nebo někoho na doučování pokud to nebude drahé. Přeju at se taky na něco dáš:-)) ono v dnešní době je to vzdělání opravdu potřeba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Držím pěsti, ať to zvládneš a klidně si nechej od manžela poradit. Já bývalýho přítele taky doučovala matiku a maturu loni udělal. A rozhodně v mých očích nijak neklesl. Ba naopak. Sama jsem po mnoha letech ze školy zkusila vejšku a letos snad budu státnicovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem si sice v osmnácti maturitu udělala, ale na ekonomce a čas nějak ukázal, že by se mi hodilo ještě vzdělání ve strojírenství, ale říkala jsem si, že na vysokou čas mít nebudu, tak jsem zvolila střední a musím říct, že první pololetí bylo naprosto šílené, než se člověk trochu zaběhl a naučila jsem se učit (dělala jsem to dálkově, takže co se doma nenaučíš, to nevíš), ale potom se to hezky rozběhlo, člověk si našel svůj systém a musím říct pohoda
Jinak manžel dělal dálkově stejnou školu, jen trošku jiný obor a byl o nějaký rok dopředu, ale ano, na občas jsem si nechala něco vysvětlit jak z učiva, tak i z praxe, v které je určitě zběhlejší než já, pak už jsme tedy bohužel, díky rozdílnému oboru, byli ve fázi, kdy jeho odpovědi zněly „tohle jsem nikdy neviděl“
Pravda je, že pak už jsem něco vysvětlovala i já jemu
Loni jsem maturovala a známky jsem měla lepší než v těch osmnácti
Takže držím palce, jde o to, hlavně překonat ten začátek a nevzdat to, úmrtnost je velká, ale když zvládneš začátek pak už je vše mnohem mnohem lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Držím palce, myslím, že je obdivuhodné, že ses do toho pustila a věřím, že i tvůj muž to tak bere.
S vyučováním od manžela nevím, záleží na povaze ![]()
V každém případě toho lze najít spoustu na netu, matematiky určitě.
Zkus třeba
http://matematika-online-a.kvalitne.cz/
http://www.matweb.cz/
a výborné matematické fórum http://forum.matweb.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Držím pěsti, ať to zvládneš. Já bych si od manžela klidně něco vysvětlit nechala, ale my jsme se poznali na vysoké, takže jsme se spolu učili a vysvětlovali si věci normálně, takže by mi to problém nedělalo… Oba víme, jak na tom se znalostma jsme… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já se na maturu chystám také. Odešla jsem kvůli matce ze školy v prváku a šla do práce, takže mám taky jen základku. Úplně se toho děsím, jak to zvládnu, jsem ze školy už skoro 5 let. A jelikož už nemůžu nastoupit tam, kde jsem byla a musím začít od prváku, tak ani v podstatě nevím, kterou školu si mám vybrat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vertiline píše:
Tak já se na maturu chystám také. Odešla jsem kvůli matce ze školy v prváku a šla do práce, takže mám taky jen základku. Úplně se toho děsím, jak to zvládnu, jsem ze školy už skoro 5 let. A jelikož už nemůžu nastoupit tam, kde jsem byla a musím začít od prváku, tak ani v podstatě nevím, kterou školu si mám vybrat…
Ahoj no záleží s kama si a jaké máš závazky a čas. Já jsem našla ve Zlíně školu, budu studovat pět let doufám
jmenuje se to obor obchodník je to zaměření ekon. směrem, školné se platí 4750,–na půl roku je to mazec, ale už kvůli těm penězům si říkám, že to musím dát, byla by to hrozná škoda. tady jsou stránky na školu, která tento obor nabízí, třída se otvírá každý rok, studium je pětileté, ukončené maturitou vhodné hlavně pro uchazeče jen se zákl. vzděláním..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ppeettiikk Tak mám dítě, takže to budu muset nějak skloubit. A navíc u nás v okolí nikde neumožňují dálkové studium, takže budu muset dost dojíždět, a.le nějak to zvládnu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vertiline píše:
@ppeettiikk Tak mám dítě, takže to budu muset nějak skloubit. A navíc u nás v okolí nikde neumožňují dálkové studium, takže budu muset dost dojíždět, a.le nějak to zvládnu…
a zkoušela jsi najít distanční studium? je to většinou po netu jen v lednu a červnu zkoušky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit